Näin unta, että olin henkilöautossa Jannen kanssa perheineen, ja muitakin ihmisiä (lapsia ja aikuisia) siinä vielä lisäksi oli vaikka kuinka monta. #

Yksi lapsista, itäaasialaisen näköinen, pelkäsi, että auto alkaa liukastella (oli talvi, ja kaupunki mäkinen kuin Jyväskylä), niin kuin ne unissani aina ruukaavat tehdä (niin kuin renkaissa ei olisi kitkaa ollenkaan). Minä yritin mahdollisimman vakuuttavasti selittää, että ei tämä auto sillä lailla lähde liukastelemaan, koska ei niin tapahdu oikeasti, vaan lähinnä vain minun unissani. #

Nousin 5.00. Olin vähän tavallista unenpöpperöisempi heti herättyäni, mutta siitä tokeennuttuani ei väsyttänyt enää kovin paljon. #

Kävelin salille. Tein selkää (edelleen riskin tuntuinen) ja rintaa (heivertyneen tuntuinen). #

Kävelin kotiin. Söin päivällisen. Pötköttelin, luin päivitykset. #

Kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. Lämmin auringonpaiste, ja vain ohutta harsopilveä Jylkynkankaalle asti. Sieltä alkaen sitten paksuni, ja aivan lopussa umpipilvistä. Kohtalainen kaakkoistuuli, sekin navakoitui loppua kohden. Varjopuolen lämpöä en lähtiessäni muistanut katsoa, mutta palatessani (molempien antureiden lukemat) keskimäärin +2,8 °. Kameran tarkennuskaan ei nyt jäätynyt. #

Jäänmurtaja Urho oli Nallikarin edustalla. #

Jouhtenia oli Hartaanselällä jo parvi. #

Kaatopaikalla kuvasin kaikki varislinnut, poislukien harakka, joka ei ollut istuvilla niin kuin nuo muut, enkä nähnytkään sitä kuin vilaukselta. #

Kiertokaaren portilla oli miehiä käsi pystyssä siitä ohi ajaessani. Asvaltti oli siinä kelvin päässäkin mustana mönjästä, ja päälle oli kaadettu sahanpurua. Jotenkin tuli Salaiset kansiot -vibat siitä#

Palatessani kävin (Linnanmaan) Prismassa. #

Voimansiirto rutisi jo aika rumasti. Hiekkaa se luultavasti vain on, mutta en kyllä aio pestä tuota enää ennen huoltoa. Ajattelin viedä pyörän Ulapalle nyt viikonloppuna, säästä riippuen joko suoraan tai sitten lenkin kautta. Ensi viikon lopulle lupailee kyllä taas pikkupakkasia ja lumisadettakin, mutta nuo tämänviikkoisetkin ennusteet ovat tässä alkuviikon aikana heittelehtineet sinne tänne. #

Entiset polanteetkin reitillä alkavat jo olla aika vähissä. Talvikankaan kulmalta Hönttämäen kulmalle on ohuesti vielä, ja sitten Jylkynkankaalta Kuivasjärvelle paikoin melko paksuakin. Horsmapolku samoin, mutta se ei varsinaista lenkkiä olekaan kuin vain Prisman kautta koukatessani. Ja Hietasaarenkierros tietysti vielä enimmäkseen luminen; sen rapavaihe ei ole vielä alkanutkaan. #

Kotiin palattuani kävin suihkussa, sitten paistoin porkkanapapukanan ja söin hirssipuuron. #

Perkasin ja latasin kuvat. Sitruunaperhonen Pyhtäällä#

Kirjoittelin tätä. #

Viihdekulutus #