Nousin 6.00. Olisi nukuttanut vielä melkoisesti. #

Kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. Selkeää, lähtiessäni (kotiennusteessa) vajaa +8 ° ja lämpeni hurjaa vauhtia, palatessani jo yli +12. #

Vielä eilistäkin vähemmän nähtävää, mutta kirjokehrääjä oli yhä samalla oksalla kuin eilen. En tiedä onko se kuollut vai lepäileekö vain; kyllä sen asento hieman oli muuttunut. Vielä en mennyt tökkimään, kun jos se vain kerää voimiaan, niin turhaan vain stressaisin. #

Sitä ihmetellessäni auroraperkele lensi ohi, eikä tietenkään pysähtynyt hetkeksikään. Olinkin ehtinyt unohtaa kuinka turhauttavia kuvattavia ne ovat, mutta onneksi yksi sokkona räiskäisemäni oli osunut, niin että juuri ja juuri kehtaa julkaista. #

Kotiin palattuani söin päivällisen, join termarillisen yökahvia, ja vielä mukillisen kaakaota, ja sitten piti jo taas kiiruhtaa myötäpäiväkierrokselle. #

Jo lähtiessäni +16 °, mutta nyt oli isoja pumpulipilviä, joista jokainen vuorollaan kävi auringon tukkeena. Mutta eipähän ainakaan ollut tukalan kuumaa koko ajan sitten. ”Oulussakin mitattiin 22,8 astetta.” #

Auroraa ei enää näkynyt. Kehrääjä oli edelleen oksallaan. #

Hirvilinjan ohitettuani tuli sitruuna vastaan, ja palasin sen perässä linjalle, mutta sekin meni metsään. Mutta sen ansiosta näin linjan kohdalla lentävän haukan. Ruskosuohaukaksi arvelisin, mutta tekoäly piekanaksi, joten en tiedä. #

Sen jälkeen ei kummoisempia havaintoja ennen kuin kyy Mellansuoralla, vain 50 metrin päässä siitä missä toissa viikolla kuvasin tämän kauden ensimmäisen (raadon)#

Leppälinnun olen pari kertaa nähnyt vilaukselta tässä viime aikoina, eri paikoissa, tänään viimeksi tuolla lintutornin mutkassa. Ainakin oletan leppälinnuksi, kun en parempaakaan vastinetta tuntomerkeille löytänyt: tumman ruosteenpunainen pyrstö, musta etupää. Mustaleppälintu sopisi vieläkin paremmin, mutta en tiedä miten epätavallinen se täällä olisi, kun Tiiranpaskan hakukin vaatii rekisteröitymistä. #

Kotiin palattuani kävin suihkussa, sitten lämmitin ja söin hampurilaiset. #

Perkasin ja latasin kuvat. Kirjoittaa rysäytin tämän. #

Viihdekulutus #