Illalla meinasi taas mennä hinkuvinkunaksi, mutta otin Duactin, ja sen jälkeen nukuinkin pitkästä aikaa oikein hyvin. #

Nousin 9.12. Ei väsyttänyt. #

Söin aamupuuron, join termarillisen kahvia. Koodasin. #

Kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. Puolipilvistä, kotiennusteessa +16 °, navakka länsituuli, heikkeni loppua kohden kohtalaiseksi. #

Ritariperhonen taas Hietasaaressa. Räiskin sitä lennossa, ja taas vain yksi nipin napin tunnistuskelpoinen kuva.  #

Meriharakka raviradan kohdalla#

Ensimmäinen hopeatäplä Jääsalontien varressa, sen jälkeen tipotellen niitä ja tesmaperhosia Hiukkavaaraan asti. Valkiaisjärventien itäpuolella näytti sinisiipien osalta aika hyvältä, mutta sen jälkeen oli kyllä taas aika heikosti perhosia. Hopeatäplätkin aika harvassa. #

Valkiaisjärventien länsipuolella ruukaan aloittaa sieltä kuntoradan pohjoispuolelta kulkevaa, vanhaa armeijan huoltopolkua pitkin, ja siellä olen nyt parilla viime reissulla nähnyt vihreän sudenkorennon. Tänään muistin varautua siihen, ja sainkin sen kuvatuksi: kirjojokikorento. Korentowikin mukaan se ”ei erityisesti pelkää ihmistä ja saattaa jopa laskeutua tarkkailijan päälle.” #

Pitkästä aikaa iso kyy, Talvikankaan takana. Siirsin pyörää tien toiseen laitaan päästäkseni parempiin kuvakulmiin, niin sen viiden sekunnin aikana, kun olin selin, se teki semmoisen katoamistempun, ettenpä ole noin isoilta ennen moista nähnyt. Tavallisesti ne ovat pienemmät yksilöt, jotka pötkivät pakoon minkä kintuista pääsevät, niin kuin toinen tämänpäiväinen#

S-mutkassa haapaperhonen, jonka väritys näytti vähän kummalliselta, ja vasta nyt opin, että siitä valkoisen määrästä erottaa sukupuolet. Tuo tämänpäiväinen oli naaras, ja näköjään tätä ennen julkaisemistani vain yksi viime heinäkuussa kuvaamani on ollut naaras (vaikka sitä nimenomaisesti itse silloin epäilin koiraaksi). #

Suosuosuota edeltävässä mutkassa sitten taas sinisiipiä, kymmenen metrin matkalla varmaan sata. Jos kuvaamani yksilön oikein kangassinisiiveksi tunnistin, niin ensimmäinen lajiaan (joskin ainakin yksi aiempi epäselvä samansukuinen on). #

Suokeltaperhospariskuntakin siellä olisi ollut, yläpinnat harvinaisesti näkyvillä, mutta tekoälytarkennus sössi taas, enkä kerennyt vaihtaa asetusta ennen kuin lensivät pois. #

Lenkki näytti venyvän taas liian pitkäksi, niin yritin Pateniemestä oikaista Haukiputaantien länsipuolitse, mutta siellä on niin paskat ne reitit, että taisi lopulta tulla vain lisää ylimääräistä matkaa siitä. #

Palatessani kävin Prismassa. #

Kotiin palattuani panin tattaririisiä kiehumaan, kävin suihkussa, sitten söin päivällisen. #

Perkasin ja latasin kuvat. Kirjoittelin tätä. #

Paistoin porkkanatikut ja kasvispiirakan. #

Viihdekulutus #