Näin taas unta, että olin kuvaamassa kevään ensimmäisiä perhosia. Niitä oli vaikka minkälaisia, mutta en millään meinannut saada kameran tarkennusta toimimaan. (Sellaista vikaahan siinä oli oikeastikin myrsyssä kastumisen jälkeen, muttei onneksi näin pahaa.) Lopulta huomasin, etten ollut muistanut irrottaa linssinsuojusta. (Objektiivin läpi näki muka siitä huolimatta.) #

Toisessa unessa seurasin Mars-luotaimen laskeutumista, ja heti laskeutumisen jälkeen ensimmäistä siinä suoritettua koetta, joka oli Debian-projektin toimittaman diagnostiikkasovelluksen ajaminen. Sen tuloksena oli vikailmoitus, ja vaikka olinkin aika huolissani siitä, yritin ajatella optimistisesti, että kyse saattaa olla jostain helpohkosti ratkaistavasta ongelmasta. #

(Johtuu varmaan JWST:n lähestyvästä laukaisuhetkestä, joka hermostuttaa jo melkoisesti.) #

Nousin 6.13. Väsytti vähäsen. Aina alkuyöstä hereillä käydessäni tuntuu, että nukkuma-aikaa on jäljellä ruhtinaallisesti, mutta sitten kuitenkin aamuyön puolella se taas tuntuu loppuvan kesken. #

Kävelin salille. Tein selkää ja rintaa. Porukkaa oli melko vähän. #

Kävelin kotiin. Lunta sateli vähän. Lapioin lumet parvekkeelta. #

Söin riisipuuron. Latasin ja käynnistin astianpesukoneen. Pötköttelin, luin päivityksiä. #

Söin leipiä. Hoitelin silppuhommia. Tyhjensin astianpesukoneen. #

Join 3,5 kupillista kahvia. Koodasin. #

Kävin kävelyllä ja palatessani Prismassa. +0,4 °:sta pakastui -0,6:een, kohtalainen lounaistuuli edelleen, hetkittäin heikkoa räntäsadetta. #

Tervahovinpolulla Skoda-mies kaatoi kaivonkannen päälle pienestä muovipussista jotain. Muuta en keksi kuin että ehkä ruokki lintuja tai muita eläimiä. #

Kuuntelin Dead and Gonen loppuun. Poikkesi alussa maalailluista suunnitelmista melko pian Up and Vanishedista tuttuihin kaavoihin, joskin lisämausteena aina välissä vähän Grateful Dead -historiikkia. #

Tuohon bändiin törmäsi varhaisessa Internetissä siellä sun täällä, ja suhtautumisensa musiikkinsa jakeluun vaikutti sikäli edistykselliseltä, että pelkästään senkin takia yritin jo silloin kuunnella. Mutta ihan tavanomaista taantumuksellista kitaranrenkutustahan se tietysti vain oli. #

Kotiin palattuani kävin suihkussa, sitten söin päivällisen. #

Jabran sininen LED jäi kramppiin. Palaa siis vaikka virta on pois päältä. Yksi kohtalotoveri löytyy Redditistä. Jabran tuen ratkaisuehdotukset hyödyttömiä. Kosketushäiriöltä tuo vaikuttaa, ei ohjelmistovialta. #

Muokkaukset #

2021-12-14 19.46.37 2021-12-14 20.32.44 #
Muuttumaton: (Johtuu varmaan <a href="https://yle.fi/uutiset/3-12227270">JWST:n lähestyvästä laukaisuhetkestä</a>, joka hermostuttaa jo melkoisesti.)Muuttumaton: (Johtuu varmaan <a href="https://yle.fi/uutiset/3-12227270">JWST:n lähestyvästä laukaisuhetkestä</a>, joka hermostuttaa jo melkoisesti.)
Poistettu: Nousin 6.13. Väsytti vähäsen. Aina alkuyöstä hereillä käydessäni tuntuu, että nukkuma-aikaa on jäljellä ruhtinaallisesti, mutta sitten kuitenkin aamuyön puolella se taas tuntuu loppuvan kesken.) Lisätty: Nousin 6.13. Väsytti vähäsen. Aina alkuyöstä hereillä käydessäni tuntuu, että nukkuma-aikaa on jäljellä ruhtinaallisesti, mutta sitten kuitenkin aamuyön puolella se taas tuntuu loppuvan kesken.
Muuttumaton: Kävelin salille. Tein selkää ja rintaa. Porukkaa oli melko vähän.Muuttumaton: Kävelin salille. Tein selkää ja rintaa. Porukkaa oli melko vähän.

Viihdekulutus #