Nousin 5.47. Ei väsyttänyt kovin paljon. #

Kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. Melkoisen kova tuuli jo silloin, mutta eipähän ollut tukalan kuuma, vaikka lämpöasteet taas yli 20 asteen kipusivat. #

Samppanjan värinen Fiat Punto oli parkkeerattu Pookipolun lammasaidan viereen ja kuljettajan ikkuna peitetty, ehkä siellä nukuttiin. Jousiammuntaradan parkkiksen vieressä oli kupoliteltta. #

Metsässä oli vähemmän Boloriaa kuin toissa aamuna (olikohan vain pari jotka varmoiksi tunnistin), ja ehdottomasti vähemmän metsämittareita, ehkä tuulen takia. Heti Valkiaisjärventien jälkeen kuitenkin amiraali, joskin paljon Jylkynkankaan yksilöä arempi. #

Ihmettelin puoliksi ruostunutta vihernopsasiipeä, että mikä oikein, mutta näköjään ”lennon loppupuolella väri voi olla lähes kokonaan poiskulunut” (W). En muista nähneeni kuvia tästä, joten voisi ottaa senkin yhdeksi kohteista vielä. (Kunnollisen siis siitäkin.) #

Ritari voimalinjan kohdalla! Paljon toissapäiväistä levottomampi tämäkin. Kierteli kuitenkin siinä samalla tienpätkällä sen verran kauan, että muutaman tarkentuneenkin otoksen sain, mutten läheskään yhtä hyviä kuin edellisestä. #

Hidastan aina siinä linjan kohdalla, koska se vaikuttaa niin otolliselta paikalta, mutta yleensä siinä ei silti ole mitään erityistä nähtävää. Hirvitorni siellä häämöttää (Kalimenojan suunnalla), jonka takia varsinkin hirviä sieltä aina yritän kyylätä, mutta niitäkin näkisi vissiin kaupungissa paremmin. #

Suonokia ja karttoja oli siellä Hiukkavaaran-päässä entiseen malliin, mutta Auranmajan suon laidalla vain muutamia suonokia. #

Auranmajalla vissiin joku moto(c)r(oss)istien kokoontuminen. #

Jylkynkankaan amiraalia ei näkynyt. #

Kotiin palattuani söin riisipuuron, sitten pötköttelin, luin päivityksiä ja täyttelin nonogrammeja. #

Söin piirakkaa. Join 3,5 kupillista kahvia. Kirjoittelin tätä. Perkasin kuvasaalista. #

Vein muovia keräykseen, jos vaikka hirviä siellä päin näkyisi, muttei näkynyt. Sitten ajoin tallille ja siitä jatkoin myötäpäivälenkkiä. #

Jylkynkankaan amiraali oli paikallaan, ja asettui otolliselle kuvausetäisyydellekin nyt, mutta siipiä ei taas juurikaan availlut, enkä siksi vieläkään ole kuviin tyytyväinen. #

Luutnanttinsa, suruvaipankin kuvasin. #

Suon laidalla pilvi pui nyrkkiä#

Linjalla oli taas hiljaista, mutta pusikossa piiloilevan metsäpapurikon sieltä kuvasin. #

Talvikankaalle asti kerkesin ennen ensimmäisiä pikku sadekuuroja. Pakkasin kameran reppuun, enkä missannut sen takia enää juuri kummoisia, vain pari Boloriaa (niitä samoja pursuja varmaan mitä aiemmatkin). Lenkin eteläpäässä alkoi sataa aivan kaatamalla, ja satoi Oritkariin saakka, joka oli ihan rutikuiva vielä sinne tullessani, mutta sadekin saavutti sen, ja Nuottasaaren jälkeen satoi sitten taas kunnolla koko loppumatkan, jonka takia skippasin saaret. #

Kotiin tultuani panin saunan päälle ja märät kamppeet sinne kuivumaan, ja itsenikin saunan lämmettyä. #

Jatkoin kuvasaaliin perkuuta. Panin tattaririisiä kiehumaan. Hain naulakon naulakontuojalta. Söin päivällisen.  #

Vasemmassa silmäkulmassa ollut lievää, epämääräistä kipua eilisillasta asti. Zuumailin sitä puhelimen kameralla ja silmäluomen sisäpinnan näärännäpyltä näyttää, niin kuin tuntuukin. #

Muokkaukset #

2021-06-12 20.40.16 2021-06-24 13.05.44 #
Muuttumaton: <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/82714037">Ritari</a> voimalinjan kohdalla! Paljon <a href="https://marginaa.li/2021/06/10/10-kesakuuta-2021-camera-non-obscura/#post36737-p12-21xak1qv3ouyq2oo59b927bkn">toissapäiväistä</a> levottomampi tämäkin. Kierteli kuitenkin siinä samalla tienpätkällä sen verran kauan, että muutaman tarkentuneenkin otoksen sain, mutten läheskään yhtä hyviä kuin edellisestä.Muuttumaton: <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/82714037">Ritari</a> voimalinjan kohdalla! Paljon <a href="https://marginaa.li/2021/06/10/10-kesakuuta-2021-camera-non-obscura/#post36737-p12-21xak1qv3ouyq2oo59b927bkn">toissapäiväistä</a> levottomampi tämäkin. Kierteli kuitenkin siinä samalla tienpätkällä sen verran kauan, että muutaman tarkentuneenkin otoksen sain, mutten läheskään yhtä hyviä kuin edellisestä.
Poistettu: Hidastan aina siinä linjan kohdalla, koska se vaikuttaa niin otolliselta paikalta, mutta yleensä siinä ei silti ole mitään erityistä nähtävää. <a href="https://marginaa.li/wp-content/uploads/2021/06/linjan-torni.jpg">Hirvitorni siellä häämöttää</a> (<a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.07199&mlon=25.58070#map=17/65.07199/25.58070">Kalimenojan suunnalla</a>), jonka takia varsinkin hirviä sieltä aina yritän kyylätä, mutta <a href="https://www.kaleva.fi/tieliikennekeskus-varoittaa-oulussa-nelostiella-ha/3688603?utm_campaign=Oulun%20seutu&utm_source=Kaleva&utm_medium=RSS">niitäkin näkisi vissiin kaupungissa</a> paremmin. Lisätty: Hidastan aina siinä <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.0715&mlon=25.5783#map=15/65.0715/25.5783">linjan kohdalla</a>, koska se vaikuttaa niin otolliselta paikalta, mutta yleensä siinä ei silti ole mitään erityistä nähtävää. <a href="https://marginaa.li/wp-content/uploads/2021/06/linjan-torni.jpg">Hirvitorni siellä häämöttää</a> (<a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.07199&mlon=25.58070#map=17/65.07199/25.58070">Kalimenojan suunnalla</a>), jonka takia varsinkin hirviä sieltä aina yritän kyylätä, mutta <a href="https://www.kaleva.fi/tieliikennekeskus-varoittaa-oulussa-nelostiella-ha/3688603?utm_campaign=Oulun%20seutu&utm_source=Kaleva&utm_medium=RSS">niitäkin näkisi vissiin kaupungissa</a> paremmin.
Muuttumaton: Suonokia ja karttoja oli siellä Hiukkavaaran-päässä entiseen malliin, mutta Auranmajan suon laidalla vain muutamia suonokia.Muuttumaton: Suonokia ja karttoja oli siellä Hiukkavaaran-päässä entiseen malliin, mutta Auranmajan suon laidalla vain muutamia suonokia.

Viihdekulutus #