Nousin 5.55. Väsytti vähäsen. #

Kävin ajelemassa myötäpäiväkierroksen. +1,4 °, puuskittain kova pohjoistuuli, mutta poutaa sentään enimmäkseen, vaikka Limingantullessa vähän pikkiriikkisiä hiutaleita satelikin. #

Västäräkin näin Kiulukankaalla (niin että huomiota kiinnitin), ja vähän sen jälkeen joen yllä kaarteli kurkiaura, sen verran kaukana, ettei järkkärilläkään olisi yltänyt, Iphonesta puhumattakaan. #

Kävin Prismassa, joka onneksi sentään oli auennut kymmeneltä (olin pihassa klo 10.03). #

Pikisaaren rantareitti on jo ihan kuiva. Pookipolun jousiammuntaradan päässäkin kävin kuikuilemassa, mutta siellä oli vielä paksu hanki. #

Nallikarissa hotellin taitse pääsee jo (juuri ja juuri). Pöljän pään polunkin ajelin, mutta se oli vielä niin jäinen, ettei kannata, mutta muutama kunnon lämmin päivä kyllä sulattanee sitten senkin jo. #

Kotiin palattuani panin potut kiehumaan, söin riisipuuron, sitten pötköttelin ja luin päivityksiä. #

Söin piirakanlopun. Latasin ja käynnistin astianpesukoneen. Kirjoittelin tätä. #

Kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. Tuuli vielä aamuistakin kovempi, ja satoi Iinatista alkaen loppuun asti, ensin vettä, välissä lunta, sitten taas vettä, mutta hyvin heikosti vieläkin, niin että hädin tuskin asvaltti kastui. #

Edenin takana, juuri siinä vielä lumisen kohdan uralla oli iäkäs pyöräilijä kaatunut kyljelleen, kun itse siihen tulin. Pääsi kuitenkin vielä omin voimin sieltä könköilemään pystyyn, joten seisoin vain tumput suorana (kysyin kyllä että onko kunnossa). Niin haluaisin itseänikin autettavan, eli ei lainkaan, sillä hankalampaa se avustettuna nouseminen on, kun eihän sitä kukaan terveraajainen harjoittele, vaan vain omin raajoin nousemista. Eri asia sitten, jos on siinä kaatuessa joku paikka hajonnut niin ettei pysty käyttämään. #

Saisivat kyllä mielestäni aurata siitä ne viimeiset lumi- ja jääläntit pois, kun se on nyt justiin tuommoinen, että houkuttelee sieltä kautta ajelemaan, mutta sitten joutuu kieli keskellä suuta taiteilemaan siinä uralla. #

Pukseritien tienvarsipuissa oli harakalla ja kyyhkyllä joku kahu, en ennättänyt näkemään että mistä aiheesta. #

Kotiin palattuani panin ajokamppeet pyykkikoneeseen pyörimään, sitten kävin suihkussa. Tyhjensin astianpesukoneen. Pesuainekapseli oli taas könttinä koneen pohjalla, ja kuori lokeron kannessa kiinni. Kumma että vasta nyt, kun olin viimeksi jo täysin varautunut siihen, koska olin julistanut ongelman ratkaistuksi#

Putsasin alaroottorin siitä nyt, koska ”Voi tapahtua, että jotkut ruuantähteet tarttuvat suikutinvarsiin tukkien reiät, joista veden tulisi tulla ulos” (sic). Ei siellä ollut kuin vähän kananmunankuorenpalasia, yksi sukka- tai muun vaateostoksen lapun kiinnike (niitä semmoisia T:n muotoisia muovinpätkiä) ja joku toinen, pienempi muovisuikale. Ylempää roottoria en (ilman väkivaltaa) saanut irti, joten se jäi putsaamatta, mutta en kyllä yhtään usko muutenkaan, että tälläkään on mitään vaikutusta. #

Viihdekulutus #