Nousin 6.44. Ei väsyttänyt kovin paljon. #

Pyöräilin salille. Tein vatsalihakset, olkapääjumpat, vipareita ja pystäreitä. #

Pyöräilin kotiin. Söin päivällisen. Kirjoittelin tätä. #

Pötköttelin, luin päivitykset, täyttelin nonogrammeja. #

Kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. Lähtiessäni vajaa +12, palatessani +13 °. Kohtalainen luoteistuuli, joka aamulla tuntui vähän eilistä kylmemmältä, joten pitkähihaisen välipaidan puin. Mutta T-paidan olisi voinut jättää pois, vähän meinasi hiki tulla. Alkupuoli taas enimmäkseen selkeää, jälkipuolella ohkaista pilveä. #

Lenkin eteläpäässä oli eniten uutta! Mustatäplähiipijä (koiras), josta hyvä yläpinta, ja pikkukultasiipi, josta kehno alapinta. Jälkimmäistä varsinkin olen odotellut, kun etelästä ensimmäiset ilmoiteltiin jo monta viikkoa sitten#

Struvenpolun papurikko oli siellä taas. Metsäpapurikolta näyttää (takasiiven tumma juova näkyy) räpsyssä, jonka otin ennen kuin tein tavanomaisen virheen, eli käänsin selkäni pyörän jalan asettelun ajaksi (n. 2 sekuntia), jonka aikana perhonen katosi. #

Ensimmäinen suonokiperhonen Aalikkokankaan kaakkoispuolella. Perkeleesti liikennettä siinä kohtaa tietenkin justiin silloin, mutta onneksi perhonen ei kertaakaan paennut 10 metriä kauemmas siitä, joten sain sen aika hyvin kameralla kiinni. #

Sen jälkeen en kuvannutkaan enää kuin toisesta suonoesta yhden räpsyn Valkiaisjärventien länsipuolella. Muutamia niitä näkyi siellä täällä, mutta eilisessä paikassa ei. #

Sinitoukohärän mutkassa Rheumaptera sub-/hastata. Oli jo lennossa siihen tullessani, ja niin viime tingassa hoksin, että lukkojarrutuksesta huolimatta ohi ajoin, jonka jälkeen sitä ei enää näkynytkään. #

Neitoperhosia ja suruvaippoja neljät kumpiakin. Karttaperhosia siellä täällä, varmaan yleisin nyt. Lanttuja, Leptideaa ja aurorakoiraitakin edelleen yleisesti. Yksi sitruunaperhonenkin taas, kaupungin puolella. Vihernopsasiipien meno vaikutti vähän eilistä jähmeämmältä, paatsamasinisiipien ei. #

Kotiin palattuani kävin suihkussa, sitten lämmitin ja söin hampurilaiset. #

Perkasin ja latasin kuvat. Kirjoittelin tämän. #

Vastailin gallupkyselyihin. #

Viihdekulutus #