Lueskelin en-w:n ansiokasta artikkelia Ted Kaczynskista, ja yksi kysymys jäi vaivaamaan: hylkäsikö Kaczynski matematiikan kokonaan uusluddiitiksi alettuaan, pommienvirittelyssä tarvittava poislukien, vai eikö sitä vain katsota mainitsemisen arvoiseksi enää sitten, kun pommittelu on alkanut? Nykyäänhän miehellä olisi aikaa kehitellä vaikka minkälaisia matemaattisia läpimurtoja ajankulukseen. #

Voi kyllä olla, että Kaczynskin kääntyminen ekouskoon heijasteli pettymystä matematiikan ideaalimaailman vähäiseen käytännön hyötyyn matematiikanharjoittajan omassa elämässä. Sekin on niin surullista, kuinka idealistina syntynyt vielä alkuperäiseen idealismiinsa petyttyäänkin osaa vain tarrautua uuteen ideaaliin sen sijaan, että tajuaisi idealismin sinänsä olevan se oman elämän pettymysten aiheuttaja. #

Tai no, ehkä sittenkin kuitenkin surullisempaa on sen tajuaminen, että on tällainen heiveröisyys sydämessään syntynyt, eikä tule koskaan sopeutumaan todelliseen maailmaan, josta ideaalit eivät voisi kauempana olla. Kaczynski sentään saa pitää oman ylemmyyskäsityksensä. #