Näin taas paljon unia. Yhdessä, jonka muistan, oli Joonas rakentanut Legoista tietokoneen. Sen kaikki osat olivat ihan vakio-Lego-osia, vaikka niissä oli mm. m68k-suoritin ja kaksi muistipiiriä (legomaisen muovipalikan sisälle upotettuina). #

En, harmi kyllä, muista että paljonko muistia siinä oli, mutta teholtaan se ei ollut mikään järin hirmuinen. Suunnilleen jotain vanhempaa Raspberry Pita vastaava, ja kooltaan penaalin luokkaa. #

Nousin 5.15. Väsytti vähäsen. #

Kävelin salille. Vettä oli satanut, ja vielä lähtiessäni muutaman tihkupisaran nakkeli. #

Tein kevennetysti selkää, kädet ja rintaa. #

Kävelin kotiin. Söin päivällisen. Pötköttelin, luin päivitykset. #

Tunnistelin perhosia. #

Taistelin Windowsin ja F-Securen sovelluksen kanssa. #

Söin riisipuuron. #

Ajelin kameran kanssa Hiukkavaaraan ja matelin kuntorataa pitkin takaisin tallille saakka. Niin paljon oli taas uutta, etten kerkiä perkata kuvia tänään! Mutta sääskiä ei ollut jostain syystä juuri yhtään. Paarmoja kyllä, taikka mitä lie paskakärpäsiä pörräsi koko ajan kimpussani. #

Palatessani kävin Prismassa. #

Kävin suihkussa, sitten söin maissihiutaleita ja raejuustoa ja ananaspaloja. #

Aiemmin tänään jäljitin dv-etolan: oireyhdistelmää guuglaillen päädyin jollekin sittemmin jo suljetulle epilepsiafoorumille. Siellä joku käyttäjä mainitsi ohimolohkoepilepsian, joten etsin sen sitten: #

”During a temporal lobe seizure, a person may experience a seizure aura; an aura is an autonomic, cognitive, emotional or sensory experience that commonly occurs during the beginning part of a seizure.[10][2] The common medial temporal lobe seizure auras include a rising epigastric feeling, abdominal discomfort, taste (gustatory), smell (olfactory), tingling (somatosensory), fear, déjà vu, jamais vu, flushing, or rapid heart rate (tachycardia).” #

Wikipedia: Temporal lobe epilepsy / Symptoms and behavior / Medial temporal lobe epilepsy #

Tuohon saakka täsmää aika hyvin, vaikka sen jälkeen sitten tulee liuta vakavamman kuuloisia oireita (jähmettyminen tai automatismit, hetkellinen tietoisuuden menetys). Mutta tuon foorumin käyttäjien raporttien perusteella tuo pelkkä dv + etola (plus ehkä muita, pienempiä fysiologisia oireita) on ainakin aika yleinen ilmiö sekin. #

Suomenkielinen käyttäjä Terve.fissä kuvaa täsmälleen sitä miltä se déjà-vu-puoli siinä minustakin tuntuu, paitsi tuosta puuttuu se ristiriitainen ”tämä on jotain hyvin tuttua, mutta eipäs olekaan, vaan aivan vierasta” -tunne joka mulla siihen myös liittyy. Enkä tiedä pystyisinkö lopettamaan sen kohdistamalla ajatukseni johonkin muuhun, koska, kuten tuokin kohtalotoveri, en halua, vaan minun pitää nähdä mitä tapahtuu. ”Semmonen huumaava, pakottava tunne, saa hyvän olon kun sitä näkee”. #

Viihdekulutus #