Eilisiltana pyöri Night of the Living Dead mielessä, ja luulin keksineeni juoniaukon siitä. #

Juuri ennen autontankkaussuunnitelman käynnistymistä Judy puhuttelee Barbraa: ”We have to go downstairs now, Barbra”, enkä heti keksinyt, että missä kohtaa kukaan talossa olleista oli saanut Barbran nimen selville. Sitten muistin, että sehän tapahtui Barbran kertoessa Benille aiemmista tapahtumista hautausmaalla: ”Can I have some candy, Barbra?” (ja tietysti ”He’s coming to get you, Barbra”). #

Kertoo (ohjaaja) Romeron taitavuudesta tuokin, kun tämä usein niin päälleliimattu yksityiskohta on hoitunut niin sujuvasti, että ensimmäinen ajatukseni oli sen puuttuminen ja siten juoniaukko. #

Elokuva ei tosin kylläkään esitä tapahtumiaan jatkuvina, eli esittelyt on periaatteessa voitu hoitaa kohtausten välissä, mutta Barbahan viettää (surullisenkuuluisasti) enimmän osan elokuvasta lähes katatonisena sohvalla istuen, eikä aiempien tapahtumien perusteella välttämättä kykene vastaamaan yksinkertaisimpiinkaan hänelle esitettyihin kysymyksiin. #

Muutenkin elokuva on varsin taloudellinen näissä hahmojen nimissä ja niiden tiedonsiirrossa. Ainut eksplisiittinen esittely taitaa olla se, kun Helen Cooper esittelee itsensä Barbralle, ja ainut toinen suora viittaus näihin nimihankaluuksiin Benin ”You go down there and tell… (wasn’t it) Judy?” #

Muokkaukset #

2022-12-13 18.02.06 2022-12-13 18.28.09 #
Muuttumaton: Juuri ennen autontankkaussuunnitelman käynnistymistä <strong>Judy</strong> puhuttelee <strong>Barbraa</strong>: "<a href="https://youtu.be/MQ8ZKw7YIfQ?t=4013s">We have to go downstairs now, Barbra</a>", enkä heti keksinyt, että missä kohtaa kukaan talossa olleista oli saanut Barbran nimen selville. Sitten muistin, että sehän tapahtui Barbran kertoessa <strong>Benille</strong> aiemmista tapahtumista hautausmaalla: "<a href="https://youtu.be/MQ8ZKw7YIfQ?t=1699">Can I have some candy, Barbra?</a>" (ja tietysti "<a href="https://youtu.be/MQ8ZKw7YIfQ?t=1758s">He's coming to get you, Barbra</a>").Muuttumaton: Juuri ennen autontankkaussuunnitelman käynnistymistä <strong>Judy</strong> puhuttelee <strong>Barbraa</strong>: "<a href="https://youtu.be/MQ8ZKw7YIfQ?t=4013s">We have to go downstairs now, Barbra</a>", enkä heti keksinyt, että missä kohtaa kukaan talossa olleista oli saanut Barbran nimen selville. Sitten muistin, että sehän tapahtui Barbran kertoessa <strong>Benille</strong> aiemmista tapahtumista hautausmaalla: "<a href="https://youtu.be/MQ8ZKw7YIfQ?t=1699">Can I have some candy, Barbra?</a>" (ja tietysti "<a href="https://youtu.be/MQ8ZKw7YIfQ?t=1758s">He's coming to get you, Barbra</a>").
Poistettu: Kertoo Romeron taitavuudesta tuokin, kun tämä usein niin päälleliimattu yksityiskohta on hoitunut niin sujuvasti, että ensimmäinen ajatukseni oli sen puuttuminen ja siten juoniaukko. Lisätty: Kertoo (ohjaaja) <strong>Romeron</strong> taitavuudesta tuokin, kun tämä usein niin päälleliimattu yksityiskohta on hoitunut niin sujuvasti, että ensimmäinen ajatukseni oli sen puuttuminen ja siten juoniaukko.
Muuttumaton: Elokuva ei tosin kylläkään esitä tapahtumiaan jatkuvina, eli esittelyt on periaatteessa voitu hoitaa kohtausten välissä, mutta Barbahan viettää (surullisenkuuluisasti) enimmän osan elokuvasta lähes katatonisena sohvalla istuen, eikä aiempien tapahtumien perusteella välttämättä kykene vastaamaan yksinkertaisimpiinkaan hänelle esitettyihin kysymyksiin.Muuttumaton: Elokuva ei tosin kylläkään esitä tapahtumiaan jatkuvina, eli esittelyt on periaatteessa voitu hoitaa kohtausten välissä, mutta Barbahan viettää (surullisenkuuluisasti) enimmän osan elokuvasta lähes katatonisena sohvalla istuen, eikä aiempien tapahtumien perusteella välttämättä kykene vastaamaan yksinkertaisimpiinkaan hänelle esitettyihin kysymyksiin.