Nousin 6.00. Väsytti melkoisesti. #

Söin aamupuuron. Keitin kahvin. Tyhjensin astianpesukoneen. #

Kävin ajelemassa metsäosion molempiin suuntiin. Menosuunta pilvistä, hyvin heikko valo, eikä palatessakaan järin erinomainen, vaikka selvästi ohuempi pilviverho jo. Sen takia olin varma, että ritarinäköputki katkeaa tänään, mutta niinpä vain taas yksi ilmaantui, Talvikankaan takana tällä kertaa. #

Se poislukien enimmäkseen pikkuperhosia: paljon mittareita ja kääriäisiä. Aika hyvin olivat kuvattavissakin, mitä nyt jotkut asettuivat mahdollisimman hankaliin paikkoihin. Esimerkiksi Kalimenojan mutkalla yksi hyväkäs istui lehden alapinnalle, ja kun viimein sain paljaat polveni joogattua tarpeeksi syvälle sinne nokkosiin niin, että etäisyyttä oli riittävästi tarkennukseen, niin sitten ei ollut valoa tarpeeksi, ja se siitä yläpintakuvanotosta. #

Onneksi tuo näyttää alapinnan perusteella samalta kuin toinen, josta sain yläpinnan. Mutta näitä tämännäköisiä on kyllä kanssa varsinainen kompleksi samanlaisia (ainakin Scopula ja Cabera). #

Kulmaheinäkoisa näyttää kyllä ihan Muumilaakson hahmolta. #

Karttaperhosesta otin kuvan, joka heijastelee hyvin vaikutelmaani niiden asenteesta, ja sitten toisen pelkkää söpöstelyä, kun ovathan ne kuitenkin yhä aika nättejä. #

Ensimmäinen ei-paatsama-sinisiipikin löytyi vihdoin. Viimevuotinen oli näköjään (parviälyn mukaan) hopeasinisiipi, vaikka tasan samana vuodenpäivänä löytyi kuin tämänpäiväinen (jota niittysinisiiveksi veikkaan). #

Sääskiä oli taas ihan perkeleesti, varsinkin menosuunnassa, kun ei vielä tuullutkaan yhtään. Palatessa sitten niiden lisäksi vielä paarmoja. #

Menomatkalla ammuin hopeatäpläsuoralla sepelkyyhkyn pään, palatessani Kraaselinpolulla päättömän fasaanin#

Kotiin palattuani söin hirssipuuron, sitten join termarillisen aamukahvia ja aloittelin kuvien perkuuta. #

Pesin, kiristin ja voitelin pyörän ketjun. Käytin nyt kokeeksi tuota aseöljyä. Kameran valjasjalankin voitelin sillä edelliskerran jälkeen vielä uudestaan, ja sen jälkeen se ei ole nyt nitissyt. Ehkä voitelin sen ensimmäisellä kerralla vain liian varovaisesti (kun se on aika juoksevaa tuo aseöljy). #

Vesisadetta oli taas ennusteessa, joten aika rivakasti tein, ja ihan hyvällä marginaalilla sain valmiiksi, sillä sade tuli vasta tätä kirjoitellessani, tuntia myöhemmin. #

Perkasin kuvat loppuun ja latasin. #

Söin päivällisen. #

Kirjoittelin tämän.  #

Viihdekulutus #