Nousin 10.20. Vieläkin olisi nukuttanut, mutta päivänpaiste lämmitti jo kamaria liikaa. #

Keitin potut ja söin aamupuuron, sitten kävin vähän ajelemassa. Menin taas suoraan tallin kautta reitille, enkä käynyt kuin suo3:lla asti, kun jo Jylkynkankaalla meni pilveen, ja ennuste oli taas uhkaillut ukkosella. Palatessani kuitenkin selkeni taas, joten se pilvirintama meni ehkä taas vain Alakyläntien itäpuolitse. #

Keisarinviitat olivat ilmaantuneet. Ounastelin niitä kyllä jo viime viikonlopuksi (koko Suomen havainnoista ekstrapoloiden), mutta ei niitä silloin vielä näkynyt. Nyt olivat kuitenkin jo vallanneet ykkössijan (runsaudessa) suokeltaperhosilta, joita puolestaan ei enää näkynyt yhtään. #

Ensimmäisen taisteluparin videoin viljelypalstan kohdalla. Iphonen hidastusvideon tarkennuslogiikka tuntuu olevan, että jos poimin näytöltä kohteen, niin se tarkentuu oikein, ja ilmeisesti tekoäly jopa seuraakin sitä, mutta jos jätän poiminnan tekemättä, niin Apple nostaa kädet pystyyn eikä vittuillakseen tarkenna yhtään mihinkään, edes kiinteästi. #

Palatessani kuvasin parveilua vähän viljelyspalstan jälkeen. Tarkennus oli sentään kohdallaan (normaalinopeusvideossa se toimii useimmiten), mutta valkotasapaino nyt pielessä. #

Sinisiipisiä oli paljon ja erilaisia, pariskunnankin kuvasin taas. Nokkosiakin näkyi taas kaksi. Isompia lajeja kuitenkin yksilömäärissä tänään vähemmän kuin aiemmin kesällä. Jylkynkankaan amiraaliakaan ei näkynyt. #

Ja missä metsänokiperhoset täältä? Aiemmin tällä viikolla kuvasin sen jo Suvannossa, missä niitä vaikutti olevan suhteellisen paljonkin (ja muuallakin Itä-Lapissa). #

Palatessani kävin Prismassa. #

Kotiin palattuani kävin suihkussa, sitten panin tattaririisiä kiehumaan ja kuorin, pilkoin, keitin ja pakastin porkkanoita. Söin päivällisen. Keitin kananmunia, paistoin kaalipapukanan, silppusin salaatin. #

Join 3,5 kupillista kahvia, perkasin kuvat ja katselin Richard Bransonin avaruuskeikan. #

Ukkosti vähän aikaa ja satoi vettäkin, sitten taas ei. Yli +20, alle 25 ° ollut koko päivän ulkona, mutta sisällä +28 °. #

Viihdekulutus #