Eilisiltana odottelin puoleenyöhön asti sähkön halpumista, sitten paistoin kaalipapukanan ja keitin potut ja kahvin. Lämmitin ja söin bonushampurilaisen, ja nukkumaan pääsin vasta kahden maissa. #

Ensi viikolla loppuu viimein tämä yökukkuminen, kun sähkösopimus vaihtuu. #

Nousin 11.58. Väsytti aika paljon, muttei nukuttanut. #

Söin riisipuuron. Join termarillisen yökahvia. Hoitelin silppuhommia. #

Vein jätteitä molokiin. Porraskaiteella Macaria, luultavasti notata kuten muutkin tähänastiset#

Vein muovia keräykseen, ja kävin sitten vielä yhdellä bonuslenkillä tälle viikolle. #

Garmin pyki lähtiessäni: reagoi kyllä nappeihin äänin ja taustavalolla, mutta näytössä oli vain kellonäkymä (jossa sekunnit yhä tikittivät). Eli näytönohjain ehkä sekaisin. Hapuilin sokkona valikoissa kauan ennen kuin sain sen pakotettua sammuksiin (pitämällä virtanappia pohjassa 15 sekuntia). Uudelleenkäynnistyksen jälkeen onneksi toimi taas normaalisti. #

Puolivälinkankaan vesitorninmäen nousussa ritariperhonen ohitti. Kamera ei ollut valmiina. #

Ajelin asvalttia myöden Hiukkavaaraan, ja sieltä kuntorataa pitkin takaisin tallille saakka. #

Auroraojalla keltaniittyperhonen! Eikä kovin arkakaan. Taikka varovainen kyllä, mutta sen taktiikkana tuntui olevan laskeutua aina tarkkailuetäisyydelle, mistä sain niin hyvät kuvat, että ei juuri monista pelottomammistakaan moisia. Olin kyllä vastikäisen Kellon-havainnon takia haaveillut tästä, mutten olisi uskonut, että tulee eteen näinkin pian, kuin tilauksesta. #

Kusipysäkin pielessä nokimittarin näköinen, lensi pois. Siitä lähtiessäni kyy, pikkuruinen taas. #

Punatulkkusuoralla toinen samanlainen tumma mittari, ja tämän näin sen verran hyvin, etten usko nokimittariksi enää; näiden väri on pikemminkin hyvin tumma ruskea kuin se nokimittarin noenmusta. Mutta tummempia kuin tummimmatkaan metsämittarit. #

Karttaperhoset olivat aivan yhettömiin vähenneet! Eikä hopeatäpläsuoralla yhtään mitään. Sieltä on kyllä parturoitu pientareet Jylkynkankaalle asti, mutta ei se tuota karttaperhosten katoamista kyllä selitä, kun Kalimenojan mutkallakaan niitä ei ollut nyt yhtään. #

Jylkynkankaan amiraali oli paikallaan. #

Sääskiäkään ei onneksi ollut juuri yhtään. Eilenkään niitä ei paljoa ollut, ja nyt vielä vähemmän. Kuumuus vissiin läkähdyttänyt nekin, ja tänään tuuli karkottanut loput. #

Palatessani kävin Prismassa. #

Kotiin palattuani kävin suihkussa, sitten söin piirakkaa. #

Perkasin kuvat. Kirjoittelin tämän. #

Haapaperhosia ilmaantunut#

Muokkaukset #

2022-06-26 20.06.36 2022-06-27 11.34.45 #
Muuttumaton: Vein muovia keräykseen, ja kävin sitten vielä yhdellä bonuslenkillä tälle viikolle.Muuttumaton: Vein muovia keräykseen, ja kävin sitten vielä yhdellä bonuslenkillä tälle viikolle.
 Lisätty: Garmin pyki lähtiessäni: reagoi kyllä nappeihin äänin ja taustavalolla, mutta näytössä oli vain kellonäkymä (jossa sekunnit yhä tikittivät). Eli näytönohjain ehkä sekaisin. Hapuilin sokkona valikoissa kauan ennen kuin sain sen pakotettua sammuksiin (pitämällä virtanappia pohjassa 15 sekuntia). Uudelleenkäynnistyksen jälkeen onneksi toimi taas normaalisti.
Muuttumaton: <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.0388&mlon=25.4810#map=16/65.0388/25.4810">Puolivälinkankaan vesitorninmäen nousussa</a> ritariperhonen ohitti. Kamera ei ollut valmiina.Muuttumaton: <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.0388&mlon=25.4810#map=16/65.0388/25.4810">Puolivälinkankaan vesitorninmäen nousussa</a> ritariperhonen ohitti. Kamera ei ollut valmiina.

Viihdekulutus #