Nousin 5.32. Olisi nukuttanut vielä. #

Kävelin salille. Tein selänojennukset, reidenkoukistukset, vinoprässiä, ja pohkeet hackissa, ja lopuksi viitisenkymmentä minuuttia lihashuoltoa. #

Kävelin kotiin. Kimalaisenpätkällä neitoperhonen. #

Söin päivällisen. Pötköttelin, luin päivitykset, täyttelin nonogrammeja. #

Kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. +20 °:een kohosi lämpö, kohtalainen etelätuuli heikkeni kaakkoiseksi, alkupuoli enimmäkseen selkeää. Metsäosuudesta ensimmäinen puoli enimmäkseen pilvistä, jälkipuoli taas selkenevää. #

Heti Toppilansaaren yläpäässä lumikko! Oli syökästä alle, mutta palasi vikkelästi lähimmän männyn taakse, ja sitten hauskasti kurkisteli sen takaa, vuoroin vasemmalta, vuoroin oikealta puolelta. Muutaman kuvan räpsittyäni annoin sen olla, jolloin se sitten uskalsi tulla sieltä ja kipaista sinne tien toiselle puolelle, jonne oli aikonutkin. #

Löytyipä matarakiitäjän toukkia viimein. Ensimmäisen kuvasin Auranmajan kohdalla, ja toinen, pienempi ja kuollut, oli vähän ennen tallia. #

Tuon ensimmäisen kuvattuani heti siinä Alakyläntien alituksen alamäessä sisilisko! Mutta minä kolminkertainen tunari tietenkin missasin sen. #

Ensin meinasin ajaa päälle, kun se pakeni sinne alikulun suuntaan eikä pientareelle. Sitten pyörän viimein pysähdyttyä (lukkojarrutuskin hidas hiekkatien alamäessä) en löytänyt liskoa katseellani, joten luulin sen jo menneen sinne pientareelle. #

Mutta siinä melkeinyliajon kohdallahan se oli paikalleen jähmettyneenä, ja huomasin sen vasta kun se lähti taas liikkeelle. Enkä ollut ottanut kameraa valmiuteen! Olisi siitä nyt ainakin huonot kuvat ehtinyt saada, perkele. #

No heti seuraavassa, haapaperhosen mutkassa oli kyy, jonka sentään sitten onnistuin näkemään ajoissa. #

Iso(nokkos)koisa oli päivän ainut uusi (aikuinen). Ja jos oikein tunnistin, niin ei vain tälle kesälle, vaan kokonaan uusi. #

Keisarinviittoja yhteensä 8, amiraaleja 7, suruvaippoja 4, nokkosperhosia 4, herukkaperhosia 2. Keisarinviitoista ja suruvaipoista enimmät suo3:n ja Auranmajan välillä. Amiraaleja lumenkaatopaikantiellä vain yksi, ja eilisiltana niitä ei ollut siellä yhtään. Neitoperhosia en tänään laskenut, muttei niitäkään varmaan 12:a enempää yhteensä ollut. #

Ajelin pisimmän kaavan mukaan kuluttaakseni mahdollisimman paljon tämän päivän kovin kallisarvoisia tunteja. Lopussa koukkasin Prismankin kautta, salmiakkijäätelön ostamassa, ja sieltä vielä Suolamännyntien, lumenkaatopaikantien ja ohdakeperhosen oikopolun kautta kotiin. #

Lämmitin ja söin hampurilaiset. Hintakuopan koitettua käynnistin pöytäkoneen, ja perkasin ja latasin tämänpäiväiset kuvat. #

Sammutin pöytäkoneen ja kävin suihkussa. #

Käynnistin läppärin ja kirjoittelin tämän. #

Muokkaukset #

2023-08-22 16.38.24 2023-10-12 14.40.44 #
Muuttumaton: Kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. +20 °:een kohosi lämpö, kohtalainen etelätuuli heikkeni kaakkoiseksi, alkupuoli enimmäkseen selkeää. Metsäosuudesta ensimmäinen puoli enimmäkseen pilvistä, jälkipuoli taas selkenevää.Muuttumaton: Kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. +20 °:een kohosi lämpö, kohtalainen etelätuuli heikkeni kaakkoiseksi, alkupuoli enimmäkseen selkeää. Metsäosuudesta ensimmäinen puoli enimmäkseen pilvistä, jälkipuoli taas selkenevää.
Poistettu: Heti Toppilansaaren yläpäässä lumikko! Oli syökästä alle, mutta palasi vikkelästi lähimmän männyn taakse, ja sitten hauskasti kurkisteli sen takaa, vuoroin vasemmalta, vuoroin oikealta puolelta. Muutaman kuvan räpsittyäni annoin sen olla, jolloin se sitten uskalsi tulla sieltä ja kipaista sinne tien toiselle puolelle, jonne oli aikonutkin. Lisätty: Heti <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/179528448">Toppilansaaren yläpäässä lumikko</a>! Oli syökästä alle, mutta palasi vikkelästi lähimmän&#160;männyn taakse, ja sitten hauskasti kurkisteli sen takaa, vuoroin vasemmalta, vuoroin oikealta puolelta. Muutaman kuvan räpsittyäni annoin sen olla, jolloin se sitten uskalsi tulla sieltä ja kipaista sinne tien toiselle puolelle, jonne oli aikonutkin.
Muuttumaton: Muuttumaton:
2023-08-21 19.03.38 2023-08-22 16.38.24 #
Muuttumaton: Nousin 5.32. Olisi nukuttanut vielä.Muuttumaton: Nousin 5.32. Olisi nukuttanut vielä.
Poistettu: Kävelin salille. Tein selänojennukset, reidenkoukistukset, vinoprässiä, ja pohkeet hackissa. Lisätty: Kävelin salille. Tein selänojennukset, reidenkoukistukset, vinoprässiä, ja pohkeet hackissa, ja lopuksi viitisenkymmentä minuuttia lihashuoltoa.
Muuttumaton: Kävelin kotiin. <a href="https://marginaa.li/2023/08/12/12-elokuuta-2023-toimituksia/#post45534-p3-dme07tufhcln2rlc230u2ejhy">Kimalaisenpätkällä</a> neitoperhonen.Muuttumaton: Kävelin kotiin. <a href="https://marginaa.li/2023/08/12/12-elokuuta-2023-toimituksia/#post45534-p3-dme07tufhcln2rlc230u2ejhy">Kimalaisenpätkällä</a> neitoperhonen.

Viihdekulutus #