Nousin 6.52. Ei väsyttänyt juurikaan. #

Kävelin salille. Tein 1jmv:t, vinoprässiä ja pohkeet. #

Kävelin kotiin. #

Merrellin paljasjalkakengistä vasen on vielä ehjä, mutta oikean pohjassa on yksi reikä päkiän kohdalla, ja kärjessä toinen. Muuten olivat oikein mukavat, mutta kestivät vain surkeat 600 km, eli kolmen kesän kävelyt. #

Kotiin palatessani oli porraskäytävän seinällä laikkutalvikääriäinen, samassa kohtaa missä kaksivärimittari toissa viikolla#

Keitin makaronia ja sitten eilen keittää unohtamani potut. Söin päivällisen. Join termarillisen kahvia. Kirjoittelin tätä. #

Kävin ajelemassa myötäpäiväkierroksen. +15 °, enimmäkseen selkeää, kohtalainen luoteistuuli. #

Heti paskilan jälkeen f. prorsaa kaksin kappalein! Hyvin karttaperhosmaisen keikaroivia, että ihan hyvät kuvausmahkut, mutta siltikään en kyllä mitään loistokuvia onnistunut saamaan. #

Neitoperhoset alkavat taas olla yhtä runsaita kuin viime kesän lopussa, mutta amiraaleja oli silloin vähintään yhtä paljon, ja jälkimmäisiä näin tänään vain kaksi. Keisarinviitat olivat nyt vetäytyneet kuntoradan alkumatkalta idemmäs, niin että hopeatäpläsuorallakin taas vain yksinäinen angervohopeatäplä puolustamassa sukuryhmänsä nimeä. #

Hopeatäpläsuoralla iso kyynpötkylä, ja seuraava jo haapaperhosmutkassa, mutta siihen loppuivat sitten. #

Pysähdyin Korvenkyläntien ylitykseen kuvatakseni sen vesieroosiota bugiraporttia varten, niin sisilisko siellä alamäessä vipelsi kuntoradan yli. Aika kaukaa näin, mutta mikäpä muukaan semmoinen nopea, kämmenen pituinen, matomainen voisi olla. Pelkäksi tölläyshavainnoksi jäi taas tämä, kun koko sen keston punnitsin, että kannattaako yrittää tavoitella kameraa. #

Eilen ei näkynyt orvokkihopeatäpliä, ja lauhahiipijöitäkin vain kaksi, mutta tänään oli näitäkin molempia taas useampia. Mutta metsänokiperhosia ja tesmaperhosia ei ole nyt näkynyt kahteen päivään. Sitruunaperhosia tänään yksi, vaikka etelästä ilmoitettujen perusteella niillä on ainakin siellä hyvin onnistunut kesäpolvi. #

Kolmas f. prorsa Talvikankaan takana#

Ensimmäinen f. valesina ehkä eilisen encore; ainakin täsmälleen samassa paikassa oli. Toinen tämänpäiväinen vähän ennen ampumaradan tietä#

Olin aikonut ajella metsäosion takaisinkin, mutta jo tähän ensimmäisen kolmanneksen syynäämiseen oli haaskautunut niin paljon aikaa, että oli pakko jatkaa kaupungin karumpien alueiden kautta, jottei menisi taas yömyöhään näiden kanssa. #

Iinatin tasoristeyksessä sattui juna kohdalle vissiin ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Sen verran edellä tämäkin, että ehti puomi aueta ilman, että minun tarvi hidastaa. #

Kotiin palatessani kääriäinen oli yhä siinä mihin sen aamullä jätin. #

Lämmitin ja söin hampurilaiset, sitten panin pyykit pyörimään ja kävin suihkussa. #

Perkasin ja latasin kuvat. Ripustin pyykit. #

Garmin alkoi salilla varoitella kuukausi sitten vaihtamani Vartan olevan jo loppumassa, mutta nyt lenkin jälkeen näki sen kuten Polar Beatkin, täytenä. Ehkä sykevyön aiheuttama häikkä tuo aamuinen, kun kun neljänkympin koneellisia en sattuneesta syystä ole nyt kuukauteen pessyt, joten sykevyötäkään en. Pesin sen nyt kuuskymppisten seassa. #

Viime kuussa pyöräilyä 1289,2 km, eli 26 % vähemmän kuin kesäkuussa. Huollosta nyt 5929,0 km. #

Muokkaukset #

2022-08-08 20.49.34 2022-08-08 21.57.19 #
Muuttumaton: Kävin ajelemassa myötäpäiväkierroksen. +15 °, enimmäkseen selkeää, kohtalainen luoteistuuli.Muuttumaton: Kävin ajelemassa myötäpäiväkierroksen. +15 °, enimmäkseen selkeää, kohtalainen luoteistuuli.
Poistettu: <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/130009761">Heti paskilan jälkeen <em>f. prorsiaa</em> kaksin kappalein</a>! Hyvin karttaperhosmaisen keikaroivia, että ihan hyvät kuvausmahkut, mutta siltikään en kyllä mitään loistokuvia onnistunut saamaan. Lisätty: <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/130009761">Heti paskilan jälkeen <em>f. prorsaa</em> kaksin kappalein</a>! Hyvin karttaperhosmaisen keikaroivia, että ihan hyvät kuvausmahkut, mutta siltikään en kyllä mitään loistokuvia onnistunut saamaan.
Muuttumaton: Neitoperhoset alkavat taas olla yhtä runsaita kuin viime kesän lopussa, mutta amiraaleja oli silloin vähintään yhtä paljon, ja jälkimmäisiä näin tänään vain kaksi. Keisarinviitat olivat nyt vetäytyneet kuntoradan alkumatkalta idemmäs, niin että hopeatäpläsuorallakin taas vain yksinäinen angervohopeatäplä puolustamassa sukuryhmänsä nimeä.Muuttumaton: Neitoperhoset alkavat taas olla yhtä runsaita kuin viime kesän lopussa, mutta amiraaleja oli silloin vähintään yhtä paljon, ja jälkimmäisiä näin tänään vain kaksi. Keisarinviitat olivat nyt vetäytyneet kuntoradan alkumatkalta idemmäs, niin että hopeatäpläsuorallakin taas vain yksinäinen angervohopeatäplä puolustamassa sukuryhmänsä nimeä.

Viihdekulutus #