Vanha tuttumme HTTLPR-5 on taas esillä. #

”Yhdysvaltalais-sveitsiläisessä tutkimuksessa tarkasteltiin paljon tutkittua, serotoniinin aineenvaihduntaa säätävää geeniä 5-HTTLPR. Geenistä esiintyy kaksi eri muunnosta, lyhyt ja pitkä, jotka on yhdistetty erilaisiin persoonallisuuspiirteisiin. Lyhyen version kantajat tapaavat olla neuroottisempia ja huomioida ympäristössään kielteisiä ja uhkaavia asioita. Pitkän version kantajat on yhdistetty tasaisempaan persoonallisuuteen. […] #

Tulokset osoittivat, että lyhyen version kantajat hymyilivät tai nauroivat huomattavasti useammin kuin pitkän version kantajat. Tutkijoille tämä kertoo siitä, että lyhyt versio ei ole yhteydessä vain kielteisiin tunteisiin, vaan lisää herkkyyttä kaikenlaisiin tunnetiloihin. #

”Lyhyt versio ei ole paha tai riskialtis”, sanoo päätutkija Claudia M. Haase Northwestern-yliopistosta. ”Se voimistaa reaktioita sekä positiiviseen että negatiiviseen ympäristöön.” #

Tutkijoiden mukaan tämä tarkoittaa, että lyhyen version kantajat kukoistavat positiivisessa ympäristössä, mutta kärsivät negatiivisessa, kun taas pitkän version kantajat ovat vähemmän herkkiä ympäristön viesteille.” #

Tiede: Tunneherkkyys on geeneistä kiinni #

Olen eri mieltä siinä, että kyllä se minusta on huono ja riskialtis. Ehkä joskus alkuihmisten aikoina siitä oli hyötyä, että osa porukasta oli koko ajan hermot kireällä mahdollisten uhkien takia, koska niitä uhkia (petoja, vihollisheimoja yms.) oli ympäristössä oikeasti, mutta nykyään se on ihan paska geeni semmoinen. #

Muokkaukset #

2015-06-03 15.21.37 2021-05-16 18.03.52 #
Muuttumaton: Synnyn, näin, enMuuttumaton: Synnyn, näin, en
Poistettu: <a href="http://marginaa.li/search/httlpr" title="Marginaali: hakutulokset hakusanalla httlpr">Vanha tuttumme HTTLPR-5</a> on taas esillä. Lisätty: <a href="https://marginaa.li/search/httlpr" title="Marginaali: hakutulokset hakusanalla httlpr">Vanha tuttumme HTTLPR-5</a> on taas esillä.
Muuttumaton: <blockquote>"Yhdysvaltalais-sveitsiläisessä tutkimuksessa tarkasteltiin paljon tutkittua, serotoniinin aineenvaihduntaa säätävää geeniä 5-HTTLPR. Geenistä esiintyy kaksi eri muunnosta, lyhyt ja pitkä, jotka on yhdistetty erilaisiin persoonallisuuspiirteisiin. Lyhyen version kantajat tapaavat olla neuroottisempia ja huomioida ympäristössään kielteisiä ja uhkaavia asioita. Pitkän version kantajat on yhdistetty tasaisempaan persoonallisuuteen. [...]Muuttumaton: <blockquote>"Yhdysvaltalais-sveitsiläisessä tutkimuksessa tarkasteltiin paljon tutkittua, serotoniinin aineenvaihduntaa säätävää geeniä 5-HTTLPR. Geenistä esiintyy kaksi eri muunnosta, lyhyt ja pitkä, jotka on yhdistetty erilaisiin persoonallisuuspiirteisiin. Lyhyen version kantajat tapaavat olla neuroottisempia ja huomioida ympäristössään kielteisiä ja uhkaavia asioita. Pitkän version kantajat on yhdistetty tasaisempaan persoonallisuuteen. [...]