Nousin 8.22, kun ruohonleikkuri juruutti takapihalla niin ettei nukkumisesta tullut enää mitään. #

Keitin ja söin aamupuuron. Keitin hirssipuuron. #

Kiristin ja voitelin pyörän ketjun. Suunnittelin jalan niksausta, muttei se ollutkaan niin helppoa kuin olin ajatellut. #

Pakastin hirssipuuron. #

Söin hirssipuuron. Vein jätteitä molokiin. Join termarillisen kahvia. Korjasin läppärin Wireguardin (joka piti aina buutin jälkeen käynnistää uudestaan, jotta yhdistyi; Lisäsin ohitustiedoston, jolla käynnistää itse itsensä uudestaan). #

Kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. #

Einonpuistossa yksinäinen meriharakka, ja lahdenrannassa tiellä kolme lisää. Jälkimmäiset ehkä emo ja kaksi poikasta (tai kaksi emoa ja poikanen) ruokaa ker(j)äämässä. #

Metelinpuiston laidalta sain viimein angervohopeatäplästä kelvollisen kuvan tällekin kesälle. #

Kiersin sieltä vaihteeksi vanhaa reittiä, Kaakkurin asutuksen puolelta ja Iinatin läpi. Haapaperhonen oli Ukonvaajan kohdalla, piippopaksupää vähän sen jälkeen, ja yksi amiraali Tilhinrinteellä, mutta sen jälkeen oli pientareet vasta niitetty, eikä taas perhosen perhosta. #

Kuntoradalle päästyäni pysähdyin vaihtamaan vedet, ja kesken sen huomasin tiikerisiilikkään räpistelevän pusikossa! Seurasin sen laskeutumista, ja siihen laskeutumispaikalleen sen kuvattuani aloin suunnitella parempia kuvakulmia, mutta en enää kerta kaikkiaan kyennyt näkemään sitä enää. #

Katsoin viimeisintä ottamaani kuvaakin, mutta se olisi yhtä hyvin voinut olla jostain Ugandan viidakoista; ei näyttänyt yhtään siltä mitä silmilläni siellä suunnalla näin. Mutta kun tiesin että missä kohtaa sen perhosen pitäisi olla, ja että sen pitäisi näkyä viereisen ojan toiselta puolelta, niin könysin sinne, ja sain sieltä vielä vähän yläpintakuvia. #

Siellä pusikossa rymytessäni ilmaan nousi jos jonkinlaista pikkuperhosta, mutta keskityin jääräpäisesti vain tuohon alkuperäiseen kohteeseen. Aika hämärääkin siellä oli, että ei niistä muistakaan kovin hyviä kuvia olisi saanut. #

Ei tuo (tiikerisiilikäs) mikään harvinaisuus ole, mutta minun taktiikallani aika epätodennäköisesti löytyvä, kun lymyää yleensä liikkumattomana siellä ruohikossa, niin kuin tässäkin lopuksi teki. En tiedä mikä sen nyt alun alkujaan sieltä liikkelle ajoi, kun sen verran kaukanakin oli, että tuskin ainakaan minun herättämäni. #

Kiulukankaalla ruohikossa kisunneita niittyhopeatäpliä kuvatessani siihen taakse ilmaantui niin iso nokkosperhonen, että ensin amiraaliksi luulin, ja sitten (värejä paremmin nähtyäni) koon takia isonokkosperhoseksi, mutta ei tuo onneksi näköjään ollut. Olisi nimittäin harmittanut, että pakeni ennen kuin sain yläpinnasta yhtään kuvaa. #

Alkoi siinä kuitenkin vituttaa, että miksi pitää säästellä sitä laukaisinta. Säästää siinä ehkä vähän aikaa perkuuvaiheessa, mutta hintana voi sitten olla, että jää joku tuommoinen epäselvä epäselväksi. Kun vaikka miten paskat kuvat ja miten kaukaa räpsisi, niin tyhjää parempi nekin ovat. Jo muutaman pikselin perusteella saattaa kyetä poissulkemaan lajivaihtoehtoja, vaikkei mitään julkaisukelpoista olisikaan. #

Seuraava nokkosperhonen oli Kuusamontien alituksen edellä. Yhtäkkiä niitäkin nyt taas, kun ennen eilistä oli niin pitkä jakso kokonaan ilman. #

Hirvilinjan haapaperhonen oli paikallaan, mutta muut eivät; yksi supersosiaalinen kuitenkin hopeatäpläsuoran jälkeen. #

Sen jälkeen mutkassa orvokkihopeatäplä liihotteli. Oli niin iso, että keisarinviitalta näytti, mutta tässä sisuuntumisen jälkeen räiskimäni summittaisotokset jo heti osoittivat hyötynsä erottelussa, siitäkin huolimatta, että automaattitarkennuskin oli taas väärässä asetuksessa (kertaotos, kun nyt olisi pitänyt olla se tekoäly): etusiiven muoto ja täpläkuvio ovat selkeästi enemmän orvokkihopeatäplän, eivätkä lainkaan keisarinviitan mallisia. #

Palatessani kävin Prismassa. #

Tälle lenkille olin voidellut kameran valjasjalan (Jannelta jäänellä Kløverin) vaseliinilla. Ei se ainakaan aiemmin kokeilemiani litkuja huonompaa ollut. #

Kotiin palattuani keitin tattaririisin, sitten söin päivällisen. #

Kävin suihkussa. #

Perkasin ja latasin kuvat. Viimeistelin tämän. #

Muokkaukset #

2022-07-01 20.56.55 2022-07-10 12.25.03 #
Muuttumaton: Palatessani kävin Prismassa.Muuttumaton: Palatessani kävin Prismassa.
Poistettu: Tälle lenkille olin voidellut kameran valjasjalan (Jannelta jäänellä Klöverin) vaseliinilla. Ei se ainakaan aiemmin kokeilemiani litkuja huonompaa ollut. Lisätty: Tälle lenkille olin voidellut kameran valjasjalan (Jannelta jäänellä Kløverin) vaseliinilla. Ei se ainakaan aiemmin kokeilemiani litkuja huonompaa ollut.
Muuttumaton: Kotiin palattuani keitin tattaririisin, sitten söin päivällisen.Muuttumaton: Kotiin palattuani keitin tattaririisin, sitten söin päivällisen.

Viihdekulutus #