Illalla tuuli aika kovasti, ja vielä aamullakin jonkin verran. #

Nousin 7.09, ei väsyttänyt juurikaan. #

Aamupuuron ohessa panin riisipuuron kiehumaan, mutta olin unohtanut ostaa maitoa, joten riisipuuro piti pausettaa. Panin sen sijaan potut kiehumaan, ja leivoin lihapullat. Latasin ja käynnistin astianpesukoneen. #

Kävin pyörällä Prismassa. Tuulen repimiä oksia oli aika paljon, mutta kaatuneita puita tuli vastaan vain yksi, Annanpolulla#

Prisman pihassa huomasin päässeeni liikkeelle vähän tavallista vikkelämmin, ja siksi perille 7 minuuttia ennen kaupan aukeamista, joten palasin valokuvaamaan sen tuulenkaadon. #

Tuulen kaataman koivun latva Annanpolulla

Tuo latva ja tämän kotikorttelin edustalla oleva, hiekoitushiekat sisäänsä imaissut jääläntti poislukien aivan erinomainen keli, hiekotusten takia juuri nyt jopa parempi kuin ennen näitä lauhtumisliukkaita. #

Nykyisellä ketjulla yhteensä 3547 km. Laskurini oli rikki, joten kalibroin tuon nyt uudestaan viime kesäkuusta (Polarin tilaston avulla). Kirjaan lukemat vielä ensi viikonloppuna, ja sen jälkeen siirryn kirjaamaan ne vain kerran kuukaudessa. Vuosihuollon aikakin kohta alkaa olla. #

Kotona panin kesken jääneen riisipuuron uudestaan kiehumaan. Tyhjensin astianpesukoneen. #

Palastelin ja pakastin potut ja lihapullat. Niistä tuli yhteensä kaksi kiloa, jonka jaoin kolmeen osaan suhteissa 2:1:1, lähinnä siksi, ettei ollut toista kilon vetoista astiaa. Raaka-aineina oli 400 g broilerinjauhelihaa, 400 g kalkkunanjauhelihaa, 2 kananmunaa, mausteet, ja 1,5 kg Mäläskän kiinteitä allatiivipottuja (isohkoja, keittelin 25 min). #

Keitin kananmunia. Ei särkynyt yksikään! Ei yksikääIÄäIÄän#

Silppusin salaatin. Kuorin ja pilkoin muusijuurekset ja panin kiehumaan. #

Riisipuuron riisi oli tietenkin kattilassa maitoa odotellessaan imaissut kaiken veden itseensä, mutta ei se vaikuttanut makuun vaikuttaneen, sitten kun valmista puuroa maistelin. #

Muusasin muusin ja paistoin kalapuikot. Reilut kolme tuntia haaskautui taas ruuanlaittoon tänään kaiken kaikkiaan, jos oikein laskin. Jalat olivat sen jälkeen helvetin väsyneet. #

Söin päivällisen, sen jälkeen pötköttelin ja pelasin vapaakenttää puoli tuntia. #

Raportoin kaatuneen koivun kaupungille. Aloittelin tämän kirjoittamista. Join kahdeksan kupillista kahvia. Säädin kotipalvelinta. Koodasin. #

Illalla kävin suihkussa. #

Muokkaukset #

2019-02-17 19.15.11 2019-02-17 19.31.11 #
Muuttumaton: Palastelin ja pakastin potut ja lihapullat. Niistä tuli yhteensä kaksi kiloa, jonka jaoin kolmeen osaan suhteissa 2:1:1, lähinnä siksi, ettei ollut toista kilon vetoista astiaa. Raaka-aineina oli 400 g broilerinjauhelihaa, 400 g kalkkunanjauhelihaa, 2 kananmunaa, mausteet, ja 1,5 kg <a href="https://www.malaskanperuna.fi/">Mäläskän</a> kiinteitä allatiivipottuja (isohkoja, keittelin 25 min).Muuttumaton: Palastelin ja pakastin potut ja lihapullat. Niistä tuli yhteensä kaksi kiloa, jonka jaoin kolmeen osaan suhteissa 2:1:1, lähinnä siksi, ettei ollut toista kilon vetoista astiaa. Raaka-aineina oli 400 g broilerinjauhelihaa, 400 g kalkkunanjauhelihaa, 2 kananmunaa, mausteet, ja 1,5 kg <a href="https://www.malaskanperuna.fi/">Mäläskän</a> kiinteitä allatiivipottuja (isohkoja, keittelin 25 min).
 Lisätty: Keitin kananmunia. Ei särkynyt yksikään! <a href="https://youtu.be/eDwflWEfdEk?t=60">Ei yksikääIÄäIÄän</a>.
Poistettu: Keitin kananmunia. Silppusin salaatin. Kuorin ja pilkoin muusijuurekset ja panin kiehumaan. Lisätty: Silppusin salaatin. Kuorin ja pilkoin muusijuurekset ja panin kiehumaan.
Muuttumaton: Riisipuuron riisi oli tietenkin kattilassa maitoa odotellessaan imaissut kaiken veden itseensä, mutta ei se vaikuttanut makuun vaikuttaneen, sitten kun valmista puuroa maistelin.Muuttumaton: Riisipuuron riisi oli tietenkin kattilassa maitoa odotellessaan imaissut kaiken veden itseensä, mutta ei se vaikuttanut makuun vaikuttaneen, sitten kun valmista puuroa maistelin.

Viihdekulutus #

Responses

Comments are closed.