Nousin 5.22. Ei väsyttänyt juurikaan. #

Kävin ajelemassa myötäpäiväkierroksen. +14, pilvistä, ei varsinaisesti satanut, mutta tihkusumua koko alkumatkan. Vasta metsäosuuden lopussa kuivahti sen verran, ettei laseja tarvinnut enää pyyhkiä. Iinatin jälkeen alkoi lämmin fööni puhaltaa lännestä, ja Äimärautioon tullessani aurinkokin jo pilkottaa. #

Hautakynttilöitä oli aseteltu kannon nokkaan auroraojalta noin kilometri koilliseen. Siinä lienee puun alle jääneen kuolinpaikka (sikäli kuin kynttilöiden tuojilla on ollut oikeat koordinaatit). #

Käki kukkui hirvitornilinjalla, kaupungin puolella. Toinen kukkui Hietasaaren rannan suunnalla Loistokarin luontolavan liepeillä. #

Jalat aika vähissä jo loppumatkasta. #

Kotiin palattuani söin riisipuuron, keitin ja pakastin riisipuuron, jumppasin olkapäät. Pötköttelin, luin päivityksiä. #

Söin piirakkaa. Join 3,5 kupillista kahvia. Kirjoittelin tätä. #

Kävin ajelemassa metsäosion molempiin suuntiin. #

Kameran automaattitarkennuksessa ilmeni heti häikkää kun aloitin kuvaamisen, eli ilmeisesti vesi oli sittenkin tehnyt jotain vahinkoa. Ei se ihan rikki ollut, mutta jollain sumealla logiikalla (yleensä ääriasennosta) jäi tuon tuostakin jumiin, jonka jälkeen piti käyttää käsitarkennusta ja muita renklauksia ennen kuin se automaatti sitten taas alkoi toimia. Jostain puolivälin paikkeilta toimi hyvinkin luotettavasti, kunnes sitten taas lopussa alkoi jumitella. #

Kuvasin nyt (luullakseni) yhden niistä ”isoista” kaaliperhosista tunnistuskelpoisesti, ja ihan tavallinen lanttuhan se oli. En tiedä miksi ne näyttävät niin isoilta, kun ei niissä pitäisi isoimman ja pienimmän välillä olla kuin sentti kokoeroa (kärkiväli 35–47 mm Luontoportin mukaan). #

Kuvasin hopeatäpläsuoralla karttaperhosta, kun tuli oikein klassisen entusiastin näköinen kaveri (kuin jostain TV7:n lastenohjelmasta) siihen kanssa sitä ihmettelemään. Kehuskelin miten tavattoman paljon noita on tänä kesänä tuntunut olevan, joskin niillä varauksilla, etten kyllä viime kesänä arvannut niitä etsiäkään, ja etten tiedä, vieläkö niitä on nyt myrskyn jälkeenkin runsaasti. #

Jälkimmäinen ainakin oli turha, sillä ihan yhtä paljon niitä tuntui vieläkin olevan. Suurin osa on nyt niitä isoja. Vain yhden pienen näin, ja senkin vain vahingossa isompaa kuvatessani. #

Suokeltasia oli kanssa taas runsaasti, mutta niitä selvästi vähemmän kuin ennen myrskyä. Polyommatinaeja ei sen sijaan taaskaan ole näkynyt. Ne tuntuvat olevan iNaturalistissakin vähän paitsiossa, kun ei niille oikein ilmaannu tunnistajia, vaikka (ainakin omasta mielestäni) miten selkeitä kuvia olisi. #

Auroroita en ole nähnyt aikoihin, eikä niitä tätä kirjoittaessani ole ilmoitettu muualtakaan Suomesta enää maanantain jälkeen. Yhtään en nähnyt auroraojalla tänä vuonna, muualla sitten sitäkin enemmän. Liekö ne siellä ojan alajuoksulla tehdyt maansiirtotyöt vaikuttaneet sen ojan valumaan tai jotain. #

Vihernopsasiipiäkään en ole nyt nähnyt ehkä viikkoon ainakaan. Taisin missata tilaisuuteni kuvata sen kokoruskeana. #

Amiraali oli reviirillään, ja palatessani luutnantti suruvaippakin itäisellä asemapaikallaan, vaikka amiraali itse oli mennyt jo näkymättömiin. #

Kuvasin toistakymmentä Boloriaa, yhtä niittyä lukuunottamatta kaikki pursuja (joskaan tätä kirjoittaessani en ole näitä vielä tunnistuttanut). Hiukkavaarassa oli kyllä yksi joku vähän isomman ja vaaleamman näköinen, mutta en saanut siitä yhtään kuvaa. Ja kun se vielä istahti toisen, paljon ilmeisemmän pursun viereenkin hetkeksi niin nätisti! Väritys muistutti keisarinviittaa, muttei se kyllä niin iso sentään ollut, eikä ole niiden aikakaan. #

Kyisen kuumaa ja aurinkoista oli, mutta vain yksi kyy, ja sekin kaukana vakioreitiltäni, kun Valkiaisjärventieltä jatkoin vielä kilometrit täyteen saadakseni Aalikkokankaan ympäri, ja käärme loikoili siellä tiellä. Aikuisen kokoinen, paljon vaaleampi kuin useimmat näkemäni, ja punasilmäinen. #

Ja sitten sisilisko Hönttämäen takana! Jähmettyi vielä tiellekin niin että oli sekunti aikaa kuvata se, mutta myöhästyin, ja oli niin varjoisa paikka, ettei valoa piisannut tarkennukseen. #

Epäterävä kuva hiekkatiestä
Tässäpä se

Kalimenojan takana Vesalanmäessä kukkui päivän kolmas käki. #

Kotiin palattuani panin tattaririisiä kiehumaan, kävin suihkussa ja sitten söin päivällisen. Panin saman tien kesäkurpitsarisoton paistumaan. #

Aloittelin kuvasaaliin perkuuta. Kirjoittelin tätä. Söin kesäkurpitsarisoton. #

Vääntelin objektiivia, ja sain sen taas toimimaan jokseenkin luotettavasti, mutta ei aavistustakaan että millä toimenpiteellä, ja että miten pian taas alkaa pykiä. #

Muokkaukset #

2021-06-24 21.10.57 2021-06-25 19.26.19 #
Muuttumaton: Vihernopsasiipiäkään en ole nyt nähnyt ehkä viikkoon ainakaan. Taisin missata tilaisuuteni kuvata sen kokoruskeana.Muuttumaton: Vihernopsasiipiäkään en ole nyt nähnyt ehkä viikkoon ainakaan. Taisin missata tilaisuuteni kuvata sen kokoruskeana.
Poistettu: Amiraali oli reviirillään, ja palatessani luutnantti suruvaippakin itäisellä asemapaikallaan, vaikka amiraali itse oli mennyt jo näkymättömiin. Lisätty: <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/84402017">Amiraali oli reviirillään</a>, ja palatessani luutnantti suruvaippakin itäisellä asemapaikallaan, vaikka amiraali itse oli mennyt jo näkymättömiin.
Poistettu: Kuvasin toistakymmentä <em>Boloriaa</em>, yhtä niittyä lukuunottamatta kaikki pursuja (joskaan tätä kirjoittaessani en ole näitä vielä tunnistuttanut). Hiukkavaarassa oli kyllä yksi joku vähän isomman ja vaaleamman näköinen, mutta en saanut siitä yhtään kuvaa. Ja kun se vielä istahti toisen, paljon ilmeisemmän pursun viereenkin hetkeksi niin nätisti! Väritys muistutti keisarinviittaa, muttei se kyllä niin iso sentään ollut, eikä ole niiden aikakaan. Lisätty: Kuvasin toistakymmentä <em>Boloriaa</em>, <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/84402020">yhtä niittyä</a> lukuunottamatta kaikki pursuja (joskaan tätä kirjoittaessani en ole näitä vielä tunnistuttanut). Hiukkavaarassa oli kyllä yksi joku vähän isomman ja vaaleamman näköinen, mutta en saanut siitä yhtään kuvaa. Ja kun se vielä istahti toisen, paljon ilmeisemmän pursun viereenkin hetkeksi niin nätisti! Väritys muistutti keisarinviittaa, muttei se kyllä niin iso sentään ollut, eikä ole niiden aikakaan.
Poistettu: Kyisen kuumaa ja aurinkoista oli, mutta vain yksi kyy, ja sekin kaukana vakioreitiltäni, kun Valkiaisjärventieltä jatkoin vielä kilometrit täyteen saadakseni Aalikkokankaan ympäri, ja käärme loikoili siellä tiellä. Aikuisen kokoinen, ja paljon vaaleampi kuin useimmat näkemäni. Lisätty: Kyisen kuumaa ja aurinkoista oli, mutta vain <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/84402022">yksi kyy</a>, ja sekin kaukana vakioreitiltäni, kun Valkiaisjärventieltä jatkoin vielä kilometrit täyteen saadakseni Aalikkokankaan ympäri, ja käärme loikoili siellä tiellä. Aikuisen kokoinen, paljon vaaleampi kuin useimmat näkemäni, ja punasilmäinen.
Muuttumaton: Ja sitten sisilisko <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.0484&mlon=25.6154#map=15/65.0483/25.6154">Hönttämäen takana</a>! Jähmettyi vielä tiellekin niin että oli sekunti aikaa kuvata se, mutta myöhästyin, ja oli niin varjoisa paikka, ettei valoa piisannut tarkennukseen.Muuttumaton: Ja sitten sisilisko <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.0484&mlon=25.6154#map=15/65.0483/25.6154">Hönttämäen takana</a>! Jähmettyi vielä tiellekin niin että oli sekunti aikaa kuvata se, mutta myöhästyin, ja oli niin varjoisa paikka, ettei valoa piisannut tarkennukseen.

Viihdekulutus #