Nousin 5.19. Ei väsyttänyt kovin paljon. #

Aamupuuron syötyäni kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. Lähtiessäni +14, vielä palatessanikin vain +16. Olematon tuuli, enimmäkseen pilvistä. Ulkoilijoita oli vähemmän kuin lauantaiaamuisin, mutta marjastajien pyöriä oli pientareella tuon tuostakin. #

Vesalantien varrella taas fasaani, naaras poikasineen (ainakin 1 kpl) tällä kertaa. #

Metelinpuiston liepeillä kaarteli ruskosuohaukka. Ilmoitse vain puolentoista kilometrin päässä sieltä missä viimeksi petolinnun näin, ja se edellinenhän oli samaa kokoluokkaakin (kanahaukan kokoinen), joten ehkä sekin oli samaa lajia, jollei jopa sama yksilö. #

Edellisestä viisastuneena kamera oli nyt repun ulkopuolella, ja aloin viritellä sitä tähtäyskuntoon heti kun havainnon tein. Tämä kaarteli nyt paljon korkeammalla kuin se edellinen, mutta onneksi muutama sen verran onnistunut kuva, että tunnistamista helpotti, vaikka yhdessä kuvista linnun pitkä pyrstö ja siivet tekivätkin sen hahmosta ihan kummallisen#

Aurinkokin sattui siinä kohtaa vielä paistamaan, kun sitten taas heti linnun kaikottua (meren suuntaan) meni umpipilveen, joka vähän selkeni vasta kuntoradalle päästyäni. Siellä ei kylläkään sillä valolla paljoa kuvattavaa silti ollut, kun hopeatäplätkin vasta availivat jähmeitä siipiään. Vain yhden metsänoen näin lennossa. #

Auranmajan viereisellä hiekkakentällä oli poliisin maija, mutten nähnyt niin kaukaa, että oliko niillä tekeillä Alakyläntien ratsia vai mikä operaatio siellä. #

Aivan kuntoradan lopussa näin ihan lähietäisyydeltä, kun ruskea (aito)sudenkorento lensi ilmeisen tahallaan päin toista (lajikumppania), niin että jälkimmäinen pudota mätkähti maahan kuin kivi, ja jäi siihen voivottelemaan. Jos olisi ollut kypäräkamera, olisin varmaan saanut kohtalaisen hyvän videon niistä. Korentowikin mukaan sukukypsillä ”koirailla on voimakkaita reviiritaipumuksia ja ne taistelevat aggressiivisesti muiden koiraiden kanssa”. #

Palatessani kävin Prismassa. Kotona söin päivällisen, sitten perkasin kuvasaalista ja kirjoittelin tätä. #

Pötköttelin ja tyhjensin syötteenlukijaa. #

Söin riisipuuron. Latasin ja käynnistin astianpesukoneen. #

Join 3,5 kupillista kahvia. Tilasin Amazonilta verkkokaapelit sun muuta rompetta. Tyhjensin astianpesukoneen. Tankkasin Nutellalla. #

Kävin ajelemassa myötäpäiväkierroksen. +17…+18, tuuli yhä olematon, huikeita pilvimuodostelmia. #

Tummia muhkurapilviä taivaan täydeltä. Alla katu, puita, taloja.

Taustalla tasaisenvalkea, teräväreunainen pilvi. Sen edessä tummia hattarapilviä.

Eliöpuolella yhä aika hiljaista. Yhdellä kuntoradan osuudella tosin pientareella (yhä aika jähmeitä) nokkosperhosia ja loistokultakoiraita niin tasaiseen tahtiin, että Star Guitar#

Ja pari tuoreen näköistä hirvenläjää, jossain Kalime(e)nojan mutkan lähettyvillä (Garminin palvelu on manattavana, niin siitä ei nyt paikannuksessa ole apua). Ehkä jopa tämänpäiväisiä, sillä en ainakaan huomannut niitä aamulla ajaessani. Senkin olisi voinut varmistaa, jos olisi kypäräkamera. #

Mitään nisäkkäitä en muistaakseni ole tuolla metsäosuudella nähnyt koskaan, en edes siiltä. #

Loppujen lopuksi aika hyvä ajelukeli, mutta jalat eivät tänään olleet läheskään parhaimmillaan. #

Kotiin palattuani kävin pesutuvalla varaamassa vuoron. Käväisin suihkussa ja sitten vein pyykit pyörimään. #

Lämmitin hampurilaiset. #

Kävin siirtämässä rummuttavat pyykit kuivausrumpuun, tekniset toin tänne ja ripustin. Ulkona äkillinen sadekuuro. #

Söin hampurilaiset, sitten viimeistelin tämän. #

Taittelin pyykit kuivausrummusta koriin, toin tänne ja kaapitin. #

Viihdekulutus #