Nousin 5.17. Olisi nukuttanut vielä. #

Tyhjensin astianpesukoneen ja keitin kahvin, sitten söin aamupuuron. #

Kävelin salille. Tein selkää ja rintaa. #

Kävelin kotiin. Neitoperhonen radanalituksen pientareella. #

Söin päivällisen. Pötköttelin, luin päivitykset, täyttelin nonogrammeja. #

Söin leivät. Join termarillisen aamukahvia. Kirjoittelin tätä. #

Kävin ajelemassa myötäpäiväkierroksen. Lähtiessäni vajaa +18, palatessani vajaa +20 °. Eilistä pienempiä pilviä ja enimmäkseen pysyttelivät pois päivänpaisteen tieltä. Kohtalainen tuuli itäkaakosta. Loppumatkasta myötätuuli ja jo aika tukalan kuumaa. #

Metsässä entistäkin vähemmän perhosia. Lienevät talvehtijat jo hiipumassa, eivätkä alkukesän lajit ole vielä ilmaantuneet, niin on tämmöinen paussi tässä. Eivät nuo jälkimmäiset kyllä varmaan mitenkään myöhässäkään ole, sillä siellä metsässä on vielä pientareet monin paikoin ihan rupiruskeita, eli toukkien ravintokasvejakaan ei vielä juuri ole niin että muniminen kannattaisi. #

Viime kesän ensimmäiset heinäperhoset ja ensimmäisen karttaperhosen näin 3.6., ensimmäisen hopeatäplän 8.6. Tämänvuotisista tähän mennessä pohjoisin karttaperhonen on Pihkaperältä, heinäperhosista metsäpapurikko Eurajoelta#

Tämän pitäisi olla metsänokiperhoskesäkin täällä taas (sillä on kaksivuotinen sykli). #

Kaksi kyynpätkää kuvasin mettässä tänään sentään, ettei aivan tyhjänpäivä sentään. Ja sitruunaperhosesta semmoisen, että kerrankin olen tyytyväinen. Niitä näin muutamiakin taas tänään. #

Kirjokehrääjä ei ollut enää oksallaan! Lentänyt toivottavasti omin voimin, ettei vain kuivua kurpsahtanut ja tuuli pois vienyt. #

Leppälinnun näin Ritaväylän ylikulun laskun jälkeisessä mutkassa, joka on yksi paikoista, joissa sen aiemminkin olen nähnyt. Nyt sain sen verran hyvän havainnon, että tunnistus oli varma, ja kyllä se ihan vain se tavallisempi Phoenicurus phoenicurus oli. Sen verran varovainen kuitenkin, etten huonojakaan kuvia saanut. #

Palatessani kävin Limingantullin Prismassa. #

Kotiin palattuani kävin suihkussa, sitten lämmitin ja söin hampurilaiset. #

Pötköttelin, luin päivitykset. #

Perkasin ja latasin kuvat. Viimeistelin tämän. #

Viihdekulutus #