Nousin 8.08. Ei väsyttänyt juurikaan. #

Kävelin salille. Tein olkapääjumpat, vatsalihakset, takareidet ja pohkeet. Porukkaa oli vähänlaisesti taas. #

Kävelin kotiin. Söin riisipuuron. Pötköttelin, tyhjensin syötteenlukijaa. #

Join 4 kupillista kahvia. Koodasin. #

Vain 1305 km ajoin viime kuussa, kolmanneksen vähemmän kuin kesäkuussa. Uudella takarenkaalla yhteensä 5852,1 km, uudella eturenkaalla 836 km. (Aiemmin olen ynnäillyt näitä käsin, mutta äskettäin älysin lisätä renkaatkin Garminin varusteluetteloon, jolloin se pitää niillä ajetuista kilometreistä kirjaa automaattisesti.) #

Kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen, taas, jotta metsään tullessani olisi ennusteessa häilynyt selkeä hetki mahdollisimman lähellä, mutta turhaan: umpipilvistä ja pimeää oli koko matkan. +16 °, tuuli heikosti, metsässä ei yhtään. #

Olin unohtanut ladata Garminin ennen lähtöä, joten kytkin sen virtapankkiin ja panin reppuun alkumatkan ajaksi. Puolentoista tunnin kohdalla otin esiin, ja täyteen oli latautunut. #

Poikkimaantien Jääsalontien-päässä tummahko täpläperhonen, luultavasti herukka. Yleensä siellä lahdenrannalla ei ole kuin korkeintaan joku satunnainen lanttu. #

Siilinraato Vasaraperän kohdalla. Vasta toinen näkemäni siili tälle kesälle (edellinen oli elossa, mutta sitä en kerennyt kuvaamaan). #

Metsässä oli toissa iltaakin hiljaisempaa. Edes sudenkorennot eivät paljon lennelleet. Sääsket kylläkin taas. Pienet mittarimaisetkin pakenivat syvemmälle pöpelikköön heti kun yritinkään tähdätä. Pikku sinisiipeä kuvasin suo3:lle tullessani, ja siinä vieressä oli punainen jäärä. Suoralla sitten yksi suruvaippa, ja siinä kaikki täpläperhoset tältä päivältä. #

Kotiin palattuani kävin suihkussa, sitten söin päivällisen. #

Hiekkakasa on edelleen paikallaan, joten hätistelin ELYä siitä taas. Ilmoitin myös puun oksasta alempana samalla tiellä. #

Julkaisin päivän havainnot. Viimeistelin tämän. #

Muokkaukset #

2021-08-02 19.04.06 2021-08-02 20.05.11 #
Muuttumaton: <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/89655574">Siilinraato Vasaraperän kohdalla</a>. Vasta toinen näkemäni siili tälle kesälle (<a href="https://marginaa.li/2021/05/09/9-toukokuuta-2021/#post36293-p8-q3yu7yu182de4pwobadhagty5">edellinen</a> oli elossa, mutta sitä en kerennyt kuvaamaan).Muuttumaton: <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/89655574">Siilinraato Vasaraperän kohdalla</a>. Vasta toinen näkemäni siili tälle kesälle (<a href="https://marginaa.li/2021/05/09/9-toukokuuta-2021/#post36293-p8-q3yu7yu182de4pwobadhagty5">edellinen</a> oli elossa, mutta sitä en kerennyt kuvaamaan).
Poistettu: Metsässä oli toissa iltaakin hiljaisempaa. Edes sudenkorennot eivät paljon lennelleet. Sääsket kylläkin taas. Pienet mittarimaisetkin pakenivat syvemmälle pöpelikköön heti kun yritinkään tähdätä. Pikku sinisiipeä kuvasin suo<sup>3</sup>:lle tullessani, ja siinä vieressä oli <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/896549762">punainen jäärä</a>. Suoralla sitten yksi suruvaippa, ja siinä kaikki täpläperhoset tältä päivältä. Lisätty: Metsässä oli toissa iltaakin hiljaisempaa. Edes sudenkorennot eivät paljon lennelleet. Sääsket kylläkin taas. Pienet mittarimaisetkin pakenivat syvemmälle pöpelikköön heti kun yritinkään tähdätä. Pikku sinisiipeä kuvasin suo<sup>3</sup>:lle tullessani, ja siinä vieressä oli <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/89654976">punainen jäärä</a>. Suoralla sitten yksi suruvaippa, ja siinä kaikki täpläperhoset tältä päivältä.
Muuttumaton: Kotiin palattuani kävin suihkussa, sitten söin päivällisen.Muuttumaton: Kotiin palattuani kävin suihkussa, sitten söin päivällisen.

Viihdekulutus #