Nousin 7.42. Ei väsyttänyt kovin paljon. #

Kävelin salille. Perämiehentien jatkeella hieno kuoriainen. Ajattelin kuvatessani, että joko viimein jonkun erikoisemmista tummista leppäkertuista nappasin, mutta sitten kotona kuvia zoomaillessani näin liian pitkät tuntosarvet. #

Salilla tein bulgarialaiset, reiden koukistuksia, muutaman sarjan vinoprässiä ja pohkeet. #

Laitteiden pyyhkiminen siellä loppui viime viikolla. Hyvä niin. #

Kävelin kotiin. Vesisade alkoi puolivälissä. #

Kotiin päästyäni söin päivällisen. Pötköttelin, luin päivityksiä. #

Join termarillisen eilistä kahvia. Kirjoittelin tätä. #

Vesisade oli tauonnut, joten kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. +16 °, mitättömän heikko koillistuuli. Päivänpaiste päinvastainen kuin viimeksi: Hiukkavaaraan asti puolipilvistä, sen jälkeen pilvistä loppumatka. #

Sade oli selvästi tehnyt kukkiville kasveille hyvää, vaikka luulisi, ettei lumensulamisvesikään vielä ole kokonaan ehtinyt pois haihtua. Vaikka on tässä tietysti jo monta päivääkin siitä kun viimeksi olen tuolla liikkunut. Mutta joka tapauksessa Kalimenojan mutkallakin olivat nokkostaimet nousseet varmaan kymmenen senttiä, ja taajama-alueilla pihapuutarhojen kohdalla haisi monin paikoin melko imelältä. #

Kameran pakkasin sateen varalta lähtiessäni reppuun, mutta sitten Pirttilammenpuiston kohdalla lenteli auroraperhonen ojassa, niin otin kameran esille ja pakkasin takin sen tilalle. Tällä välin samalle kohdalle ilmaantui toinenkin koiras, ja vaikken vieläkään hyviä kuvia saanut, niin yhden kelvollisen sentään#

Metsään päästyäni alkoi jo aivan näyttää sateelta, niin pakkasin kameran taas reppuun. #

Talvikankaan takana ensimmäinen metsämittari! Valo oli jo aivan surkea, niin että Iphonenkin kuvista vain juuri ja juuri selvän saa, enkä tiedä olisiko järkkäri edes pystynyt tärähtämättä tarpeeksi valottamaan. #

Näiden lisäksi lähinnä alkumatkalla (valoisassa) lanttuperhosia, yksi sitruunaperhonen. Metsässä lähinnä sinisiipisiä, yksi (luultavasti) herukkaperhonen, yksi lanttuperhonen, pari suruvaippaa, neitoperhosia ei yhtään. #

Sadetta ei onneksi tullut. #

Kotiin palattuani kävin suihkussa, sitten söin riisipuuron. #

Perkasin ja latasin kuvat. Viimeistelin tämän. #

Lämmitin ja söin hampurilaiset. #

Viihdekulutus #