Löysin kasvissuljukokeiluistani puuttuneen ainesosan, tai kaksikin: punajuuri ja lehtiselleri. Raa’at punajuuret olivat Citymarketissa niin pienessä lootassa, että meni pari päivää niitä etsiessä, mutta Prismasta löytämilläni olin jo voinut ne koetella ja hyviksi havaita. #

Lehtiselleri on kummallinen, se ei haise yhtään lupaavalta (en ole uskaltanut maistaa puraisten) mutta onkin yllättäen hyvä mauste. Tässä paras tähän mennessä kehittämäni resepti: #

  • 1 punajuuri (itte keitetty) #

  • 1 tomaatti #

  • 1 omena #

  • 2-3 lehtisellerin… ruodeiksiko niitä sanotaan? #

  • loraus vettä #

Tulos on tuoppiin sopiva 5 dl kasvissohjoa, joka kannattaa jäähdyttää jääkaapissa ennen nielaisua. Ei tämä tietty ihan puolta kiloa raakoja ole, mutta sentään tyhjää parempi. Ja ainesosien koosta riippuen tästä tulee enemmänkin kuin se 5 dl, tykkään vain että se tuopillinen on sopiva tuoppiin kaadettavaksi ja siinä jääkaapiin nostettavaksi. #