Nousin kahtakymmentä vailla seitsemän. #

Lähdin salille, mutta ovivahti ei päästänyt sisään, vaan väitti ettei juuri eilen lataamassani kortissa ole kautta. Niinpä jouduin palaamaan kotiin. Lähetin saman tien henkilökunnalle asiasta sähköpostia. #

Pelastin mitä pelastettavissa oli ja lähdin pyöräilemään. Poikkesin vakiolenkiltäni Kaakkurinkulman liikekeskukseen. Kävin ensin Powerissa, missä jouduin kolme eri kertaa valkopaitamyyjien hyökkäyksen kohteeksi (eikiitos eikiitos eikiitos). Sitten kävin Verkkokaupassa, missä sain tutkia valikoimia rauhassa. Sieltä lähti mukaan uusi puhelin äitille. Olin rajannut vedenpitävien puhelinten ehdokkaat kahteen: Samsungin Xcover 4:ään ja Galaxy A5:n tämänvuotiseen versioon#

Xcover olisi ollut näistä yli puolet halvempi: vielä eilen se oli 238,90 euroa ja tänään enää 198,90, kun A5 oli 349,00. Xcoverin käsituntuma oli minusta liukasta A5:ttä mukavampi, ja Xcover olisi lisäksi ainakin nimellisesti iskunkestävä. Mutta luin pari arvostelua12, joiden mukaan Xcoverissa puheluiden äänenlaatu on (ehkä jykevästä suojarakenteesta johtuen) kehno. Se muodostui ratkaisevaksi yksityiskohdaksi, koska laitteen loppukäyttäjä on niitä ihmisiä, jotka käyttävät puhelintaan ensisijaisesti puheluihin (voitteko kuvitella!). #

Vanhaan Sonyn Xperia M4 Aquaan verrattuna Xcover ei vaikuttanut hitaalta, niin kuin olin speksien perusteella epäillyt, mutta A5:ssä potkua pitäisi sitten kyllä piisata pitkälle tulevaisuuteenkin. Xcoverille olisi myös joutunut tilaamaan uuden SIM-kortin, koska siihen menee mikrokokoinen, kun taas A5:een käy Aquan vanha nanokokoinen. Xcoverin vanhanaikainen mikro-USB-liitin sen sijaan olisi tässä tapauksessa ollut etu, A5:ttä varten pitää vanhoille latureille hommata USB-C-adaptereita. Puhelimen mukana tuli yksi. #

Kotona latasin A5:ttä jonkin verran, tein sille käyttöönottoasetukset ja päivitin Androidin Marshmallow’sta Nougatiin. AMOLED-näyttö miellyttää kyllä silmää aina kun sellaisen kanssa olen tekemisissä. Samsungin Androidin päälle turauttama pökälekuorrutus sitten kyllä karistaa kivasti kaikki mukavat vaikutelmat. Ja pökäleeltä haisee, olipa nimi mitä tahansa. Mutta minkäs teet. #

Kävin Prismasta matkaeväitä. Nykyisillä ketjuilla yhteensä 768 km. #

Tätä kirjoittaessani join vajaan kaksi kupillista kahvia ja kuuntelin Muistojen bulevardin jakson Ai, ai sentään, eikä salilta ole vieläkään vastattu sähköpostiini. #

Alaviitteet #

  1. 1 Phonearena.com: Samsung Galaxy Xcover 4 Review, sivu 3: Call quality & battery life  #

  2. 2 Notebookcheck.net: Samsung Galaxy XCover 4 (SM-G390F) Smartphone Review (Telephony and Call Quality)  #

Responses

Comments are closed.