Nousin 6.55. Olisi nukuttanut vielä. #

Vaihdoin hammasharjan ajastinkelloon patterit. Keitin potut. #

Kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. Lähtiessäni selkeää, sitten ohuesti pilvistä, sitten paksusti puolipilvistä, ja lopussa taas enimmäkseen selkeää. Lähtiessäni paikallisennusteessa vajaa +13, palatessani sääaseman mukaan vajaa +18 °. Kohtalainen tuuli kääntyi etelästä läntiseksi ja sitten takaisin lounaiseksi. #

Pirttilammentien vierellä elämäni tilaisuus aurorakoiraan kanssa! Liekö vielä liian aikaista (päivästä) sille, kun ei ollut ollenkaan niin tolkuton meno niin kuin tavallisesti, vaan ruokaili aivan rauhassa kukilla siinä. Tai niin rauhassa kuin nyt siinä tiellä jyristäviltä rekoilta sai. #

Vain valo olisi voinut olla vähän otollisempi, mutta muutoin ei valittamista. #

Ennen radanylitystä sitten kuvasin mehiläistä, kun yhtäkkiä sen takaa ojasta heijastuva aurinko alkoi tehdä kuvien taustalle aivan uskomatonta valoshow’ta. #

Kaksi hävittäjää lensi ylitse. Eurofightereita#

Radanylityksen jälkeen Iinatintiellä ikämies huikkasi perääni, ja kysyi että pitkästikö tästä on Pyöreäsuontielle. Katsoin kartasta, että 2,8 km, mutta nyt vasta kotona sitä katsoessani näen, että väärään suuntaanpa se papparainen oli menossa. Älkää ikinä kysykö minulta reittiopastusta! #

Häneltä oli rekka ajanut pyörän mäsäksi. Tarjouduin soittamaan taksin, mutta hän ei vaikuttanut innostuvan, mistä päättelin, että ei ollut kyse hätätilanteesta, vaan enemmän vain potutuksesta. #

Leptideaa oli lennossa siellä täällä. Vain yhdestä sain istumakuvat, Maikkulan metsätiellä. Valo siinä oli aika täydellinen, mutta pirulainen istui tietysti justiin ruohonkorren ja lehtien takana (varjossa). #

Käki kukkui Valkiaisjärventien itäpuolen lenkin perällä. Olisin äänittänyt sitä, mutta Iphonessa ei yllättäen ollutkaan minkäänlaista äänityssovellusta oletuksena. Tai siis, olisi kyllä näköjään ollut, mutta record-hakusanalla ei sitä sovellusvalikosta löytynyt. #

Yleensäkin hakutoiminnot tuntuvat Applen systeemeissä olevan vielä Androidiakin paskemmat. Sovelluskaupassakin sama hakusana on kerrasta toiseen ehdotuslistalla samalla paikalla, eli se ei opi, että tätä hain viimeksi, joten sitä kannattaisi ehkä nyt ehdottaa heti ensimmäisenä. #

Heikinharjussa karttaperhonen#

Suruvaippoja, sitruunoita ja herukoita näin vain yhden kutakin, nokkosperhosia en yhtään. Neitoperhonen yhä määriltään kohtalainen ja yleisin, lanttuperhosia muutamia. #

Metsäosuus oli jo kokonaan sula ja kuivakin. Hietasaarenkierroksella sen sijaan vielä märkää eilisen sateen jäljiltä. #

Kotiin palattuani söin päivällisen, sitten lajittelin kuvia. #

Kävin ajelemassa myötäpäiväkierroksen. Enimmäkseen pilvistä, jonka takia loppupuolella tuntui jopa vähän vilpoisalta. #

Vielä aamulla herätessäni suunnittelin lähteväni salille, mutta olipa hyvä, että sen sijaan päätinkin tehdä ekan tuplalenkin, sillä jos olisi tämän jälkimmäisen varassa ollut, niin aika heikoksi olisi kuvasaalis jäänyt. Edes neitoperhosia ei enää ollut niin paljoa kuin aamulla, ja muutkin vähenneet, paitsi suruvaippaa oli edelleen se yksi. #

Kotiin palattuani lämmitin ja söin hampurilaiset, sitten panin saunan päälle ja perkasin perhoskuvat. Muut jätän huomiselle. #

Kävin saunassa. #

Latasin perhoskuvat. Viimeistelin tämän. #

Viihdekulutus #