Nousin yhdeltä ruuanlaittoon. Keitin potut ja hirssipuuron, paistoin porkkanatikut ja kasvispiirakan, paistoin porkkanaraasteen tomaattimurskan kanssa, paistoin kaalipapukanan. Keitin kahvin. #

Neljän maissa menin takaisin nukkumaan, mutta nukahdin ehkä vasta joskus tunnin myöhemmin. Sen jälkeen nukuin kyllä ihan hyvin. #

Näin unta, että pelasin sulkapalloa nelinpelinä nuorten kiinalaisten kanssa. Säännöissä oli jotain omituista, oisko ollu että syöttövirheestä ei tullut pisteitä eikä syöttövuoron vaihtumista, eli pisteitä kertyi vain syöttövuoron pelaajalle. En kylläkään tiedä oikeitakaan sääntöjä, varsinkaan, kun viimeksi olen sulkapalloa pelannut varmaan jotain 25 vuotta sitten. #

Nousin 9.40. Ei väsyttänyt. #

Aamupuuron syötyäni silppusin salaatin, sitten vein jätteet molokiin. #

Join termarillisen yökahvia. Hoitelin silppuhommia. Söin piirakkaa. #

Kerkesin juuri aurinkovoidella itseni, kun puolipilvinen pouta vaihtui heikkoon vesisateeseen, jota jatkui toista tuntia. Mutta parempi toki näin kuin joutua sateen yllättämäksi vasta tien päällä. Ukkonenkin kauempana jyrähteli. #

Sateen tauotessa hetkeksi käväisin Prismassa. Kotiin palattuani söin salaattia, ja sen aikana näytti jo, että selkenee, mutta yhä oli joka puolella ympärillä tummia pilviä, ja ennuste näytti ukkosta ja 80 prosentin todennäköisyydellä sadetta. Kyttäilin taivasta kunnes oli jo liian myöhä, eli että aikaa itse jahdille olisi jäänyt turhan vähän, jos kuntoradalle olisin lähtenyt. #

Kävin sitten lähialueella kävellen kameran kanssa. Aurinko paistoi enimmäkseen, eikä vesisadetta enää tullut. #

Kotiin palattuani leikkasin tukan ja parran ja kävin suihkussa. Perkasin kuvat. #

Mittareita on näkynyt muualla jo vaikka kuinka paljon, minun reitilläni ei vielä yhtään. Ajattelin, että ehkä ne vielä enimmäkseen ovat paikoillaan, enkä siksi niitä pyörän selästä ole hoksinut, mutta ei niitä kyllä tuolla kävellessäkään yhtään näkynyt. #

Päiväperhosistakin tosin vain yksi lanttuperhonen kaukana puun yläoksalla kuivattelemassa siipiään, ja paatsamasinisiipi vastavalossa. Yhden uuden perhoslajin sain, kaalikoin#

Ensimmäinen leppäkerttu, ja ensimmäinen sellainen, jonka olen jo aiemmin kuvannut, jos tuokin oli seitsenpistepirkko (mutta meripirkko on niin saman näköinen, etten ole varma). #

Viihdekulutus #