En eilisiltana jaksanut käydä Prismassa, joten päätin jo silloin suosiolla käyttää vielä tämänkin päivän lepäilyyn. #

Nousin 7.53. Ei nukuttanut juurikaan, mutta väsytti. #

Hampaidenpesun jälkeen leikkasin partani. #

Söin aamupuuroa ja kyselin samalla isältä miten katuharjan varren kiinnitys tapahtuu, koska siihen ei kumma kyllä löytynyt netistä mitään ohjetta. Sain ohjeet ja puuron syötyäni ruuvasin sen harjan sitten varteen kiinni yhdellä ruuvilla akkuporakonetta käyttäen. Ei siis sinänsä mitään mystistä, ja tämä (tai naulaaminen) oli ensimmäinen omakin ajatukseni, mutta pelkäsin vain että jompikumpi saattaisi haljeta, jollei tämä ole se tavallinen tapa. #

Katuharja: harjan varsi kiinnitetty ruuvilla

Tulipahan kirjattua ylös, jos vaikka Googlekin tästä nyt ottaisi opikseen. #

Pumppasin pyörän renkaisiin ilmaa ja sitten kävin pyörällä Prismassa. -1 aste, lähtiessäni aurinkoista, mutta pilveni pian ja kotiin palatessani satoi lunta. Koskelantie oli jo melkein kokonaan sula, Tietolinjalla muutama liukas paikka vielä, Kaitoväylä jäinen mutta lanattu, Pohjantien alikulun Prisman puoleinen mäki aivan ruvella, Mustasuontie hädin tuskin ajettava. Plusastepäiviä on tästedes luvassa, joten alkaisi olla pyörän vuosihuollon aika. #

Kotona silppusin salaatin. Sen verran taidot ruosteessa, että silpaisin pienen haavan vasempaan etusormeen. #

Askartelin NAS-projektin parissa. Asensin ensin uudet muistikammat. Ensimmäisessä buutissa sen jälkeen ei tullut näyttöön kuvaa eikä edes POST piipannut. Irrotin kammat, asensin kakkospaikassa olleen kamman ykköspaikkaan yksinään ja yritin uudestaan, jolloin kone jo buuttasi. Asensin sitten toisen kamman kakkospaikkaan ja vieläkin buuttasi. Kävin BIOSissa kytkemässä virheenkorjauksen päälle ja pyöräytin kierroksen memtestiä#

Sitten asensin (Niemen vanhasta Compaqista kannibalisoimillani kaapeleilla) kiintolevyn ja (samasta koneesta rosvoamani) pari lisäkorttia. Pyöräytin uuden kierroksen memtestiä. #

Söin päivällisen. Join viisi kupillista kahvia. #

Tilasin lisää asennustarvikkeita Amazonista. Se tuli sittenkin taas kotimaisia edullisemmaksi, plus että muuta sekalaista rompetta (kuten ne parturikamat) ei tietenkään kotimaisista it-verkkokaupoista saisi samaan tilaukseen. #

Amazonin oma haku on kyllä käsittämättömän huono. Monia komponentteja sillä ei löytynyt lainkaan, vaan piti käyttää Googlea, ja yhdessä tapauksessa toisesta verkkokaupasta urkkimaani valmistajan koodia ennen kuin löytyi. #

Aloittelin tämän kirjoittamista. #

Kävin suihkussa. #

Aloittelin NASin käyttiksen asennusta. #

Viihdekulutus #