Eilisiltana oli taas pitkästä aikaa henki hinkuvinkuna. #

Nousin 5.53. Olisi nukuttanut vielä. #

Keitin kahvin, söin aamupuuron, sitten kävin ajelemassa myötäpäiväkierroksen. #

Jo heti rispipuiston takana taas ohdakeperhonen ja amiraali (kovin arka tämäkin yksilö). Ohdakkeen alapinnasta sain jo sommittelultaan kohtalaisen kuvan, mutta aika kaukaa. #

Uuden koisankin sieltä taas sain. Näitä oikein pieniä siellä tuntuu olevan monenlaisia, mutta ovat pirun hankalia seurata, ja vielä pysähdyttyäänkin löytää, jos en ole lentoa seurannut aivan päätepisteeseensä asti. #

Sen jälkeen mahdollisesti jotain metalliyökköstä parissa paikkaa, ja sitten jotain mitä nokimittariksi olisin epäillyt, mutta ei jälkimmäistenkään aika näköjään ole ennekkä vasta loppupuolella kuuta varsinaisesti. Metalliyökkösistä ainakin gammayökkönen sekin sellainen, että pysähtyy lennosta kuin seinään, ja jää sitten tönöttämään aivan näkymättömänä. #

Jylkynkankaan amiraalimäkeä edeltävällä suoralla ensimmäinen pursuhopeatäplä! Tuli niidenkin lämpökertymämitta vissiin viimeinkin täyteen. Sitä ennen ja sen jälkeen oli sitten taas aivan hiljaista, ennen kuin toinen yksilö metsäpapurikkomutkaksi mieltämässäni mutkassa (koska siellä ensimmäiset muistan nähneeni, vaikka yhtään heinäperhoshavaintoa sieltä en olekaan näköjään ikinä kirjannut). #

Hirvilinjalla vihernopsasiipi istui somasti vastavalossa. Entisistä on jäljellä näiden pienempien lisäksi vain Pieridae (auroraperhosiakin) ja kartat. Suruvaippoja, herukkaperhosia tai neitoperhosia en nähnyt yhtään, enkä muistaakseni nähnyt eilenkään. #

Vakiokusipaikalle pysähtyessäni ritariperhonen siinä imeskeli voikukkaa ihan kaikessa rauhassa, ja Rheumapterastakin tämän kesän tähän mennessä paras tilaisuus, mutta hirmuisen arkoja ovat vieläkin. Ei sillä, ettäkö paremmistakaan kuvista tarkemman lajin erottaisin. #

Kuparikuoriaisesta muistin nyt kuvata sen pääpuolen, kun sillä sen kultakuoriaisesta erottaa. Ei kyllä kovin kauniita niistä kuvista sitten tullut. #

Vain yksi kyy taas. #

Palatessani kävin Budget Sportissa ostamassa toiset kynsikkäät, kun ne edelliset olivat oikein hyvät ja halvat. On sitten toiset mitkä hikoilla pilalle ensi talvena sisäpyöräillessä. #

Lähtiessäni selkeää, Limingantullessa ulkomittari näytti +21 °. Loppupuoli puolipilvistä, ja Budget Sportista lähtiessäni vettäkin meinasi sadella, vaikka sen piti lähtiessäni katsomani ennusteen mukaan tulla vasta myöhemmin iltapäivällä. Reppuakaan en siksi ollut varannut mukaan, niin että kamera oli taas kastumisvaarassa, mutta onneksi sade jäi aika vähäiseksi. Tumma pilvi näytti menevän kaupungin itäpuolitse, ja minulla oli jäljellä lähinnä lännen loparit. #

Kotiin palattuani kävin suihkussa, sitten söin päivällisen. #

Join termarillisen aamukahvia. Tein verkkoapteekkitilauksen. Olipa siinä tappelu: ne eivät siellä millään meinanneet saada tietojani esille, eikä se korjaantunut ennen kuin kirjauduin toisella selaimella ja käytin S-pankin sovelluksen sijasta OP:n sovellusta tunnistautumiseen. Olivat muuttaneet sitä kirjautumissysteemiä niin että sinne syötetään vain sähköpostiosoite, ja siihen osoitteeseen tulee sitten koodi jolla kirjaudutaan. En tiedä oliko vika siinä uudessa systeemissä vai siinä, että käytin nyt Bravea, joka on tässä läppärillä ykkösselaimena, enkä Firefoxia, jota pöytäkoneella ruukaan käyttää. #

Sen jälkeen yritin vaihtaa sähkösopimusta, mutta kilpailutuksen halvimmalta vaihtoehdolta tuli hylsy, jota perustelivat luottotiedoilla. Eipä yhdyssanavirheellä nimetyltä palveluntarjoajalta parempaa kannattaisi odottaakaan. Nostolaitteen omistussuhde pysyköön muuttumattomana#

Perkasin ja latasin kuvat. Lämmitin ja söin hampurilaiset. Kirjoittelin tätä. #

Muokkaukset #

Mon Jun 13 18:16:25 2022 Mon Jun 13 20:40:57 2022 #
Muuttumaton: 13. kesäkuuta 2022: The Barking GrizzleMuuttumaton: 13. kesäkuuta 2022: The Barking Grizzle
 Lisätty: Eilisiltana oli taas pitkästä aikaa henki hinkuvinkuna.
Muuttumaton: Nousin 5.53. Olisi nukuttanut vielä.Muuttumaton: Nousin 5.53. Olisi nukuttanut vielä.

Viihdekulutus #