And thus, as a closer and still closer intimacy admitted me more unreservedly into the recesses of his spirit, the more bitterly did I perceive the futility of all attempt at cheering a mind from which darkness, as if an inherent positive quality, poured forth upon all objects of the moral and physical universe, in one unceasing radiation of gloom. #

Edgar Allan PoeThe Fall of the House of Usher #

Työn — tekemisen ja sosiaalisen ympäristön — oli tarkoitus tuoda sisältöä siihen mustaan aukkoon, jota elämäkseni kutsutaan. Aukko kuitenkin nielee kaiken mitä sinne paiskaa, assimiloiden sen nätisti osaksi gravitaatiomassaansa. Minulla on entistä vähemmän aikaa sen näkemiseen, mutta sitä kammottavammalta näky nyt näkyessään tuntuu: edes tämä ei täytä tyhjyyttä. Ei sinne päinkään. #

Pitäisi olla ratkaisu. Ratkaisu on katkaisu, jotain mikä leikkaa kohteensa poikki, kohteen joka ilman /[rk]atkaisua/ jatkuu entisenlaisena vaikka iäisyyksiin. Siksi haluan räjähdyksiä, mitä vain katastrofeja. Ei niissäkään ratkaisu ole taattu, mutta se on taattua, että ratkaisu viimein ilmaantuessaan vaikuttaa kuin pommi. #