Nousin 6.00. Ei väsyttänyt kovin paljon. #

Kävin ajelemassa myötäpäiväkierroksen. Jo lähtiessäni +18 °, palatessani +21. Lähes pilvetöntä, olematon tuulenhönkäys. #

Metsässä ei vielä liikahtanut lehtikään, mutta siksipä näin päin ajoinkin, jotta selviytyisin edes tästä ensimmäisestä lenkistä tolkullisessa ajassa. Vasta Heikinharjussa lenteli tesmoja ja hopeatäpliä, ihan runsaastikin sitten jo. #

Jäälin risteyksessä iso hopeatäplä (orvokki-, varmaan) ihan tien vieressä, mutta liian isolla vauhdilla tulin taas kohdalle, eikä perhonen enää asettunut paikoilleen. #

Kotiin palattuani söin riisipuuron, sitten kirjoittelin tätä. Join 3,5 kupillista kahvia. Tyhjensin syötteenlukijaa. Söin piirakanlopun. #

Kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. Lähtiessäni +22, palatessani +24 °. Aika tukalaa oli, mutta vähäinen tuulenhönkäys sentään helpottamassa. #

Raviradan edustalla lahdessa oli lauma merihevosia. #

10 ratsukkoa meressä. Taustalla metsää, edustalla maantie.

Kuvasaalis jäi laihanlaiseksi: ainut (tälle kesälle) uusi laji oli lauhahiipijä, ja vain yksi kyynpoikanen suhahti pientareelle niin että piti taas valjaista ampua. Vanhoista lajeistakaan en saanut hyviä kuvia, paitsi auroraojalla angervohopeatäplästä semmoisia, joissa taustalla on vinkeä liikesumeusefekti#

Heikinharjussa tein toisen angervohopeatäplän kanssa melkein yhtä läheistä tuttavuutta kuin viime kuussa Jylkynkankaan amiraalin kanssa: yritin tähdätä sitä angervoa kyykkysilläni, niin se laskeutui aivan siihen jalkojeni juureen niin, ettei tarkennuksesta tullut taas yhtään mitään. Mutta ihan mukavaa hopeatäplääkin kerrankin tarkastella paljain silmin etäisyydeltä, jolta jopa minun rupusilmilläni tunnisti lajin ihan helposti. #

Jylkynkankaan amiraalikin oli paikallaan. Korppi, äänestä päätellen poikanen/nuori, raakkui Aaltokankaan takana metsässä, siellä missä ruukaavat tavallisesti perheen kesken riidellä äänekkäästi. #

Kotiin palattuani panin tattaririisiä kiehumaan, pyykit pyörimään, kävin suihkussa, venyttelin pohkeet, söin päivällisen. #

Perkasin kuvat. Ripustin pyykit. Viimeistelin tämän. #

Seuraavaksi pidän taas postaustaukoa. #

Muokkaukset #

2021-07-03 21.20.12 2021-07-03 23.18.50 #
Muuttumaton: Nousin 6.00. Ei väsyttänyt kovin paljon.Muuttumaton: Nousin 6.00. Ei väsyttänyt kovin paljon.
Poistettu: Kävin ajelemassa myötäpäiväkierroksen. Jo lähtiessäni +18&nbps;°, palatessani +21. Lähes pilvetöntä, olematon tuulenhönkäys. Lisätty: Kävin ajelemassa myötäpäiväkierroksen. Jo lähtiessäni +18 °, palatessani +21. Lähes pilvetöntä, olematon tuulenhönkäys.
Muuttumaton: Metsässä ei vielä liikahtanut lehtikään, mutta siksipä näin päin ajoinkin, jotta selviytyisin edes tästä ensimmäisestä lenkistä tolkullisessa ajassa. Vasta Heikinharjussa lenteli tesmoja ja hopeatäpliä, ihan runsaastikin sitten jo.Muuttumaton: Metsässä ei vielä liikahtanut lehtikään, mutta siksipä näin päin ajoinkin, jotta selviytyisin edes tästä ensimmäisestä lenkistä tolkullisessa ajassa. Vasta Heikinharjussa lenteli tesmoja ja hopeatäpliä, ihan runsaastikin sitten jo.

Viihdekulutus #