Näin koko yön unia, mutta muistan vain kaksi yksityiskohtaa. Ensimmäisessä aioin myydä mummilan vanhan, kitisevän vuodesohvan kirpputorilla. Toisessa tarjosin kaapissani lojuvaa dvd-asemaa isälle (vaikka niiden koko tietokonekin on pienempi kuin se täysikokoinen dvd-asemani). #

Nousin 4.46. Ei väsyttänyt kovin paljon. #

Pakkasta -3 °. #

Paistoin porkkanapapukalan. #

Levynsynkkausoperaatio valmistuikin jo nyt. Sähkö oli öisin kohtuuhintaista, ja välillä päiväsaikaankin, ja lisäksi pikkutiedostojen kopiointiosuus käyttikin (nopeampaa) rclonea eikä (hitaampaa) rsynciä niin kuin muistelin. #

Kävelin salille. Tein selkää ja rintaa. Kävelin kotiin. Leppälintu taas radanalituksen kohdalla. #

Söin päivällisen. Pötköttelin, luin päivitykset, täyttelin nonogrammeja. #

Jalat eivät olleet vieläkään kunnolla palautuneet edellisiltä ajoilta, joten kävin ajelemassa typistetyn myötäpäiväkierroksen. Melkein pilvetöntä, mutta vaikka auringon puolella +12 °, niin varjon puolella 10 astetta vähemmän, ja mereltä puhalsi taas hyytävästi, syvälle sisämaahan asti. #

Kävin nuuskimassa kuntoradan Herukan-pään tilanteen. Ei sinne ihan vielä kannata yrittääkään, mutta jotain hassua [vh]aloilmiötä näköjään oli kuvaan myös tarttunut. #

Tallin viertä pääsi jo sähköasemalle asti, joskin pikkuisen polannetta oli vielä siinä metsän laidassa juuri ennen. Myös seuraavaan mutkaan asti oli jo sulaa, mutta aika märkää vielä. Nokkosperhonen siellä vilahti. #

Seuraava perhonen vilahti Ruskonseläntiellä. Ehkä neitoperhonen. #

Heikinharjussakin käväisin kuntoradan Lammashaantien-risteyksessä. Aika lumiselta näytti vielä kuntorata sielläkin. #

Kirjosieppokoiras Kajaanintien alituksen edellä. Kaijonrannassakin oli eilen kuvattu yksi#

Maikkubaanan risteyksestä ajelin suoraan Äimärautioon, taikka niin suoraan kuin nyt Poikkimaantien rempalta pystyi, ja sitten Limingantullin F-musiikkiin hakemaan muuntajan#

Kotiin palattuani kävin suihkussa, sitten söin teetä ja näkkäriä. #

Kirjoittelin tätä. Lähetin tuon sateenkaarikuvan Taivaanvahtiin, jos vaikka siellä tietäjät tietää. #

Sain Iinatin tunnistustarkkuustutkimushankkeen 0.4-vaiheesta pari perhoslajia tunnistettaviksi, jei! #

Taivaanvahdin ylläpito oli tarkistanut havaintoni, ja todennäköisesti se on ihan vain linssiheijastus. En vain tunnistanut sitä, kun en muista tuon muotoista (ainakaan omista) kuvistani aiemmin havainneeni; ehkä vanhempien puhelinkameroiden linssit poikkesivat sen verran näistä uudemmista, ettei tällaisia niillä syntynyt, tai sitten eivät vain olleet yhtä herkkiä kennoiltaan. #

Pötköttelin, luin päivitykset. #

Söin riisipuuron. #

Päivitin tukiaseman 6.6.65:een#

Viihdekulutus #