Nousin 4.42. Ei väsyttänyt kovin paljon. #

Kävelin salille. Tein rintaa ja selkää. Porukkaa oli vähän tavallista arkipäivää vähemmän, mutta paljon vähempänäkin on ollut. #

Kävelin kotiin. Kulorastas (tai ainakin sellaiseksi olettamani) oksalla Perämiehentiellä#

Söin päivällisen. Pötköttelin, luin päivityksiä. #

Kävin ajelemassa muunnelman vastapäiväkierroksesta: aikomuksena oli eteläpäässä koukata vieläkin etelämpää, Ouluntullin kautta ja sitten liikuntamaan taitse alueelle, jota Google nimittää Sääskensuoksi, mutta jota Openstreetmap ei tunne nimeltä ollenkaan#

Ruskosuohaukka leijaili aivan talojen yllä Fiskarintiellä. Pihalla oli talonväkeä, ja kuulemma haukka hengailee siinä kohdalla useinkin, joskin nyt oli tavallista matalammalla. Pikkulinnut sitä yrittivät hätistellä. #

Suunnitelmani meni mönkään jo heti poikkeusreitin alussa, kun sinne Ouluntulliin ei päässytkään Limingantieltä suoraan, vaan Huhtakalliontien jälkeen seuraava kääntymispaikka sinne päinkään oli saatana Kempeleellä asti. Melkein 10 kilometriä ylimääräistä tuli jo pelkästään siitä. #

Sitten Metsokankaan perältä reitti, jonka Google oli valinnut, osoittautui latupohjaksi, eli se oli vielä (ilman maastopyörää) ajokelvotonta. #

Ensimmäinen sitruunaperhonen löytyi Linnakankaalta. Lennossa oli koko ajan, mutta sain pari juuri ja juuri tunnistuskelpoista kuvaa. Toinen istui nätisti metsän laidassa Poikkimaantien sillan ylitettyäni. #

Nokkosperhosia oli varsinkin siellä eteläpäässä runsaasti, pohjoista kohden sitten vähemmän ja vähemmän. Laskin 12 kaikkiaan, plus 2 epävarmaa, joista jälkimmäinen kaatopaikalle tullessani, ja sen jälkeen ei enää yhtään. #

Alkumatkasta sormikkaat piti vetää käteen, kun mereltä puhalsi niin jäätävästi. Eteläpäässä kaikkein lämpimintä, ja sitten lopussa taas aika kylmää. Aurinko paistoi kyllä pilvettömältä taivaalta koko ajan, mutta lähtiessäni vain +5 °, ja vielä kotiin palatessanikin vain +7,5 °. #

Kotiin palattuani lämmitin ja söin hampurilaiset, sitten kävin suihkussa. #

Perkasin ja latasin kuvat. Kirjoittelin tätä. #

Värkkäsin taas levypalvelimen kanssa. Vaihdoin yhden SATA-kaapelin lyhyempään, ja kun sillä ei ollut resetoitumiseen vaikutusta, sitten vielä ison levyn ja pienen levyn virtajohtimet keskenään. #

Viihdekulutus #