Nousin 5.08 keittämään kahvin ja aamupuuron. Väsytti aika paljon. #

Kävelin salille. Perämiehentiellä nyt kuoriainen, ja taas leppäkertuksi arvelin/toivoin, mutta ei näköjään tälläkään kertaa. Inaturalist ei tunnistanut Iphonen kuvasta sellaisenaan, mutta kun väänsin värikylläisyyttä ylös aivan räikeäksi ja tarjosin uudestaan, niin ehdotti kirjovihernuppoa, joka näyttäisikin täsmäävän. #

Salilla tein selkää ja rintaa. #

Kävelin kotiin. Aurinko paistoi lähes selkeältä taivaalta, täysi shortsikeli jo silloin. Vain yksi kaaliperhonen (sp.) radan vierellä lensi kuitenkin. #

Kotiin palattuani söin riisipuuron. #

Kiristin pyörän ketjun. Eilen pyöräillessäni ihmettelin, kun se ketju kuulosti ja tuntui jo aivan lörppänältä, vaikka olisin väittänyt edellisen kiristelyn jälkeen ajaneeni hädin tuskin tuhattakaan kilometriä, mutta kotona tarkistin, ja melkeinhän tuota oli jo kaksituhatta. #

Ketjusuojan toinen ruuvikin oli irtoamaisillaan! Onneksi niistä ylempi; alempi olisi jo varmaan pudonnut matkan varrelle. #

Join termarillisen aamukahvia. Hoitelin silppuhommia. Kirjoittelin tätä. #

Kävin ajelemassa myötäpäiväkierroksen. Kohtalainen koillistuuli, vajaa +20 °C, vaihtelevaa pilvisyyttä. Valoisimmillaan oikein hyvä valo, ja huonoimmillaankin metsässä paljon parempi kuin eilen, joskin jälkimmäistä oli enemmän kuin edellistä. Yritin käyttää ne pilviset tovit siirtymiin parhaiden apajien välillä, ja aurinkoiset sitten maleksin niillä apajilla. #

Hopeatäpläsuoralla kirjosiipi! Olen näitäkin tiennyt näillä leveyksillä olevan, eikä periaatteessa kai mitenkään harvinaisestikaan, mutta enpä ole vielä tätä ennen yhtään löytänyt. Eikä kyllä kummakaan, kun niin pikkuinen, arka ja liikkumatta ollessaankin niin vaikea erottaa, että vaikka objektiivin läpi katsomalla tiesin aivan suoraan minne katsoa, niin en silti ilman objektiivia meinannut nähdä sitä siinä. #

Jäälin risteyksen mutkassa (ehkä) vihervarpumittari. Kuin kiusakseen oli laskeutumaisillaan aivan siihen ulottuville ja jopa pyörän renkaalle yhdessä vaiheessa, mutta aina lopulta lensi pajuvittikkoon. Ja kun aloin kavuta pyörän selkään niin tuli taas siihen lentelemään, ja kun minä perään kameran kanssa, niin takaisin pajuvittikkoon. Piti lopulta luovuttaa. #

Vain yksi pikkiriikkinen kyy taas. #

Hiukkavaaran haaran jälkeen alkoi hiljalleen sadella, joten pakkasin kameran reppuun. Vasta Maikkulaan päästyäni satoi kunnolla, ja kuuroksi sekin jäi. Kameran kaivoin esiin Mellansuoralla, kun metsämittari oli tarjolla. Oli onneksi aika rohkea, ei edes ohi ajanutta taksia lähtenyt pakoon. #

Seuraavan kerran ripsi lahdenrannalla, mutta sekin jäi siihen. #

Kävin Limingantullin Prismassa. #

Vasta Möljän sillalla alkoi sataa toden teolla, mutta kaahasin kotiin ja selvisin aika vähällä kastumisella. #

Kävin suihkussa, sitten lämmitin ja söin hampurilaiset. #

Perkasin ja latasin kuvat. Viimeistelin tämän. #

Viihdekulutus #