Nousin 7.10. Ei väsyttänyt, mutta nukkumista olisin vieläkin voinut jatkaa. #

Kävelin salille. Tein rintaa ja hauikset, ihan hyvästi. #

Kävelin kotiin. Söin riisipuuron, sitten kävin kävelyllä. #

Lunta oli tuiskuttanut pilvitaivaalta koko aamun, ja alkumatkallakin vielä, mutta sitten heitti pois ja aurinkokin alkoi pilkottaa. -2 astetta. #

Olin aikonut säästellä The White Vaultin salimatkoille, koska ne olivat juuri sopivan mittaisia siihen, mutta en sitten malttanutkaan, vaan kuuntelin tuon kakkoskauden nyt sitten kävelyllä loppuun. Suomi mainittu! Katkeran sotamiehen hahmo tuntuikin varsin kotoisalta. #

Edelleenkin kaipaisin sellaista oikein kunnon pseudodokumentääristä lähestymistapaa. Lavastettaisiin joku tällainen mystinen tapaus, niin kuin tuossa sarjassa, oikein perinpohjaisilla dokumenteilla: suttuisia valokopioita asiakirjoista ja muistiinpanoista, pitkiä, leikkaamattomia tallenteita jne. #

Niiden pohjalta sitten palkattaisiin joku uskottava tieteentekijä laatimaan luento, joka sitten kuvattaisiin ja julkaistaisiin esim. Youtubessa. Kaikki se lavastettu lisämateriaali löytyisi sitten netistä kokonaisuudessaan. Ei siis mitään sen suuremmin laadittua narratiivia kuin korkeintaan sen luennon runkoon sisältyvät spekuloinnit tapahtumien kulusta ja merkityksestä. Pakkomielteiset fanit hoitaisivat sen jälkeen loput. #

Eikä siis siinä tarkoituksessa, että ihmisiä yritettäisiin tällä huijata uskomaan tapauksen olevan tosi, vaan silti yhä ihan normaali pidätellyn epäuskon premissi. #

Kotona kävin suihkussa, sitten söin päivällisen. Aloittelin tämän kirjoittamista. Join neljä ja puoli kupillista kahvia. Tyhjensin syötteenlukijaa. #

Ostin muistikammat kokuamukseeni. Vain 2 × 2 gigatavua, sillä neligigaiset UDIMM-ECC-kammat olivat älyttömän kalliita: pitkälti toistasataa euroa olisi täydestä 8 gigasta saanut pulittaa, kun tuon 4 gigaa sai alta kympin. Se 4 gigaakin on kyllä nelinkertainen vanhan verkkolevyaseman muistimäärään verrattuna, ja voin sitten myöhemmin hankkia tilalle vaikka ei-ECC:tä sen 2 × 4 Gt, jos alkaa tuntua, ettei 4 gigaa sittenkään riitä, tai jos nuo ECC-kammat vaikka eivät suostukaan tuon emolevyn kanssa Asuksen lupauksista huolimatta pelittämään. #

Puskuroimatonta ECC:tä oli kyllä pirun hankala löytää. Puskuroituja sen sijaan tuntuu maailmalla olevan kuin roskaa, entisistä palvelimista ja muista yrityskoneista diskattuja arvatenkin. #

Ebayn muistitohtorilta lopulta löytyi hyvä diili ja riittävän hyvä dokumentaatio kampojen tyypistä. #

Nappasin sieltä sitten saman tien mukaan kotipalvelimellekin sen 16 gigatavun muistitäydennyksen. Sen hinta oli kymmenkertainen tuohon toisen koneen 4 gigaan verrattuna, mutta merkittävästi paljon parempia tarjouksia ei löytynyt, eikä se nyt siltikään tehnyt kuin kympin enemmän kuin se viimeksi Huutonetin kautta nappaamani samanlainen pari. #

Ja meni vielä juuri sopivasti yli rajan, jolla sai 5 prosentin alennuksen, mikä kattoi toimituskulut. #

Pikkutilpehööritarvetta kartoittaessani tuli mieleen, että suoritinjäähdyttimen mukanahan tuli tuuletinliittimen haaroitin. Kotelotuulettimelle ei ollut vanhassa emolevyssä omaa liitintä, joten tuolle tuli nyt käyttöä. #

Nexus-kotelotuuletin oli niin pahasti pölytöhkässä, että irrotin sen kotelosta. Yksi äänenvaimennuskumijaloista hajosi siinä. Vaihdettava ne olikin joka tapauksessa, koska ne olivat niin väsyneet, että tuuletin oli jo ihan lörpällään. Ei vain ole vaihtokappaleita. #

Yksi isompi Noctuan tuuletinkin olisi käyttämättömänä, mutta ainut paikka sille olisi kotelon etupaneelin takana, eikä etupaneelissa ole siinä kohtaa ilmalle sisääntuloaukkoa. #

Illalla katselin Expedition 59:n lähtöä Sojuzin kyydillä#

Muokkaukset #

2019-03-15 14.51.56 2019-03-15 19.19.18 #
Muuttumaton: Ja meni vielä juuri sopivasti yli rajan, jolla sai 5 prosentin alennuksen, mikä kattoi toimituskulut.Muuttumaton: Ja meni vielä juuri sopivasti yli rajan, jolla sai 5 prosentin alennuksen, mikä kattoi toimituskulut.
Poistettu: Pikkutilpehööritarvetta kartoittaessani tuli mieleen, että suoritinjäähdyttimen mukanahan tuli <a href="https://mummila.net/wiki/Pannuhuone:Noctua_NA-YC1">tuuletinliittimen haaroitin</a>. Kotelotuulettimelle ei ollut vanhassa emolevyssä omaa liitintä, joten tuolle tuli nyt käyttöä. Nexus-kotelotuuletin oli niin pahasti pölytöhkässä, että irrotin sen kotelosta. Lisätty: Pikkutilpehööritarvetta kartoittaessani tuli mieleen, että suoritinjäähdyttimen mukanahan tuli <a href="https://mummila.net/wiki/Pannuhuone:Noctua_NA-YC1">tuuletinliittimen haaroitin</a>. Kotelotuulettimelle ei ollut vanhassa emolevyssä omaa liitintä, joten tuolle tuli nyt käyttöä.
Poistettu: Yksi tuulettimen äänenvaimennuskumijaloista hajosi siinä. Vaihdettava ne olikin joka tapauksessa, koska ne olivat niin väsyneet, että tuuletin oli jo ihan lörpällään. Ei vain ole vaihtokappaleita. 
 Lisätty: <a href="https://mummila.net/wiki/Pannuhuone:Nexus_PWM_Series_Real_Silent_Case_Fan_80_mm">Nexus-kotelotuuletin</a> oli <a href="https://marginaa.li/wp-content/uploads/2019/03/Nexus-80-mm-tuuletin.jpg">niin pahasti pölytöhkässä, että irrotin sen kotelosta</a>. Yksi äänenvaimennuskumijaloista hajosi siinä. Vaihdettava ne olikin joka tapauksessa, koska ne olivat niin väsyneet, että tuuletin oli jo ihan lörpällään. Ei vain ole vaihtokappaleita.
Muuttumaton: Yksi <a href="https://mummila.net/wiki/Pannuhuone:Noctua_NF-A15">isompi Noctuan tuuletinkin</a> olisi käyttämättömänä, mutta ainut paikka sille olisi kotelon etupaneelin takana, eikä etupaneelissa ole siinä kohtaa ilmalle sisääntuloaukkoa.Muuttumaton: Yksi <a href="https://mummila.net/wiki/Pannuhuone:Noctua_NF-A15">isompi Noctuan tuuletinkin</a> olisi käyttämättömänä, mutta ainut paikka sille olisi kotelon etupaneelin takana, eikä etupaneelissa ole siinä kohtaa ilmalle sisääntuloaukkoa.
2019-03-14 20.29.22 2019-03-15 14.51.56 #
Muuttumaton: Yksi <a href="https://mummila.net/wiki/Pannuhuone:Noctua_NF-A15">isompi Noctuan tuuletinkin</a> olisi käyttämättömänä, mutta ainut paikka sille olisi kotelon etupaneelin takana, eikä etupaneelissa ole siinä kohtaa ilmalle sisääntuloaukkoa.Muuttumaton: Yksi <a href="https://mummila.net/wiki/Pannuhuone:Noctua_NF-A15">isompi Noctuan tuuletinkin</a> olisi käyttämättömänä, mutta ainut paikka sille olisi kotelon etupaneelin takana, eikä etupaneelissa ole siinä kohtaa ilmalle sisääntuloaukkoa.
 Lisätty: Illalla katselin <a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Expedition_59">Expedition 59:n</a> lähtöä <a href="https://fi.wikipedia.org/wiki/Sojuz_MS-11">Sojuzin kyydillä</a>.

Viihdekulutus #

Responses

Comments are closed.