Kävin hereillä viiden aikaan. Ei väsyttänyt juurikaan, mutta se oli liian aikainen aika herätä, joten jatkoin unia. Nousin puolen tunnin päästä, väsytti. #

Polvea ei särkenyt aamulla, mutta vasen leveä selkälihas oli lievästi krampissa. Ne jäivätkin tällä viikolla huonoille venytyksille, kun en löytänyt vakiovenytysvälinettäni salilla. #

Kävelin salille. Sääennuste lupaili sadetta ja ukkosta, mutta kumpaakaan ei näkynyt. Puolipilvistä oli sentään onneksi, ja ”vain” 19 astetta. Olin taas perillä vähän etuajassa, joten venytin tuota selkälihasta, ja sitten etsin vielä sen vakiovälineenkin sieltä. #

Sisäpyöräpoljennot kulki hyvin, vähän tavallista paremminkin ehkä jopa. Pyörän asetukset olivat minun jäljiltäni vielä samat kuin viime viikolla. Tavalliset sukat olivat jaloissa mukavammat kuin ne erikoisohuet, joita tavallisesti olen käyttänyt. Tai siis kengät eivät hiertäneet näillä tavallisilla, vähän paksummilla sukilla yhtä paljon kuin niillä ohuemmilla. #

Vakio-ohjelmani video sen sijaan ei kulkenut yhtä hyvin kuin tavallisesti. Ilmeisesti salin verkossa oli jotain häikkää, sillä kuva pätki aina muutaman sekunnin välein. Kaikkiaan se oli lopulta venyttänyt tunnin ohjelmaa viisi minuuttia pidemmäksi. #

Kotiin kävellessäni aurinko jo korvensi taas. Mennen tullen kuuntelin Radioteatterin käsikirjaa mahdollisille maailmoille (2: Kotimatka). Vähän ensimmäistä jaksoa parempi, premissiltään erityisesti, muttei järin häävi tämäkään. Markku Toikka ei ollut kovin hyvä ääninäyttelijä, paitsi lievästi psykoosioreilevaa esittäessään. #

Jännä miten vapaasti näissä 1990-luvun Radioteatteri-tuotannoissa on lainailtu sen ajan (amerikkalaisten) tv-sarjojen ja elokuvien musiikkia ja muutakin soundtrackia. Luulen, että jos olisin kuunnellut näitä silloin, olisin pitänyt sitä vähän säälittävänä, mutta nyt 20-30 vuotta myöhemmin ne tarjoavat tarinan ohessa hauskaa ajankuvaa. #

Olisi mielenkiintoista nähdä ja kuulla samanlaista leikkaa ja liimaa -taiteilua isoilta tuottajatahoilta nykyäänkin, mutta nykyisin sellaiseen ei taida paljon lupia herua (tai tarkemmin sanottuna lisensoinnit tulisivat liian kalliiksi). Jotenkin tuntuu, että tuskin niitä lupia olisi herunut 1990-luvullakaan, mutta vielä silloin niitä ei juuri kyseltykään kuin korkeintaan jälkikäteen. #

Kotona söin riisipuuron ja loput kiivit, sitten lähdin kävelylle. Aurinko oli taas onneksi pilvessä ison osan matkasta, ja sitä luvattua sadettakin jopa tuli jonkin verran, mikä vähän helpotti. Kuuntelin Jay & Miles X-Plain the X-Menin jakson 204, Cold Case Filesin jaksot 40 ja 41 (The Sting Operation ja A Brother’s Burden), sitten vielä Skeptoidin 61 (Irradiation: Is Your Food Toxic?). #

Järvitien vieressä, Ruskontien-päässä pientareella oli pieni hopeinen henkilöauto, jonka keula oli ajettu törmäyksessä mäsäksi. #

Kotona pilkoin hirvenpaistin ja panin sen paistumaan kahdessa erässä, koska se oli niin iso. Söin päivällisen, sitten silppusin kaalin ja paistoin kaksi satsia hirvikaalisörsseliä. Sitä paistaessani keittiön ikkunan takana hiippaili joku jantteri, ja ihmettelin että mitä nyt, mutta ilmeisesti se vain puhelua puhuessaan käveli päämäärättömästi edestakaisin. #

Olin ladannut kahvinkeittimen valmiiksi, mutta kun napsautin sen päälle, se ei enää suostunut käynnistymään ollenkaan. Läkähtynyt vissiin lopullisesti tähän helteeseen, mikä teki sen kuolemasta välittömästi astetta sympaattisemman kuin mitä se muutoin olisi ollut. Vältin katastrofin improvisoimalla: lämmitin veden vedenkeittimessä ja kaadoin sen sitten manuaalisesti keittimen suodattimesta läpi vähän kerrallaan. #

Tätä kirjoittaessani kuuntelin Orionin Lumisade keskellä kesää -settiä#

Söin rahkan, sitten lähdin pyöräilemään. Lähtiessäni kömpi oven edessä (ulkona) iso kimalainen nuutuneena. #

Liian kuuma ilma oli. Tuuli viilensi vähän, mutta aurinko porotti esteettä koko matkan. Sisämaan puolella horisontti oli täynnä pilviä, mutta ei sieltä yksikään yltänyt lähimainkaan auringon eteen. #

Nallikarissa oli paljon väkeä, mutta valtaosa oli vetäytynyt aivan rantaan tai veteen, joten siellä vielä pääsi suhteellisen vähillä väistelyillä. Torinrannassa sitten sai väistellä senkin edestä. Mutta muualla taas oli väkeä ehkä jopa hieman tavallista vähemmän, monet arvatenkin lomilla kaupungin ulkopuolella. #

Jalat tuntuivat aika veltoilta, helteen ja ehkä viikon löysäilynkin takia. Polvea ei onneksi särkenyt juurikaan. Minuutin verran olin viimeisellä väliaikapisteellä tavoitteesta jäljessä. #

Palatessani kävin Prismassa. Katselin pikaisesti kahvinkeitinvalikoimaa siellä. #

Kotiin tullessani kimalainen oli kuollut niille sijoilleen, joilla se vielä lähtiessäni vaivalloisesti hortoili. #

Kävin varaamassa pesutuvan, sitten suihkussa, sitten vein pyykit pyörimään. Niiden pyöriessä pyöräytin hampurilaiset. Ei huvittanut lämmittää uunia, vaan yritin ensin lämmittää sämpylää leivänpaahtimella, mutta se meni vituiksi se. #

Halkaistu hampurilaissämpylä lautasella, molemmat puoliksi palaneita #

Toisen lämmitin sitten paistinpannulla ja kaksi viimeistä laiskasti mikrossa. #

Hain pyykit tuvalta, sitten söin hampurilaiset ja katselin taas Rifftraxin Birdemiciä#

Ripustin pyykit. Niiden joukossa oli yksi vieras sukka. #

Responses

Comments are closed.