Nousin 5.07. Ei väsyttänyt kovin paljon. #

Kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. Lähtiessäni vain +13, mutta aivan pilvetöntä, ja palatessani jo +19 . Heikko itätuuli voimistui kohtalaiseksi. #

Kamera oli mukana, muttei ollut paljon kuvattavaa vielä. 14 suruvaippaa laskin kyllä (niistä 1 kuollut), niiden lisäksi 3 lanttua, 2 neitoa, 1 amiraali, 1 keisarinviitta, 0 herukkaa. Pikkulajeista vain jokunen loistokultasiipikoiras ennen suo3:a, ja sitten jotain nopeaa, arkaa, vaaleaa lajia siellä täällä. #

Attendon Niittytuulen-yksikössä soi palohälytys, ja Lidlin kohdalle tullessani kuului sireenien ääniä jostain kauempaa, ehkä Raitotieltä. #

Kotiin palattuani panin tattaririisin kiehumaan, venyttelin pohkeet ja sitten söin päivällisen. #

Pötköttelin, luin päivityksiä. #

Kirjoittelin tätä. #

Join 3,5 kupillista kahvia. Koodasin. Söin piirakkaa. #

Kävin ajelemassa myötäpäiväkierroksen. +22 °, harvinainen itätuuli voimistui kovaksi ja viilensi. #

Alkupäässä ajelin ohdakeperhosten toivossa metsäpolkua rannan tuntumassa Karinkannantielle asti, mutta ei näkynyt kuin neitoperhosia, sudenkorentoja, yksi amiraali, yksi keisarinviitta. #

Eikä paljon sen kummempia sen jälkeenkään. Keisarinviittoja vain yksi tuon ensimmäisen lisäksi! Neitoperhosia oli taas runsaasti, amiraaleja pari lisää. Herukoitakin oli taas, mutta vain kymmenkunta, kun suruvaippoja oli taas varmaan kolmattakymmentä, ja jos kuntoradan jälkeen näkemänikin lasketaan, niin neljättä-. #

Ennen tallia oli tiellä mäntykiitäjän toukka (jonka olen tälle kesälle jo kuvannut). Koirantaluttaja kulki siitä ohi, ja kysyi, että tiedänkö minkä toukka, mutta en minä sitä taas siellä paikan päällä tunnistanut (vaikka mäntykiitäjäksi olisin veikannut). Sanoi että jotain isompaa toukkaa on ollut nyt runsaasti, ja siihen kyllä tiesin ehdottaa matarakiitäjää. #

Niitä näin nyt tälläkin reissulla neljä, joista yksi prikulleen samalla kohtaa kuin kaksi viikkoa sitten, ja ehkä sama yksilökin, tai ainakin samalla lailla oikealle kyljelleen kellahteli tuon tuostakin. #

Päivän kolmas kiitäjäntoukkalaji oli horsmakiitäjä, Kuivasjärven palstan kohdalla. Nyt on videota siitäkin#

Hönttämäen jälkeen oli sammakoiden kuolonhalaus. Olivatko kenties tulleet yliajetuiksi kesken kopulaation, vai painimatsin, en tiedä. Aika rapsakaksi kuivahtaneilta maistuivat vaikuttivat joka tapauksessa. #

Palatessani kävin Limingantullin Prismassa. #

Onneksi tuuli idästä, niin sain kiertää näin päin, koska jos olisin ajanut vastapäivään nyt iltapäivällä, niin olisin todennäköisesti jäänyt torinrannassa Pride-kulkueen jalkoihin. Nyt siellä oli enää jälkikekkerit Hollihaassa, ja ihan hyvin mahtui sekaan. Järjestyksenvalvojien lisäksi siellä oli kaksi maijallista poliisejakin, ehkä troglodyyttien varalta (muiden kuin omiensa). #

Kotiin palattuani kävin suihkussa, sitten söin riisipuuron. Latasin ja käynnistin astianpesukoneen. #

Perkasin kuvat ja videot. Viimeistelin tämän. #

Tyhjensin astianpesukoneen. #

Viihdekulutus #