Nousin puoli kahdeksalta. Ei väsyttänyt juurikaan. #

Olin kytännyt koko viikonlopun Verkkokaupan saatavuustilannetta kotelosta (Fractal Designin Arc Mini R2), jonka olin päättänyt tilata. Niitä oli Oulun myymälässä yksi, eikä verkosta tilattavissa enää yhtään. Eilen aioin vielä käydä siellä niin, että menisin pyörällä, toisin kotelon linja-autolla, menisin linja-autolla takaisin, ja sitten vielä pyörällä kotiin. #

Pohjoisesta kotiin tultuani ja välittömimmät huoltohommat suoritettuani kello oli kuitenkin jo sen verran paljon, etten enää kotelon noudettuani olisi ennättänyt Linnanmaan Prismaan täydentämään jääkaappitarpeita. Limingantullin Prisma olisi kyllä ollut auki 23:een saakka, mutta oli niin kuuma ilma etten olisi sieltä saakka halunnut kylmässä pidettäviä rahdata. #

Niinpä päätin lykätä sen kotelon noudon vielä tälle päivälle. Vielä joskus viiden aikaan varastosaldon tarkistaessani se viimeinen kappale oli siellä hyllyssä (myymälä meni kiinni seitsemältä). #

Tänä aamuna sitten tarkistin sen saldon taas heti ensi töikseni, ja se kotelohan oli tietysti mennyt, saatana, siinä viimeisten eilisiltaisten aukiolotuntien aikana. #

No, ehkä parempi näin, sillä en tiedä tuon saldon päivittymisen reaaliaikaisuutta, ja voi olla, että se oli mennyt eilen jo aiemmin, ja saldo vain päivittyi yön aikana. Enempi olisi vituttanut, kun olisin veivannut eilisiltana sinne vain todetakseni, että eioo. #

Kävin ennen hampaidenpesua varaamassa pyykkituvan, ja vein sinne saman tien petivaatteita pyörimään. Niiden pyykkäyksen, muiden aamutoimien ja lähi-Prismaan ja takaisin pyöräilyn lomassa tutkin tuota levykatastrofia, ja näiden piinallisen työläiden ja hitaiden tutkimus- ja testaustoimenpiteiden tuloksena tulin siihen tulokseen, että ainakaan toinen levyistä ei ole sittenkään viallinen, vaan vain SATA-datakaapeli, jolla sen olin kytkenyt. #

Eristettyäni viimein yhden varmasti toimivan kaapelin (siinä sivussa löytyi toinenkin viallinen kaapeli) varmistin tietysti seuraavaksi sillä toimivalla kaapelilla sen toisenkin levyn, ja kas vain: sekin toimi. #

Olin jo henkisesti alkanut varautua koko roskan uusimiseen, mutta nyt näyttääkin siltä, että selviydyn vielä tällä kertaa paljon vähemmillä kuluilla. #

Lähdin kuitenkin käymään (pyöräillen) siellä Verkkokaupassa. Ajattelin, että ostan sieltä nyt ainakin lisää kunnollisia SATA-kaapeleita, ja samalla nipun kunnollisia USB-datajohtoja, koska niiden kanssa oli samanlaista paskaa aiemmin tällä viikolla (kahden viallisen kanssa tapeltuani kokeilin viimein kolmatta, ja se toimi). #

20 astetta lämmintä, enimmäkseen pilvistä, ja Maikkulan jälkeen heitti sitten bonuksena (eli täysin vastoin sääennustetta) niskaan kunnon kaatosateenkin. #

Viallinen USB-johto ja kaksi viallista SATA-kaapelia
This shit right here

Verkkokaupassa tutkin kotelovalikoimaa, ja totesin, että pc-koteloiden markkinat ovat edelleen yksi helvetin tunkiopalo. Myymälästä heti saatavista malleista vain Bitfenixin halpis (Comrade) vaikutti varteenotettavalta (tarpeeksi asemapaikkoja, eikä liian iso, vaikka täysikokoisille ATX-emolevyille tehty). #

SATA-kaapelivalikoimat siellä koostuivat yksinomaan samoista paskoista, joita toinen noista nyt hajonneistakin oli. USB-johtovalikoima oli vähän laajempi, mutta tulin siinä niitä katsellessani siihen tulokseen, että lienee parempi konsultoida netin joukkoviisauden kanssa ja katsoa sen jälkeen, saisiko kohtalaisen laadukasta johtoa jostain tukkuna. #

Kotiin pyöräillessäni satoi edelleen tehtaan hajureviirille saakka. Välillä oli jopa vähän kylmä, mikä oli pelkästään iloinen asia. Ajoin kuitenkin suorinta reittiä kotiin, poikkeamatta saarille, koska siellä polku menee paikoin melko rällille aina sateella. #

Nykyisellä ketjulla yhteensä 2804 km. Contendeilla yhteensä 1600 km (niillä kävelin vain joitain hajametrejä tällä viikolla). #

Kotona panin potut kiehumaan ja aloitin salaatin silppuamisen. Söin päivällisen ja silppusin salaatin valmiiksi. Siinä sivussa hörpiskelin 8 kupillista kahvia ja viimeistelin järjestelmän palautusta. Hajonneeksi luulleeni levyn tilalle tilaamani levy ei suinkaan mennyt hukkaan, vaan tuon entisen RAID-pakan jatkoksi. Jos levyjä jatkossa oikeasti hajoaa, hyvällä tuurilla siitä saattaa selviytyä, vaikka niitä menisi kaksi kerralla. #

Kone näyttää nyt aika frankensteinilaiselta siihen saakka, että saan uuden kotelon. Toimii kuitenkin, mikä on pääasia. Joitain tiedostoja tuon kaapelipaskon seurauksena saattoi mennä pilalle, ne löytynevät sitten kun ehjiä varmuuskopioitakaan ei enää ole. #

Johto- ja levyasemasekasotku tietokoneen tornikotelon sisällä
Näillä mennään

Vein jätteitä molokiin ja kahvinkeittimen laatikon ja laverin pakkauspussin häkkivarastoon. Vuorasin parvekkeenoven lasin alumiinifoliolla, koska siitä ovesta auringon lämpö tuntuu tunkeutuvan tänne kaikista kuumimpana. Se folio vain rapisee nyt tuulessa ärsyttävästi, saa nähdä miten sen kanssa pystyy nukkumaan. #

Kävin suihkussa. #

Päivän päätteeksi tilasin tuon Fractalin kotelon ja samalla uuden suoritinjäähdyttimen Cdonilta#

Kirjoitin tämän Wordpressin uudella Gutenberg-editorilla. Enimmäkseen ihan miellyttävän tuntuinen, mutta muutamia särmiä selvästi myös vielä pois hiottaviksi. Aika rumaa koodia tämä tekee, ja viimeistelyä varten piti palata vanhaan editoriin. #