Näin unta, että yritin pidellä käsissäni pientä myyrää (metsämyyrä tms.), Lyytiä ja vielä jotakin/jotakuta kolmatta, jota en muista. Kaikki olivat yhtä pieniä (sen myyrän kokoisia). Vasempaan käteeni pureutui iilimato, mutta nostin myyrän siihen, ja se (myyrä) kävi heti juotikkaan kimppuun ja nakersi sen kuoliaaksi, keskeltä läpi, niin että vain donitsin muotoinen rinkula jäi (madosta). #

Toisessa unessa yritin äitin kanssa täyttää raviveikkauskuponkia jossain R-kioskin tapaisessa. Se kuponki oli aivan liian hankala: voittaakseen piti saada neljä lähtösarjaa oikein, hevosia oli parisenkymmentä jokaisessa lähdössä, niiden kaikkien maaliintulojärjestys piti arvata, ja järjestys piti kirjoittaa hevosten nimillä, joita ei saanut luntata mistään, eli nekin piti arvata ihan tyhjästä. #

Nousin 3.49, kun en taas närästykseltä nukkumaan pystynyt. #

Keitin ja pakastin riisipuuron. #

Kävelin salille. Poljin hitusen viimeviikkoista paremman sisäpyöräilyn: 4,3. Tehot 199/473 W, sykkeet 144/163 bpm, kierrokset 83/108 rpm. Maksimit olivat raskaita, mutta muissa jaksoin silti hyvin. #

Kuulokkeet eivät taaskaan meinanneet yhdistyä puhelimeen. #

Kävelin kotiin. Topeliuksenpuiston voimalinjan kohdalla etelän/kaakon suunnalta kuului mennen tullen joku ratinaääni, josta en ihan saanut selvää, että oliko se tikka tms. hakkaamassa päätään metalliin, vai omituisesti karjuva kettu. #

Kävin suihkussa. Söin päivällisen tattaririisin kanssa. Kirjoittelin tätä. Jatkoin levypalvelimen palparointia. #

Kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. #

Heti alaovesta ulos astuttuani lensi kurki ihan tämän taloyhtiön kohdalta yli luoteeseen, huudellen mennessään. #

Lahdenrannassa sitten kokonainen aura lensi samaan suuntaan, ja oi mikä kuvaustilaisuus, kun suoraan ohuenohuen kuunsirpin editse lensivät. Mutta kerkesivät mennä jo sen ohi ennen kuin objektiivini oli viimein onnistunut sahaamaan oikealle tarkennusetäisyydelle. Lohduttauduin sillä, että sellainen kuva olisi vain korostanut linssin ja kameran huonoutta (zoomin telepäällä ei saa kovin nättiä jälkeä kaukana olevista kohteista). #

Melkein +10 °:een taas lämpeni, alkupuoli oli lähes pilvetöntä ja etelätuuli vain kohtalainen, mutta Hiukkavaaraan tullessani meni umpipilviseksi, ja tuuli navakoitui lounaiseksi. Loppumatkasta piti pukea sormikkaatkin, kun kynsikkäissä paleli näppejä. #

Sitruunaperhosta koetin kovasti etsiä, mutta ei löytynyt. Nokkosperhosia sen sijaan runsaasti: laskin 14 ennen Hiukkavaaraa (leirikeskuksen kulmalla kosioparikin), mutta sitten aurinko meni pilveen, eikä sen jälkeen enää kuin yksi yksilö kaatopaikan kohdalla. #

Mustarastas lymysi pensaassa Ritvakoivuntiellä. Minut nähtyään meni entistäkin sisemmäs sinne, enkä tohtinut lähemmäs mennä, kun se pensas oli jonkun pihapuska.  #

Kaatopaikkaa lähestyessäni isolepinkäinen ihan siinä tien vieressä pikku puunvitsassa, silmän korkeudella, enkä minä sitä huomannut kuin vasta 8 metrin päästä, jolloin se tietenki heti lähti pakoon, eivätkä sen perään roiskaisemaani pari hätälaukaustakaan osuneet. #

Raitotien varrella västäräkkejä useampi. Pari päivää viimevuotista aiempi ensihavainto. #

Kotiin palattuani panin saunan lämpiämään ja kuudenkympin pyykit pyörimään. Saunoin, sitten söin loput hiilipizzapalat tonnikalan kanssa. Ei ollut paljon sen parempaa kuin ilmankaan#

Kirjoittelin tätä. #

Ripustin pyykit. #

Perkasin ja latasin kuvat. #

Sitruunaperhonen, neitoperhonen ja herukkaperhonen Iisalmen korkeudella tänään. #

Raportoin mutamutkan kaupungille#

Muokkaukset #

2024-04-13 18.35.39 2024-04-13 21.16.37 #
Muuttumaton: 13. huhtikuuta 2024: I-hah-haaMuuttumaton: 13. huhtikuuta 2024: I-hah-haa
Poistettu: Näin unta, että yritin pidellä käsissäni pientä myyrää (metsämyyrä tms.), Lyytiä ja vielä jotakin/jotakuta kolmatta, jota en muista. Kaikki olivat yhtä pieniä (sen myyrän kokoisia). Vasempaan käteeni pureutui iilimato, mutta nostin myyrän siihen, ja se kävi heti juotikkaan kimppuun ja nakersi sen kuoliaaksi, keskeltä läpi, niin että vain donitsin muotoinen rinkula jäi (madosta). Lisätty: Näin unta, että yritin pidellä käsissäni pientä myyrää (metsämyyrä tms.), Lyytiä ja vielä jotakin/jotakuta kolmatta, jota en muista. Kaikki olivat yhtä pieniä (sen myyrän kokoisia). Vasempaan käteeni pureutui iilimato, mutta nostin myyrän siihen, ja se (myyrä) kävi heti juotikkaan kimppuun ja nakersi sen kuoliaaksi, keskeltä läpi, niin että vain donitsin muotoinen rinkula jäi (madosta).
Muuttumaton: Toisessa unessa yritin äitin kanssa täyttää raviveikkauskuponkia jossain R-kioskin tapaisessa. Se kuponki oli aivan liian hankala: voittaakseen piti saada neljä lähtösarjaa oikein, hevosia oli parisenkymmentä jokaisessa lähdössä, niiden kaikkien maaliintulojärjestys piti arvata, ja järjestys piti kirjoittaa hevosten nimillä, joita ei saanut luntata mistään, eli nekin piti arvata ihan tyhjästä.Muuttumaton: Toisessa unessa yritin äitin kanssa täyttää raviveikkauskuponkia jossain R-kioskin tapaisessa. Se kuponki oli aivan liian hankala: voittaakseen piti saada neljä lähtösarjaa oikein, hevosia oli parisenkymmentä jokaisessa lähdössä, niiden kaikkien maaliintulojärjestys piti arvata, ja järjestys piti kirjoittaa hevosten nimillä, joita ei saanut luntata mistään, eli nekin piti arvata ihan tyhjästä.

Viihdekulutus #