Nousin kymmentä vailla kahdeksan. Ei väsyttänyt kovin paljon. #

Hampaidenpesun jälkeen venyttelin ja palloilin kolmisen varttia, sitten leikkasin tukkani ja partani ja kävin suihkussa. #

Panin riisipuuron ja aamupuuron kiehumaan. Aamupuuron syötyäni pakkailin tavaroita, hämmentäen aina välillä riisipuuroa. Kuuntelin Kantonin sinfoniaorkesterin 60-vuotisjuhlakonsertin. Riisipuuron valmistuttua annostelin ja pakastin sen. #

RAID ilmoitti toisen järjestelmälevyistäni hajonneen. Tämä ei ollut se, jonka aiemmin tällä viikolla huomasin irronneen, vaan se toinen. Käytin sitä irti ja yritin palauttaa takaisin pakkaan, mutta kyllä tämä nyt pahalta näyttää. #

[su heinä 29 12:31:23 2018] print_req_error: I/O error, dev sda, sector 437055488
[su heinä 29 12:31:23 2018] sd 0:0:0:0: [sda] tag#21 FAILED Result: hostbyte=DID_BAD_TARGET driverbyte=DRIVER_OK
[su heinä 29 12:31:23 2018] sd 0:0:0:0: [sda] tag#21 CDB: Write(10) 2a 00 1a 0c 90 00 00 07 e8 00
[su heinä 29 12:31:23 2018] print_req_error: I/O error, dev sda, sector 437030912
[su heinä 29 12:31:23 2018] md: super_written gets error=10
[su heinä 29 12:31:23 2018] md/raid10:md0: Disk failure on sda2, disabling device.
               md/raid10:md0: Operation continuing on 1 devices.
[su heinä 29 12:31:25 2018] md: md0: recovery interrupted.

Tilasin sitten saman tien uuden levyn tuon tilalle. #

Söin päivällisen. Sen jälkeen toinenkin levy kosahti. #

Irrotin sen portistaan ja kytkin toisessa ohjaimessa kiinni olevaan porttiin, ja vielä se heräsi henkiin. Mutta jos kyse oli hajonneista porteista alunalkujaankin, se on melkeinpä huonompi homma kuin hajonneet levyt, sillä niiden korvaaminen ei ole yksinkertaista. #

Tuossa vanhassa emolevyssä ei ole kuin kolme SATA 3.0 -porttia, joista kaksi Intelin ohjaimessa ja yksi Marvellin. Järjestelmälevyt olivat tähän saakka Intelin ohjaimessa kiinni, ja nyt äsken siis siirsin tuon vielä toimivan levyn siihen Marvelliin, jolloin se alkoi toimia. SATA 2.0 -portit ovat varattuja, ja jos uhraisinkin yhden niissä kiinni olevista levyistä portin vapauttaakseni, ne hitaat portit olisivat sitten pullonkaulana järjestelmälevyinä toimiville SSD-asemille. #

Epäilemättä tämäkin kaikki on seurausta tuosta vitun helteestä. Nyt ollaan vissiin sitten koppa auki syksyyn saakka. #

Join kahdeksan kupillista kahvia. Kuuntelin RSO:n kamarimusiikkifestivaalin Impressioita ja ilmestyksiä -konserttia. Vein jätteitä molokiin. #

Kävin pyöräilemässä. Palasin Kuusisaaresta takaisin Pikisaareen ja sen pohjoisrantaa takaisin isoille saarille. Se pohjoisreitti olikin jopa parempi kuin eteläinen, leveämpi ja hämyisämpi. Mutta oli siellä enemmän kulkijoitakin. #

Kotona pumppasin Jannen pyörän renkaisiin ilmaa astianpesukoneen valmistumista odotellessani. Pakkasin kamoja ja sitten vein niitä linja-autokyydillä aseman säilytykseen. Palatessani kävin ostamassa lähi-Salesta pari vissypulloa. #

Kävin toisen kerran pyöräilemässä, eilisen Taskila-Pateniemi-Herukka -välin uudestaan. Eihän se ollut läheskään niin huono kuin muistin, vain muutama mutka matkassa muistettavana niiden tietöiden takia ja muutoinkin. Kiersin sieltä Rajakylän kautta kotiin. Se Rajakylän asfaltti on paljon surkeampaa, sellaista jollaiseksi muistelin tuota eilistä väliä. #

Nykyisellä ketjulla yhteensä 2753 km. Contendeilla yhteensä 1600 km. #

Kotona kävin suihkussa, sitten söin (kylmää) tomaattikeittoa ja mozzarellaa. #

Seuraavaksi pidän taas jonkin aikaa postaustaukoa. #

Responses

Comments are closed.