Heräilin neljän jälkeen tuon tuostakin pyykkivuoron alkamista (klo 8) ennakoiden (”vieläkö voin nukkua? vielä näköjään”, varttia myöhemmin ”vieläkö voin nukkua? vielä” jne.). Lienee ilmeistä miksei näin ylivirittyneellä stressijärjestelmällä varustetusta ihmisrievusta ole mihinkään kunnolliseen. #

Nousin puoli seitsemältä. Väsytti. #

Hampaidenpesun jälkeen venyttelin, palloilin ja rullailin yhteensä 40 minuuttia. Sitten vein pyykit pyörimään. Pienemmän pyykkikoneen päälle oli liimattu uuden huoltofirman lappu, jonka mukaan koneelle on tilattu huolto. #

Pyykkien pyöriessä keitin ja söin aamupuuron. Kävin siirtämässä rummuttavat pyykit kuivausrumpuun, loput toin tänne ja ripustin. Aloittelin tätä postausta. Järjestelin videotiedostoja. Hain loput pyykit rummusta. Vein pahvi-, lasi- ja metallijätettä molokiin. Taittelin rummutut kaappiin. #

Plarasin syötteenlukijaa tyhjäksi. Söin appelsiinin. #

Jalat olivat vielä eilisen jäljiltä vähän tukkoiset, mutta lähdin kuitenkin sunnuntaiajelulle, toplessina taas. Sama vakioreitti ja myötäpäivään kuten eilen, mutta paljon leppoisammalla tahdilla, spurtteja vain ohituksissa. Vähemmän jalankulkijoita oli liikkeellä kuin eilisiltana, mutta pyöräilijöitä oli enemmän, valtaosa meitä sunnuntaisellaisia. #

Kotona käväisin sen verran että vetäisin paidan päälleni ja repun selkään, sitten jatkoin matkaa muovinkeräyspaikalle, jonne vein muovijätettä, ja sieltä Prismaan. Olikin paljon ostettavaa, pitkästä aikaa piti ottaa vedettävä kori. Ei silti tullut kovin paljon tavallisia ostoksia kalliimmaksi, nuo olivat vain isokokoisia (mm. yli kolme kiloa appelsiineja). Kanatilanne oli huono, ei ollut Kotimaista-paistileikettä eikä -sisäfilettä#

Pois lähtiessäni tuli apteekista (aikuisten perässä) pikkutyttö ja tervehti minua reippaasti ”moi!” #

Kotiin palatessani Meri-Toppilasta oli lähdössä (Sulfiittikadulta kääntymässä) poliisin farmariauto. En tiedä liittyykö se siihen, että merestä oli löytynyt ruumis. Veikkaisin että ei, Taskilan vedenpuhdistamo (jonka lähettyviltä löytö oli tehty) on vähän pohjoisempana. Poliisin tiedotteen mukaan vainaja on ”todennäköisesti” kadonnut oululaisnainen, joka oli nähty viimeksi 28.2. rollaattorilla Tuirassa#

Contendeilla yhteensä 1044 km ja nykyisillä ketjuilla 1112 km. Prismassa näytti nyt olevan Contend 4:ää eri värisenä (dark blue), pitänee tässä joku päivä käydä sovittelemassa. Entiset ovat vielä ihan hyvät, mutta kun kerta ovat niin hyvät, niin olisi hyvä olla varapari, koska sitten kun entisistä aika jättää, ei samaa mallia tietenkään enää kaupoissa ole. Jo näitä ostaessanihan olisin ostanut saman tien kaksi paria, mutta Budget Sportissa ei silloin ollut#

Kotona panin uunin päälle, taputtelin jauhelihapihvit, nakkasin ne uuniin ja niiden paistuessa käväisin suihkussa. Kuorin muusijuurekset ja panin ne kiehumaan. Otin jauhelihapihvit uunista ja panin broilerinkoivet uuniin. Kirjoittelin tätä, sitten muusasin juurekset. #

Söin jauhelihapihvit muusin ja puolukkahillon kanssa, ruokajuomana oli Sun’n Root Beer. Mausteyhdistelmä (”Anisaromien kyllästämä, lakritsin maulla höystetty”) oli mielenkiintoinen, mutta samalla jotenkin irrallaan sen alla olevasta sokeriliemestä. #

Otin broilerinkoivet uunista. Tätä kirjoittaessani join kahdeksan kupillista kahvia ja kuuntelin/skippailin kaikki tämänvuotiset euroviisukappaleet. En tänäkään vuonna seurannut itse kisoja, mutta olen yleensä pyrkinyt vähintäänkin poimimaan sieltä tarjonnan seasta mahdolliset tavallista mieleenpainuvammat. #

Jo aiemmin tänään aamulla vilkaisin voittajakappaleen. Silloin se vaikutti aika tylsältä, mutta nyt tuossa muiden seassa se kyllä erottuu edukseen. Kappale yksinään ei ole kyllä edelleenkään kummoinen, mutta yhdessä videon visuaalien kanssa tuossa on selvästi sitä monille viisuvoittajille tyypillistä, hieman vaikeasti määriteltävää jotain#

Toisaalta taas Suomen edustaja ei minusta kyllä missään nimessä ansainnut sijoittua toiseksiviimeiseksi, vaikka vähän keskinkertainen biisi olikin. Eikä tämä ole kotiin päin vetämistä, puolueellisuuteni Suomen suhteen on yleensä pikemminkin päinvastaista. Tuossa kilpailijoiden joukossa oli kuitenkin minusta paljon enemmän Monstersia mitäänsanomattomampia ja ihan suoraan huonompiakin kappaleita kuin vain Portugalin edustaja, eikä sekään ollut niistä lähimainkaan huonoin. #

Nyhdin broilerinkoivista lihat salaattiin ja sekoitin rahkan mausteet (banaania, kauraleseitä, siemeniä, marjakeittoa). Liuotin taas salmaripullon pohjalta jankin pois. Pitäisi ostaa lisää molempia (liuotinta ja salmiakkia). #

Tekisi mieli pyöräilemään. Pitäisi vissiin ruveta käyttämään steroideja, että saisi kropasta irti sen mitä mieli janoaa ollakseen tyytyväinen. #

Responses

Comments are closed.