Nousin 4.55 keittämään kahvin, sitten jatkoin nukkumista. #

Nousin 8.44. Olisi nukuttanut vieläkin. #

Ajelin pyörällä salille. Tein selkää ja rintaa. Ajelin kotiin. Takametsässä hopeatäplä! #

Lähtiessäni oli pohjoistaivaalla aivan ukkosen näköisiä pilviä, mutta palatessani olivat vaalenneet tavallisiksi poutapilviksi. #

Söin päivällisen. Pötköttelin, luin päivitykset. #

Join termarillisen aamukahvia. Kirjoittelin tätä. #

Nyt vasta huomasin, että levypalvelimen nettitikku oli mennyt juntturaan jo toissa päivänä. Ei siis välittömästi viimeisimmän tukiasemapäivityksen jälkeen, mutta taas epäilyttävän lähellä sitä. #

Kävin ajelemassa myötäpäiväkierroksen. Selkeää, heikko kaakkoistuuli, hellettä. #

Rajahaudan kohdalla keltaniittyperhonen! Oletan. Oli niin arka, taikka pikemminkin minä niin kömpelö taas, että sain peloteltua sen pois ennen ensimmäistäkään kuvaa. Vaikka pyörän jalka liikkuu nyt äänettömästi, niin se losahtaa paikalleen niin kovaäänisesti, että karkottaa perhosetkin. Pitää yrittää keksiä siihen joku niksi. #

Vastaantulijakin oli myöhässä; kumma ettei tullut justiin silloin, kun sen perhosen näin, ajamaan sitä karkuun. #

Ritariperhosen oli kyllä ajanut karkuun, sen näin vilaukselta. #

Seuraavaa perhosta (pursuhopeatäplä) kuvatessani huomasin kyllä, että olin taas onnistunut sössimään kuvanvakaajankin pois päältä, että sikäli ehkä ihan hyvä vain, että se keltainen perhonen ehti paeta ennen kuin epäonnistuin kuvaamaan sen. Tuolla kuvanvakaajan kytkimelläkään ei kyllä ole muuta tehtävää kuin vaikeutus ja vitutus. Pitää yrittää keksiä siihenkin joku niksi, ettei sitä saa pois päältä vahingossakaan. #

Neidonkorennot olivat ojallaan. Niistä saisi parempia kuvia, jos olisi metsäkamppeet, joissa uskaltaisi kömpiä siihen rantapusikkoon. Aika varjoisassa kohtaa kylläkin tykkäävät lentää. #

Niitto oli jatkunut Valkiaisjärventien itäpuolelle asti, ja lanauskin ainakin Talvikankaalle, vaikka aika nimellistä kyllä jälkimmäinen taas. #

Kyykin oli niitetty, ja ehkä suursukeltajakin. Vähän sen jälkeen iso hopeatäplä; luultavasti orvokki-. Mutta arka oli sekin, etten saanut yhtään kuvaa. #

Amiraaleja laskin taas viisi, joista yksi taajamassa. Metsässä olleista yksikään ei ollut tänään niitetyllä osuudella, eikä ylipäänsä siellä taas juuri yhtään mitään. Muutama Boloria, muutama karttaperhonen, muutama Pieridae#

Eipä sillä, niitettävähän tuo on, jo turvallisuudenkin takia (jotta mutkissa olisi näkyvyyttä), ja eivätpä ne perhoset siellä viihtyisi sittenkään, jos sen annettaisiin kasvaa ihan umpeen. #

Palatessani kävin Limingantullin Prismassa. #

Hietasaaressa ritariperhonen. Hieman arka sekin, mutta sen verran vähän, että rohkeni istahtaa kuvan ottamisen ajaksi. #

Kotiin palattuani kävin suihkussa, sitten lämmitin ja söin hampurilaiset. #

Perkasin ja latasin kuvat. Viimeistelin tämän. #

Muokkaukset #

Tue Jun 28 20:00:22 2022 Wed Jun 29 12:23:32 2022 #
Muuttumaton: Seuraavaa perhosta (pursuhopeatäplä) kuvatessani huomasin kyllä, että olin taas onnistunut sössimään kuvanvakaajankin pois päältä, että sikäli ehkä ihan hyvä vain, että se keltainen perhonen ehti paeta ennen kuin epäonnistuin kuvaamaan sen. Tuolla kuvanvakaajan kytkimelläkään ei kyllä ole muuta tehtävää kuin vaikeutus ja vitutus. Pitää yrittää keksiä siihenkin joku niksi, ettei sitä saa pois päältä vahingossakaan.Muuttumaton: Seuraavaa perhosta (pursuhopeatäplä) kuvatessani huomasin kyllä, että olin taas onnistunut sössimään kuvanvakaajankin pois päältä, että sikäli ehkä ihan hyvä vain, että se keltainen perhonen ehti paeta ennen kuin epäonnistuin kuvaamaan sen. Tuolla kuvanvakaajan kytkimelläkään ei kyllä ole muuta tehtävää kuin vaikeutus ja vitutus. Pitää yrittää keksiä siihenkin joku niksi, ettei sitä saa pois päältä vahingossakaan.
Poistettu: <a href="https://marginaa.li/wp-content/uploads/2022/06/neitoperhonen.jpg">Neidonkorennot olivat ojallaan</a>. Niistä saisi parempia kuvia, jos olisi metsäkamppeet, joissa uskaltaisi kömpiä siihen rantapusikkoon. Aika varjoisassa kohtaa kylläkin tykkäävät lentää. Lisätty: <a href="https://marginaa.li/wp-content/uploads/2022/06/neidonkorento.jpg">Neidonkorennot olivat ojallaan</a>. Niistä saisi parempia kuvia, jos olisi metsäkamppeet, joissa uskaltaisi kömpiä siihen rantapusikkoon. Aika varjoisassa kohtaa kylläkin tykkäävät lentää.
Muuttumaton: Niitto oli jatkunut Valkiaisjärventien itäpuolelle asti, ja lanauskin ainakin Talvikankaalle, vaikka aika nimellistä kyllä jälkimmäinen taas.Muuttumaton: Niitto oli jatkunut Valkiaisjärventien itäpuolelle asti, ja lanauskin ainakin Talvikankaalle, vaikka aika nimellistä kyllä jälkimmäinen taas.

Viihdekulutus #