Nousin 9.00. Olisi nukuttanut vielä, muttei väsyttänyt. #

Kävelin salille. Tein hauikset ja ojentajat. Porukkaa oli paljonlaisesti torstaiksi, joka yleensä on hiljaisin päivä. #

Kävelin kotiin. Aamulla satoi vielä aika reippaasti, mutta se oli jo kotoa lähtiessäni. Palatessani aurinkokin paisteli vähän. #

Sekalaisia yksittäisiä perhosia, pieniä enimmäkseen, mutta viimeisenä vähän ennen Tervahovintien Koskelantien-risteystä amiraali piiloili aluskasvillisuuden lehtien seassa#

Kotiin palattuani keitin tattaririisin, sitten söin päivällisen. Kirjoittelin tätä. Join termarillisen kahvia. #

Ennusteessa oli ukkosta, mutta sitä siellä on ollut tyhjän päiten jo kaksi päivää, joten kävin ajelemassa typistetyn vastapäiväkierroksen. Vesisade näytti kuitenkin niin varmalta ennusteessa, että järkkärin jätin kotiin. #

Iinatissa oli vanha omakotitalo palanut, ja sammutusyksiköt olivat siellä vielä kun siitä ohi ajoin. Openstreetmap ei näköjään tunne nimeltä Ojalanpolkua, jolla tuo tapahtui. #

Vähän matkaa siitä, Kainuuntien alituksen jälkeen ritariperhonen lensi väylän yli kaakkoon. #

Knuutilanrannasta Poikkimaantielle tullessani pikkuruinen kärppä juoksi yli väylän lounaaseen! Naaraskärppä ehkä, sillä niin pieni oli, mutta ainakin välittömästi havainnon jälkeen rekonstruoimassani muistikuvassa sillä oli myös musta hännänpää (joten ei vesikko). Jos järkkäri olisi ollut mukana, olisin ehkä saanut tärähtäneen mutta tunnistuskelpoisen kuvan. Iphonella on niin pitkä aika havainnon alusta kuvausvalmiuteen, että tuo koko havainto oli sitä lyhyempi, joten en edes yrittänyt tavoitella sitä. #

Kuntoradalle päästyäni sateli heikosti, sitten heitti satamasta, ja sitten Talvikankaan takana alkoi kunnon sade, juuri kun kyy sattui kohdalle. Siitä alkaen sade vain yltyi yltymistään, ja Heikinharjun jälkeen alkoi lisäksi pommittaa rakeillakin. Ei siellä ainakaan kuuma tullut. #

Ukkonenkin paukkui, mutta ei onneksi samanlaisia syöksyvirtauksia kuin viime kesänä#

Auranmajan jälkeen alkoi vähän hellittää, Jylkynkankaalla paistoi jo aurinko, ja poikkesin siitä Kaijonharjuun, jossa ei ollut edes satanut yhtään. Olin aikonut käydä kaupassa, mutta ei enää huvittanut, kun olin päälaelta nilkkoihin asti lunttimärkä, ja siitä alaspäin lunttimärän lisäksi aivan rapainen. Ajelin suorinta reittiä kotiin. #

Paska reissu, mutta näinpä kärpän. Ja vaikka kärppä jäikin kuvaamatta, niin ihan hyvä, ettei järkkäri ollut matkassa, sillä se olisi varmaan ollut ihan kuollut tuon jälkeen. #

Kotona levittelin tavarat parvekkeelle kuivumaan. Kävin suihkussa, sitten söin hirssipuuron. #

Viimeistelin tämän. #

Karttaperhosen kesäpolvea Pirkanmaalla#

Viihdekulutus #