Matkustinpa tuossa juuri ensimmäistä kertaa HSL:n hallinnoiman Kirkkonummen paikallisliikenteen kyydissä. Joku ennätti jo etukäteen Kirkkonummen Sanomissa (3. elokuuta 2014, mielipidepalsta s. 15; PDF) purnaamaan, että nyt mukavat pitkänmatkan autot muuttuvat HSL:n muiden liikennöitsijöiden tyypillisiksi saunoiksi lättäpenkkeineen, mutta ihan samoja hyviä Pohjolan Liikenteen pitkänmatkan autojahan nuo yhä ovat. #

Yhden niitä lättäpenkkisaunoja bongasin kyllä tuolta keskustan laiturin liepeiltä viime viikolla, mutta se oli ehkä vain matka-aikoja mittailemassa. #

HSL:n sinivalkoinen linja-auto Kirkkonummen keskustassa (taustalla terveyskeskus, Aseman Ostari ja parkkihalli) #

Itse asiassa linjojen lisäännyttyä Pohjolan Liikenne on paikannut kalustoa ilmeisesti ihan tuliterilläkin (pitkänmatkan) autoilla, että tilanne on vain parantunut siinäkin suhteessa. Matkanäyttökin kiesissämme näkyi olevan, tosin tuossa paikallisrundilla siitä ei ainakaan vielä nähnyt reitillä etenemistä. #

Ja se linjojen määrä sitten! Vuosi-pari sitten suunnittelin, taas kerran Pohjolan liikenteen paikallislinjojen vähyyteen ja hankaluuteen suivaantuneena, kuinka autojen pitäisi minusta täällä keskustan alueella kulkea. Nyt HSL on toteuttanut silloin kaavailemani linjat, ja pannut vielä paremmaksikin (hyödyntäen lähiseudun linjoja, joilla en ole koskaan täällä matkustanut, ja joista en siten tiedä mitään). #

Kävin kaupasta pakasteita, ja koska pyörä on huollossa, menin kävellen ja tulin linikalla pois. Matkustin siis tuolta keskustan laiturilta tänne Gesterbyhyn, ja auto oli Kantvikin sokeritehtaalta Kamppiin menevä 172, jonka reitti kulki nyt matkakeskuksen laiturin ja Ravalsin kautta Gesterbyhyn. #

Ennen ne Kamppiin menevät autot lähtivät sieltä Ravalsin perältä, missä niitä seisotettiin ensin tyhjän panttina erinäisiä aikoja, ja tuotettiin sitten Gesterbyn kautta yleensä lähes tyhjillään keskustan laituriin. Tuo oli se ensimmäinen älyttömyys, johon itsekin olisin diktaattorina puuttunut, ja olisin korjannut sen juuri näin, että lähetetään autot aina keskustan laiturilta, niin että ravalslaiset ja me gesterbyläiset pääsemme sen kyytissä myös kyliltä pois. #

Muokkaukset

  1. s. 60 → s. 15 #