Eilisiltana lähdin vielä yhdeksän maissa yöperhosia etsimään. Tulos oli nolla: tunnistuskelpoisissakin kuvissa oli vain lajeja, jotka olen jo päivällä kuvannut. Eikä siellä tuntunut olevan kuin kahta kokoa ja kahta väritystä: pientä ja hyvin pientä, ja valkoista ja vaaleanruskeankirjavaa. Vähän kuin jos päiväperhoset olisivat kaikki valkeita kaaliperhosia. Hyvin äkkiä loppuisi kyllä mielenkiinto. #

Kehrääjissä ja yökkösissä tietysti olisi mitä mielikuvituksellisempia värejä ja muotoja, mutta niitäkin löytää todennäköisemmin päiväsaikaan, rakennuksen seinustoilta ja ovien ja ikkunoiden pieliltä. #

Sääskiä oli kyllä taas aivan saatanasti. Onneksi sentään tuuli omituisen kovasti vielä niin myöhäksi; ilman sitä olisi kyllä loppunut sietokyky heti alkuunsa. Pitkät oli kyllä päällä ja karkotettakin, muttei niistäkään paljon apua ollut. #

Mutta jotain hyvää sentään: jestas miten hyvästi jalka luisti! Olin kokonaan unohtanut, miten sulavasti sen kuuluu toimia, ja voitelin sen eilen vain jotta heittäisi kirskumasta, mutta nyt se asentokin naksahtaa taas paikalleen melkein ajatuksen voimalla. #

Kotiin palattuani keitin kahvin ja söin vielä ennen nukkumaanmenoa iltabanan. #

Nousin neljän jälkeen käynnistämään astianpesukoneen, ja uudestaan kuuden jälkeen sammuttamaan sen, sitten jatkoin vielä nukkumista. #

Nousin 11.13. Ei väsyttänyt kovin paljon. #

Tyhjensin astianpesukoneen. Söin aamupuuron. #

Join termarillisen yökahvia. Kirjoittelin tätä. Päivitin palveluita. Päivitin tukiaseman laitohjelmiston 6.0.21:een. Koodasin. #

Söin päivällisen kvinoan kanssa. #

Kävin Prismassa. Lämmintä ja aurinkoista, mutta vain kaksi perhosta näin (lanttu ja ehkä metsämittari). #

Kotiin palattuani kävin suihkussa, sitten silppusin salaatin ja söin sitä. #

Yritin taas ronkkia tukanleikkuria auki, mutta kyllä se on hajotettava ennen kuin onnistuu. Seuraavan ostan kyllä hintaluokan jälkeen sillä perusteella, että ei ole vedenpitävä, koska ei sille ominaisuudelle ole mitään käyttöä, ja se vain tekee tuosta purkamisesta ylivoimaisen hankalaa. Tuossa entisessäkin on arvatenkin sisällä jotkut ihan helposti vaihdettavat akut, kunhan sinne sisälle vain pääsisi. #

Viihdekulutus #