Heräsin yöllä, kun aivo jauhoi taas niinkin tärkeää ongelmaa kuin että mikä olisi kaikkein surkein (”lamest”) harrastus. Jotain tyyliin kivien keräily, ilman minkäänlaista geologista kiinnostusta. #

Nousin 5.49. Ei väsyttänyt kovin paljon. Oikeassa korvassa finni tai mikä lie kipeä pahkura. #

Kävelin salille. Tein olkapääjumpat, vipareita ja pystäreitä, vatsalihakset, ja lopuksi nelisenkymmentä minuuttia lihashuoltoa. #

Kävelin kotiin. Söin päivällisen. #

Ikkunashoppailin läppäreitä. #

Koekäytin ketjupesuria. Saman totesin kuin KonkeliJanne Bilteman mallin kanssa, että eihän tätä kahvan kanssa pysty jalkajarrullisessa pyörässä käyttämään oikein päin#

Mutta siitä etukäteen tietoisena olin jo irrottanut ketjusuojan, ja tavanomaiseen tapaani kääntänyt pyörän ylösalaisin, ja kun lisäksi irrotin tuon kahvan, niin sain vekottimen oikein päin ketjuun. Sitten vain veivaamaan. #

Kolmesti vaihdoin vedet, ja ketjusta tuli puhtaampi kuin muilla kotikonsteilla ikinä. #

Siinä toljatessani totesin ketjun löystyneenkin taas jo aivan lörppänäksi, vaikkei edellisestä kiristyksestä ollut edes viittäsataa kilometriä. Päätin kiristellä senkin sitten saman tien, eihän siinä kauan mene. #

Kertojaääni: #

Paavo Pesusieni -väliteksti: "Two hours later"

Kun viimein sain ketjun haluamaani pinkeyteen, meni hattumutterista kierteet sitä kiristäessäni. Enkä kyllä edes vääntänyt tavallista kovempaa. #

Pikaisen guugletuksen perusteella arvelin, etteivät nuo aivan markettikamaa ole, vaan ilmeisesti Shimanon proprietary-ratkaisu. Tarpeeksi terminologiaa rohkaisuksi kerättyäni soitin Ulapalle, ja kun näitä heillä siellä kerta oli, käppäilin sinne ostamaan uuden (4 €). #

Kuulemma nuot on tehty tuollaisiksi, että niitä heilläkin siellä huollossa menee sileiksi vähän väliä. Kestävät aikansa, kunnes eivät sitten enää. Ja parempi toki, että mutterista ne kierteet menee, kuin että akselista, joka aiheuttaisi paljon kalliimman remontin. #

Kotiin palasin linja-autokyydillä, kun passelisti kohdalle sattui. #

Pyyhin entisen mutterin jämät akselista, tuikkasin saatesanojen mukaisesti uuteen mutteriin vähän öljyä, ja kiristin sillä sitten renkaan paikoilleen. #

Kävin korttelikierroskoeajolla, sitten kiinnitin ketjusuojan. #

Söin salaatinlopun. Kävin suihkussa. #

Kirjoittelin tämän. Liityin taas Effin kilometrikisajoukkueeseen. #

Viime kuussa yhteensä 1054 km. Varsin hyvin surkean maaliskuun (200 km) jälkeen. (Näissä on vastedes mukana myös sisäpyöräilykilometrit, tai siis niin kauan kun vielä pyöräilen sisä-.) #

Pyörän kanssa päivällä ährätessäni lennähti parvekkeenoven kynnykselle pikkuperhonen, ja mutterinhakumatkalla yhytin lennosta toisen, joka laskeutui pientareelle#

Muokkaukset #

2023-05-02 19.39.34 2023-05-02 19.40.46 #
Muuttumaton: Kirjoittelin tämän. Liityin taas Effin kilometrikisajoukkueeseen.Muuttumaton: Kirjoittelin tämän. Liityin taas Effin kilometrikisajoukkueeseen.
Poistettu: Viime kuussa yhteensä 1054 km. Varsin hyvin surkean maaliskuun (200 km) jälkeen. Lisätty: Viime kuussa yhteensä 1054 km. Varsin hyvin surkean maaliskuun (200 km) jälkeen. (Näissä on vastedes mukana myös sisäpyöräilykilometrit, tai siis niin kauan kun vielä pyöräilen sisä-.)
Muuttumaton: Pyörän kanssa päivällä ährätessäni lennähti parvekkeenoven kynnykselle <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/159196813">pikkuperhonen</a>, ja mutterinhakumatkalla yhytin lennosta <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/159196816">toisen, joka laskeutui pientareelle</a>.Muuttumaton: Pyörän kanssa päivällä ährätessäni lennähti parvekkeenoven kynnykselle <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/159196813">pikkuperhonen</a>, ja mutterinhakumatkalla yhytin lennosta <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/159196816">toisen, joka laskeutui pientareelle</a>.
2023-05-02 18.34.29 2023-05-02 19.39.34 #
Muuttumaton: Kirjoittelin tämän. Liityin taas Effin kilometrikisajoukkueeseen.Muuttumaton: Kirjoittelin tämän. Liityin taas Effin kilometrikisajoukkueeseen.
 Lisätty: Viime kuussa yhteensä 1054&#160;km. Varsin hyvin surkean maaliskuun (200&#160;km) jälkeen.
Poistettu: Pyörän kanssa ährätessäni lennähti parvekkeenoven kynnykselle <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/159196813">pikkuperhonen</a>, ja mutterinhakumatkalla yhytin lennosta <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/159196816">toisen, joka laskeutui pientareelle</a>. Lisätty: Pyörän kanssa päivällä ährätessäni lennähti parvekkeenoven kynnykselle <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/159196813">pikkuperhonen</a>, ja mutterinhakumatkalla yhytin lennosta <a href="https://inaturalist.laji.fi/observations/159196816">toisen, joka laskeutui pientareelle</a>.

Viihdekulutus #