Näin aika kummallisia unia taas, mutta nukuin niin kauan kuin pystyin, melkein 12 tuntia. #

Nousin 8.38. Ei väsyttänyt. #

Kävin pesutuvalla varaamassa vuoron, sitten vein pyykit heti pyörimään. #

Söin leipiä ja raejuustoa. #

Hain pyykit koneesta ja ripustin. #

Pötköttelin, luin päivitykset, täyttelin nonogrammeja. #

Hoitelin silppuhommia läppärillä. Join termarillisen eilistä kahvia. #

Ekselöin sähköä. Laskin kulutuksella painotetun keskiarvohinnan, ja sen perusteella olen maksanut jopa vieläkin vähemmän kuin pelkän keskiarvon perusteella, vaikka viimeaikainen hinnannousu toki tekeekin sinne mäkihyppymäen loppuun ponnistushyppyrin#

Ei sillä, että niistä menneistä mitään kompensoivaa enää jäljellä olisi, kun velkaiseltahan on säästäminen kielletty. #

Sääennusteessa oli koko päivä pilvistä, mutta aivanhan tuo selkeni iltapäiväksi, joten kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. #

Ensimmäinen ja ainut ritariperhonen heti Hietasaaressa, vähän ennen lintutornia. Korkealla lensi ja vain pikaisesti siinä tien kohdalla käväisi, eikä kamerakaan ollut vielä valmiudessa, joten ei huonojakaan kuvia. #

Sen jälkeen seuraavat perhoset vasta liikuntamaan liepeillä. Vakioaurora, joku keskikokoinen laji (ehkä metsäpapurikko) ja yksi hopeatäplä, joka sekin pakeni juuri ennen kuin laukaisin. #

Valkiaisjärventien risteyksessä pysähdyin riisumaan takin. Olisi muutoin joutanut jo paljon aiemminkin, mutta kun se oli ainut UV-suoja. Valkiaisjärventien itäpuolen kierrettyäni meni muutamia pieniä pilviä auringon editse, niin että hopeatäplien kuvaamista vähän haittasi, ja hämäävän tummasta yksilöstä jäi alapintakuvat saamatta, kun tarkennus sahasi. #

Metsämittarit olivat suorastaan romahtaneet: vielä viimeksi niitä oli yksilömäärässä varmaan enemmän kuin muita yhteensä, nyt enää ehkä vain saman verran kuin karttaperhosia, jotka nekin olivat taas vähän vetäytyneet. #

Hopeatäpliä sen sijaan vähän aiempaa enemmän; olivat ilmaantuneet myös viimevuotiseen ykköspaikkaansa. Yksi karttaperhonen kyllä sielläkin jo seassa.  #

Kalimenojan mutkallakin harmittelin, että pelkkiä karttaperhosiako täälläkin taas on, kunnes sitten ihan siellä loppupäässä valkotäpläkoisa! Olipa erikoisen näköinen. Vakiintunut, yleinen, elinvoimainen koko maassa, mutta itte en tätäkään kyllä ennen ole nähnyt. Jannelta oli havainto Suvannosta, jo toissa vuodelta#

Siinä seuraavassa mutkassa pörräsi isoja mehiläisiä. Eivät pysähtyneet hetkeksikään, niin en saanut kuvia (tai no). #

Auranmajan suoralla reunustäplämittari viimekertaista paremmassa valossa, mutta sössin näköjään senkin tarkennuksen. #

Jylkynkankaan amiraali oli paikoillaan, mutta viimevuotista arempi tämä yhä on. #

Sen jälkeen oli hyvin hiljaista. Hopeatäpläsuorallakin vain muutama pakeneva Rheumaptera ja pari lanttua; ei edes yhden yhtä karttaperhosta! #

Palatessani kävin Prismassa. #

Kotiin palattuani keitin tattaririisin, sitten söin päivällisen. Perkasin kuvat. #

Kävin suihkussa. #

Latasin kuvat. Viimeistelin tämän. #

Muokkaukset #

2022-06-17 19.58.46 2022-06-18 13.49.53 #
Muuttumaton: Hopeatäpliä sen sijaan vähän aiempaa enemmän; olivat <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/122183993">ilmaantuneet myös viimevuotiseen ykköspaikkaansa</a>. Yksi karttaperhonen kyllä sielläkin jo seassa. Muuttumaton: Hopeatäpliä sen sijaan vähän aiempaa enemmän; olivat <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/122183993">ilmaantuneet myös viimevuotiseen ykköspaikkaansa</a>. Yksi karttaperhonen kyllä sielläkin jo seassa.
Poistettu: Kalimenojan mutkallakin harmittelin, että pelkkiä karttaperhosiako täälläkin taas on, kunnes sitten ihan siellä loppupäässä <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/122183995">valkotäpläkoisa</a>! Olipa erikoisen näköinen. <a href="https://laji.fi/taxon/MX.61337">Vakiintunut, yleinen, elinvoimainen koko maassa</a>, mutta itte en tätäkään kyllä ennen ole nähnyt. Lisätty: Kalimenojan mutkallakin harmittelin, että pelkkiä karttaperhosiako täälläkin taas on, kunnes sitten ihan siellä loppupäässä <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/122183995">valkotäpläkoisa</a>! Olipa erikoisen näköinen. <a href="https://laji.fi/taxon/MX.61337">Vakiintunut, yleinen, elinvoimainen koko maassa</a>, mutta itte en tätäkään kyllä ennen ole nähnyt. <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/51885029">Jannelta oli havainto Suvannosta, jo toissa vuodelta</a>.
Muuttumaton: Siinä seuraavassa mutkassa pörräsi isoja mehiläisiä. Eivät pysähtyneet hetkeksikään, niin en saanut kuvia (<a href="https://marginaa.li/wp-content/uploads/2022/06/lainen.jpg">tai no</a>).Muuttumaton: Siinä seuraavassa mutkassa pörräsi isoja mehiläisiä. Eivät pysähtyneet hetkeksikään, niin en saanut kuvia (<a href="https://marginaa.li/wp-content/uploads/2022/06/lainen.jpg">tai no</a>).

Viihdekulutus #