Näin unta, että kuvasin perhosia, puhelimella. #

Nousin 5.32. Ei väsyttänyt. #

Keitin potut, kananmunat ja riisipuuron ja paistoin kaalipapukanan. Tyhjensin pyykitelineen. #

Söin aamupuuron. #

Käynnistelin varmuuskopiointia, mutta piakkoin levypalvelin alkoi ilmoitella kirjoitusvirheestä swap-osiolla. Jopas nyt levyt paukkuu! #

Otin koko roskan alas operoitavaksi. Ensihätään otin RAID-pakasta levykuvan ulkoiselle asemalle. #

Käppäilin Kärkkäiselle ostamaan lisää hampunsiemenrouhetta, ja palatessani kävin Prismassa. Vain -5 ° lähtiessäni, ja lämpenee edelleen. Menomatkalla heikkoa räntätihkua. #

Uusilla Merrelleillä kävelin, pisimmän matkan tähän mennessä, 15 km. Pikkuisen oli vasemmassa jalassa (nilkan ja holvikaarena) lihakset juntturassa sen jälkeen, muttei nivel- tai rustokipuja. #

Kotiin palattuani panin kvinoan kiehumaan ja neljänkympin pyykit pyörimään. Söin päivällisen. #

Kytkin Thinkpadin vanhan kiintolevyn levypalvelimeen, liitin sen RAID-pakkaan ja annoin synkronoida, missä ei mennytkään kuin ehkä puolisen tuntia. Sillä aikaa ripustin pyykit. #

Sen jälkeen irrotin hajonneen levyn fyysisestä nipustaan ja asensin tuon uuden sen tilalle. Periaatteessa ihan suoraviivainen homma, mutta ärsyttävää nyhertämistä, kun kotelo on niin ahdas, vaikka asemapaikkoja onkin ihan helvetisti, mistä syystä tuo niin hyvä tarkoitukseensa onkin. #

Lisäksi vanhat järjestelmälevyt ovat kiinni IDE-kaapelilla, joka on (SATA-kaapeleihin verrattuna) iso, jäykkä ja hankala. Toisaalta sen IDE:n ansiosta emolevyllä on kaksi ylimääräistä porttia, mikä sekin on tuohon tarkoitukseensa oikein hyvä. #

Koko iltapäivä sen kanssa taikotessa haaskautui, mutta lopulta sain kuin sainkin sen sitten taas buuttaamaan, ja panin varmuuskopioinnin uudestaan pyörimään. #

Tuo nyt hajonnut Fujitsun levy oli käyttöönotostaan (levypalvelimessa) alkaen ilmoitellut SMART-virhettä ”1 Offline uncorrectable sectors”, mutta kun se ei siitä koskaan miksikään muuttunut, niin oletin sen vain joskus ottaneen osumaa johonkin yhteen, tarkkarajaiseen paikkaan. #

Ja kestihän tuo viisi vuotta (asensin käyttöjärjestelmän 2019), minkä verran takuuta annetaan vain parhaille, kalleimmille levyille. Eikähän tämä lopullinen hajoaminen nyt välttämättä tuohon SMART-virheeseen mitenkään liitykään. #

Paistoin kirjolohifileen. #

Kävin suihkussa. #

Söin salaatinlopun ja puolet lohesta. #

Kirjoittelin tämän. #

Muokkaukset #

Sun Jan 21 19:57:39 2024 Sun Jan 21 20:21:43 2024 #
Muuttumaton: Käppäilin Kärkkäiselle ostamaan lisää hampunsiemenrouhetta, ja palatessani kävin Prismassa. Vain -5 ° lähtiessäni, ja lämpenee edelleen. Menomatkalla heikkoa räntätihkua.Muuttumaton: Käppäilin Kärkkäiselle ostamaan lisää hampunsiemenrouhetta, ja palatessani kävin Prismassa. Vain -5 ° lähtiessäni, ja lämpenee edelleen. Menomatkalla heikkoa räntätihkua.
 Lisätty: Uusilla Merrelleillä kävelin, pisimmän matkan tähän mennessä, 15 km. Pikkuisen oli vasemmassa jalassa (nilkan ja holvikaarena) lihakset juntturassa sen jälkeen, muttei nivel- tai rustokipuja.
Muuttumaton: Kotiin palattuani panin kvinoan kiehumaan ja neljänkympin pyykit pyörimään. Söin päivällisen.Muuttumaton: Kotiin palattuani panin kvinoan kiehumaan ja neljänkympin pyykit pyörimään. Söin päivällisen.

Viihdekulutus #