Takana on kohta pari viikkoa seisomapöydän kanssa. Onhan tämä ainakin erilaista kuin edelliset 30 vuotta tietokoneen äärellä istuen. #

Hyödyt istumiseen verrattuna ovat tieteelliseltä kannalta kyseenalaiset, mutta sen ainakin olen huomannut, että tämä on paljon kätevämpää sikäli, että jos pitää poiketa jossakin (vessassa, keittiössä), sinne voi yksinkertaisesti vain lähteä, ja niinpä tuleekin helpommin lähdettyä. Istualtaan sitä lähtemistä varten pitää ensin nousta penkiltä, joka toisinaan (monesti) on sen verran iso henkinen kynnys, että sitä lähtemistä vain lykkää ja lykkää. Eli tässä seisoviltaan ei jää sillä lailla jumiin pitkiksi ajoiksi. #

Toisaalta myös seisomiseen tottumattomat selkälihakseni pakottavat pitämään taukoja tasaisin välein. Sekin on vain hyvä, heikkojen osien vahvistaminen on hyvä. Taukoa voi pitää joko selällään maaten, tai sitten, jos ei malta luopua tauollakaan yhteyksistä, lattialla kyykyssä tablettia räpläten. Kyykkääminen on hyväksi. (En tiedä senkään tieteellisestä luotettavuudesta, mutta uskon niin.) #

Lisäksi seisoessa voi notkua koko vartalolla musiikin tahdissa! Istuessa voi vain nyökytellä#

Seisomapöytä Tämä ei ole mikään säädettävä hienous, sähköinen varsinkaan, vaan rakensin ihan oman ratkaisun kasaamalla ennestään sinänsä hyvän Isku-työpöytäni päälle häkkivarastossa tyhjän panttina lojuneen tv-tason, joka onnekkaasti oli melkein sentilleen sopivan korkuinen. Kaiuttimien allekin löytyi vanhan työpöydän cd-tornit, joita jostain syystä en ollut nakannut menemään sen vanhan työpöydän kanssa. #

Sataprosenttisen optimaalinen tämä setuppi ei ole. Tv-taso on syvyyssuunnassa vähän liian lyhyt, minkä takia näyttö on tässä nyt vähän liian lähellä, mikä ei varmaan pitemmän, eikä edes lyhyen, päälle ole hyväksi silmille. Ja korkeussuunnassa tämä voisi olla ehkä 3-5 cm matalampi, niin kädet lepäisivät näppäimistöllä täydellisesti. #

Olin kyllä miettinyt seisomapöytää jo kauan ennen tätä, mutta lopullinen niitti tuli kun vanha työtuoli alkoi kirjaimellisesti hajota kappaleiksi altani. Päätin etten hommaa uutta ainakaan ennen kuin olen kokeillut seisomista. #