Nousin 6.19. Ei väsyttänyt kovin paljon. #

Kävelin salille. Tein selänojennukset, vinoprässiä, reidenkoukistuksia istuen ja puolittain, pohkeet hackissa, ja lopuksi kolmisen varttia lihashuoltoa. #

Kävelin kotiin. Söin päivällisen. #

Kävin ajelemassa sovelletun vastapäiväkierroksen. #

Limingantullissa ajoin lahdenrannan sijasta Oulun akkuun, ja jätin hammasharjan sinne. Onneksi olin edellisen akunvaihto-operaation yhteydessä kirjannut ylös, että siellä näitä vaihtoja tekevät, sillä en olisi tiennyt enkä muistanut sitä, jollen olisi nyt etsiskellyt noita edelliskerran muistiinpanoja. #

Sieltä lähdettyäni kerkesin ajella vain 20 minuuttia, kun jo tuli ilmoitus, että työ on valmis. Sähköpostissa etukäteen tiedustellessani lupaus oli, että vaihto onnistuu saman päivän aikana, jos aamusta tuopi. #

Heikko lounaistuuli kohtalaistui, alussa auringon suunnalla selkeää, mutta jo Limingantullissa oli pilvilautta lipunut eteen. Lähtiessäni +9, palatessani +13 °. #

Kamera oli tuon alun selkeyden takia matkassa, muttei siellä sitten pilvisyyden takia paljon kuvattavaa ollut. Nokkonen oli ainut päiväperhonen. Kuntoradalla sen lisäksi yksi siilikkään toukka, harvakseltaan jotain pientä yöperhosta, ja Alakyläntien alituksen jälkeen taas se oranssi pikkuperhonen, taas liian korkealla ja pysähtymättä lentävänä. #

Tallin kohdalta poikkesin alas, takaisin Limingantullia kohti. Ritaharjuntien vierellä muuten valkea, mutta siivänkärjistään dysstromamaisesti kirjava lentäjä. #

Hain hammasharjan huollosta. Ihan hullun halpaa, kun vain 28 euroa yhteensä työ (20) + uusi akku (8). Eihän tuon vaihdossa kyllä kauan mennytkään, mutta silti. Uusi hammasharja entisenlaisin ominaisuuksin maksaisi 4—6 kertaa tuon verran. #

Eikä nykyisten mallien mukana saa enää edes erillisnäyttöä, vaan niitä pitää käyttää puhelimen kanssa. Ympäristölle toki parempi niin, mutta vieläkin parempi olisi, jos nuo erillisnäytöt voisi vapaasti parittaa mihin tahansa harjaan. #

Uusia perhosia löytyi vasta oman kotitalon ulkoseinältä: Catocala! Sen verran korkialla, ettei takasiipien yläpintaa mitenkään päässyt näkemään, mutta siniritariyökköstä veikkaisin, kuvioinnin ja lajin yleisyyden takia. #

Toinenkin, pienempi yöperhonen siinä samalla seinällä oli, kameran korkeudella: syysvarpumittari#

Kotiin palattuani panin hammasharjan latautumaan ja kävin suihkussa. Lämmitin ja söin hampurilaiset. #

Kirjoittelin tätä. Perkasin ja latasin kuvat. #

Annoin LoCard‑tutkijoille luvan käyttää S-ryhmän ostotietojani#

Vastailin gallupkyselyihin. #

Viihdekulutus #